Annonssamarbete med Rapunzel of Sweden
Artikeln innehåller reklamlänkar

Sugen på en hårförlängning? Här är 7 grymma tips!

Rapunzel of Sweden Hair Extensions - Hårförlängning med nail hair

Om du är sugen på att förlänga håret, kolla hit! Jag listar sju grymma tips att tänka på innan och efter en hårförlängning. Nail hair, tape extensions, eller clip-ons spelar ingen roll. Dessa tips är till dig som både går i hårförlängningstankarna samt till dig som har en förlängning.

#1 Gå på en konsultation

Oavsett om du ska förlänga håret hemma eller på salong är det bäst att gå på en konsultation först. Det brukar ofta vara gratis på salong och tar runt 15 minuter. På en konsultation kan du få tips om vilken metod som passar dig bäst samt få hjälp med att hitta rätt färg på dina extensions.

Rapunzel of Sweden - Salong på Regeringsgatan
I februari var jag på konsulation med Amanda på Rapunzel of Swedens salong i Stockholm

#2 Hårförlängning på salong eller hemma?

Den stora skillnaden mellan att förlänga håret på salong och hemma är priset. Medan hårförlängning på salong är tryggt, smidigt och lyxigt kostar det ofta flera tusenlappar. Om du förlänger håret hemma kan du ”komma undan” mycket billigare.

Min pojkvän (aka. Superman! ♥) har hjälpt mig flera gånger. I början visste han inte ens hur man gjorde en bena. Nu kan han sätta i och ta ut nail hair och tape extensions som ett hemmaproffs. Kan han så kan du.

Men känner du dig osäker eller inte vet vilken metod du vill använda, gå på en konsultation för personlig rådgivning först.

Läs mer: Nail Hair Extensions – Så sätter du i hårförlängningen hemma!
Läs mer: DIY: Så sätter du i Tape Hair Extensions hemma

#3 Förlängt håret flera gånger tidigare? Kolla läget hos en expert!

Om du har haft hårförlängning flera gånger tidigare kan det dock vara en stor fördel att gå till en salong och låta en expert titta på ditt hår inför nästa förlängning. En hårförlängningsexpert kan nämligen se om vissa delar av ditt hår behöver vila och sätta fast extensions på rätt ställen.

Efter min konsulation hos Rapunzel of Sweden i februari konstaterade Amanda att jag behövde låta många partier av mitt egna hår vila. Därför fixade jag hårförlängningen på salong denna gång. Skillnaden? Jag har nu bara i cirka 90 slingor av nail hair extensions, jämfört med de över 130 slingor jag brukar ha, så att mer av mitt egna hår kan ta semester innan jag behöver sätta om fästena igen.

Oavsett om du förlänger håret hemma själv med nail hair, tape extensions eller använder clips, är det bra att variera var du sätter fast fästena.

Before & After Rapunzel of Sweden Hair Extensions

Så här såg mitt hår ut före och efter mitt senaste besök hos Rapunzel of Sweden. Amanda använde en mix av färgerna P14/60 och T3/14 + lade i en kall toning i hela mitt hår.

#4 Sov med olika flätor – Bli en braid queen!

Att du aldrig ska sova med blött hår och alltid sova med en fläta har du säkert hört förut. Ett grymt tips, om du på samma gång vill lära dig att sätta upp håret på olika sätt också, är att prova att göra en ny fläta varje gång du går och lägger dig. Gör en inbakad fläta, en fiskbensfläta, holländsk fläta eller något annat innan läggdags. Du kommer inte bara vakna upp med lockigt hår utan även med nya skills.

3 different kind of braids - Fishtail braid, messy side braid and loop through braid
Tre olika typer av flätor: Fiskbensfläta, slarvig utbakad sidofläta och en ”loop through”-fläta.

Jag jobbar fortfarande på att lära mig fler flätor. Målet är att kunna göra snygga flätor – utan en spegel.

Läs mer: Allt du behöver veta om hårförlängning med nail hair hemma!

Balayage and beach waves - After Rapunzel of Sweden's Hair Extensions
Efter hårförlängning med nail hair, färgning & styling hos Rapunzel of Sweden

#5 Borsta håret ofta med en tangle teezer

Känn igenom fästena så att de inte sitter ihop och borsta håret minst varje morgon och kväll. Själv har jag även alltid med mig en kompakt tangle teezer i min handväska. Det är framförallt super när man varit ute i blåsten eller kylan.

#6 Låt inte en hårförlängningen sitta i mer än tre månader

Okej, jag har själv inte lytt mitt egna råd alla gånger. Men don't do it. Låt inte hårförlängningen sitta i mer än tre månader. Det kan göra att hårförlängningen sliter på ditt eget hår, vilket du såklart absolut inte vill. Du behöver däremot inte köpa nytt hår efter tre månader utan kan självklart sätta om ditt befintliga. Om du använder nail hair kan du exempelvis köpa refill och enkelt sätta om dina fästen.

Windswept hair on Iceland
På blåsiga destinationer är hårolja och en tangle teezer i handväskan framförallt ett måste

#7 Ta hand om dina extensions på bästa sätt

För att din hårförlängning ska hålla sig snygg så länge som möjligt är det viktigt att ta hand om den. Utöver att borsta håret, hålla fästena separerade och sova med flätor – använd bra hårvårdsprodukter! Det finns produkter speciellt anpassade för löshår men har du proffsiga hårvårdsprodukter hemma är det super.

Jag skulle framförallt tipsa om att satsa på en grym hårinpackning (som exempelvis en hårinpackning från Kérastase eller Maria Nila – eller typ vad som helst från Björn Axén), samt ett bra värmeskydd.

Värmeskydd är verkligen A och O inför föning och värmestyling. Ett vanligt misstag är att man använder för lite värmeskydd vilket gör att håret slits ändå. Bästa tipset därför är att spraya mer än vad du tror behövs.

Läs också: Så sköter du ditt löshår på bästa sätt

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share