Nail Hair Extensions: Så sätter du i hårförlängningen hemma!

Before & After Rapunzel of Sweden Nail Hair Extensions

På salong kostar det flera tusenlappar att sätta i en hårförlängning med nail hair extensions eller keratinvax. Så varför inte prova att göra det hemma själv? Det är lättare än du tror!

Dagen innan jag åkte till USA skippade jag mitt clip on-löshår och satte i nail hair extensions istället. Det är färdiga hårslingor med vax som du värmer och sätter fast tillsammans med ditt eget hår med hjälp av en värmetång.

Medan clips är perfekt om du vill prova på en hårförlängning eller bara ha långt hår ibland är nail hair perfekt för dig som drömmer om ett långt svall. Det är bara att köpa ett startpaket, löshår och sedan ta hjälp av en snäll kompis eller familjemedlem.

Det var faktiskt min kille som hjälpte mig att sätta i löshåret (LOVE YOU SIMON!). Trots att han, i början, inte ens visste hur han skulle dela upp håret i en bena lyckades han göra en superfin hårförlängning på mig. Jag kunde inte vara mer nöjd. Att vakna varje dag med mitt drömhår är vardagslyx och särskilt uppskattat nu under semestern.

Till förlängningen har vi använt cirka 120 nail hair-slingor (50 cm) från Rapunzel of Sweden. Medan de flesta löshårsfästena är framställda av keratinvax med animaliska produkter (såsom horn) är Rapunzels fästen gjorda av syntetiskt vax. Istället för animaliska produkter innehåller de vårdande oljor som gör fästena mer skonsamma – men samtidigt lika effektiva.

Steg för steg: Så sätter du i nail hair extensions hemma

Rapunzel of Sweden Nail Hair Extensions

Till en hel hårförlängning behöver du cirka 100 – 150 slingor (hos Rapunzel är det 20 slingor per förpackning).

Ett hett tips är att blanda olika nyanser för ett mer livfullt hår eller för tuffa effektslingor. Jag har använt den nyans som är mest lik min egen, #P2/6 Chocolate Mix, som “grund” och sedan mixat i ljusare slingor som #6 Brown, #8 Copper Brown och #10 Medium Ash Brown för ett naturligt resultat.

Rapunzel of Sweden Nail Hair Extensions

Du behöver:

  • Ca 4-7 paket nail hair extensions till en hel hårförlängning
    Finns t.ex.