I annonssamarbete med Bestcanvas
Artikeln innehåller reklamlänkar

Skapa ett fotopussel med ditt eget motiv

Bästa tipsen för hur du gör ett personligt pussel.

Visste du att du kan designa ett personligt pussel av ett eget foto, bild eller motiv? Det kallas för fotopussel och är en perfekt present att både ha själv eller ge bort till någon du tycker om.

Välj till exempel ett fint semesterminne att pussla ihop med familjen, ett roligt motiv att ge bort som present till mor- och farföräldrar, eller en estetisk och stilren bild i svartvitt som matchar din inredningsstil.

Det svåraste kanske bara är att bestämma sig för vilken bild man vill pussla ihop. Just det hoppas jag kunna hjälpa dig med i detta inlägg!

Tips för att välja motiv till ditt fotopussel

DIY: Fotopussel med eget motiv från BestCanvas
Landskapsbilder och stadsbilder är två populära pusselmotiv.

Mitt bästa tips för att välja ett bra pusselmotiv är att fundera på vilken känsla du vill förmedla. Ska det vara en snygg, rolig, vacker eller kanske kreativ bild?

Jag har till exempel, i samarbete med Bestcanvas.se, designat två egna 1000-bitars pussel av mina resebilder. Det är inte bara bilder som jag gillar och som väcker fina minnen, utan det är också bilder jag tycker passar bra hemma hos mig. Med andra ord gör det inget om pusslet ligger framme någon vecka eller två.

Så vad föreställer mina personliga pussel? Det ena fotopusslet är en stilren svartvit bild på ett vattenfall på Island. Den andra bilden föreställer en solnedgång över skyskrapor i New York. Två riktiga utmaningar som kommer hålla oss sysselsatta sent in på mörka höstkvällar.

Lätt eller svårt pussel?

På tal om utmaning är svårighetsgraden en bra sak att tänka på när du väljer pusselmotiv. Hur lätt eller svårt vill du att ditt fotopussel ska vara?

Ju mer detaljer din bild har desto lättare blir den att lägga.

Är du en mästare på pussel och ute efter en rejäl utmaning, eller vill du ge bort en riktigt svårknäckt julnöt? Välj en bild med mycket himmel eller enfärgad yta. Det är ack så klurigt även för den mest erfarne pusselläggaren. Med det sagt är det mest ditt motiv som avgör hur svårt pusslet kommer bli. Ett 500 bitars pussel kan till exempel vara mycket svårare än ett pussel på 1000 bitar om motivet är mer minimalistiskt.

Exempel på pusselbilder

 • Landskap
 • Stad eller gata
 • Djur
 • Porträtt
 • Närbild på ett coolt mönster
 • Något du målat eller ritat
 • Kollage med flera bilder

Tips på klassiska pusselmotiv är stadsbilder, landskapsbilder och djurmotiv. Å andra sidan behöver du inte välja ett traditionellt foto utan kan tänka lite mer utanför boxen. Varför inte pussla ihop en bild på en tavla du målat eller ritat? Eller ett coolt abstrakt mönster i närbild? Har du annars svårt att bestämma dig för en bild kan du göra ett kollage av flera bilder i t.ex. Photoshop eller Canva.

Skapa ett fotopussel med ditt eget motiv
Mitt svartvita fotopussel var en riktig utmaning med den enfärgade himlen.

Så gör du ditt eget fotopussel

 1. Börja med att välja ut ett foto du tagit i hög upplösning. Minimumkravet på antal pixlar beror på hur stort pussel du vill skapa.
 2. Ladda därefter upp bilden på Bestcanvas.se och välj önskad storlek och antal pusselbitar. Hos Bestcanvas kan du välja mellan 88, 300 och 1000 bitar – liksom välja om du vill att ditt pussel ska vara i färg eller svartvitt.
 3. Till sist är allt du behöver göra att beställa hem ditt fotopussel. Det tillverkas därefter av massiv kartong med en lätt glansig yta och levereras inom en vecka i en stilren vit pussellåda.
 4. Klart!
Pusselbitar med eget fotomotiv

Summa summarum

Kort sagt är ett egendesignat fotopussel ett superbra julklappstips, födelsedagspresent eller gå bort-present som är både rolig och framförallt personlig.

Det finns såklart många liknande sidor som Bestcanvas.se som du kan använda för att skapa ett pussel med eget motiv. Men det jag framförallt gillar med Bestcanvas är att det är hög kvalitet, snabb leverans, bra priser och att de har många spännande produkter.

Utöver fotopussel kan du till exempel beställa en personlig canvastavla (som är deras mest populära produkt), liksom väggdekorationer som posters och akrylglastavlor till fotopresenter som handdukar, fotokuddar, muggar, mattor och fotofiltar.

Oavsett produkt är det fina att kunna skapa något mer av en personlig bild.

Rabattkod hos Bestcanvas.se

Med koden ADARAS25 får du 25% rabatt på alla produkter* för beställningar över 500 kr hos Bestcanvas.se. Koden är giltig fram till 31 december 2022 och kan användas flera gånger.

*Rabatten gäller på alla produkter förutom MIXPIX.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share