Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt du behöver veta om hårförlängning med nail hair hemma!

Rapunzel of Sweden - Nail Hair Extensions

Sugen på ett längre svall i vår och sommar? Här är allt du behöver veta om min egen favoritmetod när det kommer till hårförlängning hemma: Nail hair extensions!

Nu tycker nämligen att både min fästman och jag själv förtjänar att kalla oss för hemmaproffs när det kommer till hårförlängning med nail hair extensions. Denna gång har vi, i samarbete med Rapunzel of Sweden, precis förlängt mitt hår med ca 120 slingor. Detta är tredje gången vi gjort detta hemma och det är bara att konstatera: övning ger färdighet! Simon a.k.a min Superman satte denna gång i min hårförlängning på bara drygt två timmar och resultatet är frisörbra.

Så vad passar inte bättre än lite tips och tricks och svar på de allra vanligaste frågorna för dig som är sugen på en mer permanent hårförlängning? 😉

Rabattkod hos Rapunzel of Sweden

Ange koden ”Adaras10off” i kassan så får du 10% rabatt hos Rapunzel fram till 18/09 2018

Allt du behöver veta om hårförlängning med nail hair hemma

Vad är nail hair?

En hårförlängningsmetod där förlimmade hårslingor med vax fästs och stelnar runt ditt eget hår med hjälp av en värmetång. Nail hair har fått sitt namn av formen på vaxet som ser ut som en nagel.

Före- och efter hårförlängning med Nail Hair Extensions

Före och efter hemmaförlängningen med nail hair extensions. Vi har använt cirka 120 slingor av Rapunzel of Swedens European Rakt (50 cm) med en mix av #2 Chocolate Brown, #1B Black Brown, #3 Coffee Brown och #4 Dark Brown.

Är det skadligt att göra en hårförlängning med nail hair?

Om du sätter in och tar ut din hårförlängning på ett korrekt sätt är det inte skadligt för dig eller ditt hår att göra en hårförlängning. Däremot kräver ett förlängt hår mer skötsel än vanligt.

Varför välja nail hair?

Det finns massor av bra hårförlängningsmetoder. Själv har jag provat weaving, clip-ins, tape hair och nail hair. Jag kan varmt rekommendera de tre sistnämnda. Clip-ins är perfekt om du vill prova på en hårförlängning för första gången eller bara vill ha långt hår vid speciella tillfällen. Tape hair är en billig och extremt enkel metod som går snabbt att sätta i hemma själv. Det håller dock inte alls lika länge som nail hair extensions. Nail hair håller helt klart allra bäst och är metoden för dig som älskar långt och fylligt hår och vill vakna upp med ett Hollywoodsvall varje morgon. Det är även metoden för dig som gillar att sporta och bada – och vill att hårförlängningen ska sitta länge.

Hur många slingor behöver jag?

Till en hel hårförlängning behöver du cirka 100 – 150 slingor.

Vad kostar det?

Priset varierar beroende på kvalitén på din hårförlängning samt längd. Hos Rapunzel varierar priserna från 219 kr – 1450 kr för ett paket med 20 slingor. Själv använder jag just nu ”European Rakt”. Värt att nämna är också att Rapunzels fästen är gjorda av syntetiskt vax – till skillnad från många andra löshårsfästen framställda av keratinvax med animaliska produkter (såsom horn). Rapunzels fästen innehåller också vårdande oljor som gör fästena mer skonsamma – men samtidigt lika effektiva.

Ska jag göra runda eller platta fästen?

Den eviga debatten. Jag har läst och hört både fördelar och nackdelar med båda men trivs numera bäst med runda fästen. De känns skönast mot hårbotten, går snabbare att fixa in och sitter bättre – i min mening.

Steg för steg: Så sätter du i nail hair extensions hemma!

Hur sätter jag i håret?

» Läs min steg för steg-guide här.

Vilken färg ska jag välja?

De flesta hårförlängningssidorna har en färgkarta som du kan kika på. På Rapunzel kan du även beställa en färgring om du är osäker på färgnyans, eller mejla eller mms:a in en bild till deras specialister på kundtjänst för att få råd och hjälp. Ofta kan det även vara snyggt att mixa olika nyanser för att få ett mer livligt och naturligt resultat.

Hårvård från Rapunzel of Sweden
Daily Shine Shampoo, Daily Shine Conditioner och Reconstruction Treatment från Rapunzel of Sweden. Produkterna innehåller silkesproteiner som återfuktar och ger näring åt håret. Både balsamet och hårinpackningen skyddar även håret mot solens UV-strålar.

Hur sköter jag löshåret på bästa sätt?

Då löshåret inte får ta del av den näring som kommer naturligt från hårbotten är bland det viktigaste att du använder produkter som är anpassade för att ge ditt löshår näring och fukt. Det kan därför vara värt att lägga lite extra på ett bra och skonsamt shampoo, balsam och inpackning. Hittar du produkter som även har UV-skydd i får du en guldstjärna i kanten. Det är även viktigt att kamma håret ofta, reda ut tovor och se till att fästena inte trasslar.

Läs också: » Så sköter du ditt löshår på bästa sätt

Det äkta håret kan både klippas, plattas, lockas och stylas till den frisyr som du önskar.

Nail Hair Extensions

Kan jag färga löshåret?

Allt äkta hår går att färga men det sker givetvis på egen risk. Själv har jag både färgat och blekt löshår utan problem. Det kan bli lite torrt men går att ta hand om med bra inpackningar.

Kan jag göra min hårförlängning själv?

Kan och kan. Jag rekommenderar att du tar hjälp av en snäll vän. Det kan vara svårt att sätta fast fästena själv, speciellt bak i nacken.

Hur tar jag ut löshåret?

Med remover och tång.

Hur länge håller hårförlängningen?

Det beror på vilken hårkvalitet du väljer, hur snabbt ditt hår växer och framförallt om hur du själv sköter ditt löshår. Men generellt runt 3 månader innan du behöver ta ut fästena för att sätta om dem.

Rapunzel of Sweden - Nail Hair Extensions

Mina bästa tips till dig som förlänger håret med nail hair:

  • Låt en killkompis eller något med starka nypor sätta i din hårförlängning. När Simon har satt i min har han rullat fästena hårt vilket gjort att jag tappat extremt få slingor.
  • Ha med en liten hårborste i handväskan så att du kan kamma igenom håret under dagen om det behövs.
  • Red ut håret ofta för att undvika trassliga fästen.
  • Fläta håret innan du går och lägger dig för att hålla det trasselfritt.
  • Inför badsäsongen: tänk på att saltvatten (och även klor) sliter på ditt hår. Sätt därför upp det i en hög knut för att undvika kontakt med vatten.
0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share