Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Så sätter du i tape hair extensions hemma

Before and after Tape hair extensions

”Quick & Easy”? Hell yes! Jag har för första gången provat på tape hair extensions och är, minst sagt, imponerad.

Clip on-extensions har ju varit en favorit hos mig i flera år. Liksom keratinförlängning (nackdelen är bara att det är rätt dyrt). Nu har jag i alla fall äntligen, i samarbete med Rapunzel of Sweden, kunnat prova på tape hair extensions. En metod jag varit nyfiken på superlänge!

Tape hair extensions är färdigtejpade hårslingor som du enkelt kan sätta i håret för en hårförtjockning, hårförlängning eller för en rolig färgeffekt. Det går snabbt och smidigt att applicera och ger ett tjockt och fylligt hår tack vare att du tejpar ihop två hårslingor på varje utvald slinga av ditt eget hår.

Dessutom är detta en prisvänlig löshårsmetod då du enkelt kan återvända alla slingor genom att sätta på refill-tejp. Det jag framförallt älskar? De supertunna fästena. Tape hair extensions är det som känns allra mest naturligt av alla löshårsmetoder jag provat. Faktum är att fästena knappt känns i håret.

Rabattkod hos Rapunzel of Sweden

Ange koden ”Adaras10off” i kassan så får du 10% rabatt fram till 18/09 2018

Rapunzel of Sweden Tape hair extensions

Jag har använt Rapunzel of Swedens Euro Quick-Easy 50 cm i nyanserna #6, #3, #4 och #10. Jag har mixat två förpackningar av varje färg för att få ett lite mer livligt hår.

Du behöver:

2-3 paket för en hårförtjockning.
4-6 paket för en hel hårförlängning.
6-10 paket om du har- eller önskar få, ett riktigt fylligt hår.

+

Tång
Pinnkam
Hårspännen att sätta upp håret med
ev. Sax

Rapunzel of Sweden Tape hair extensions

I varje Euro Quick-Easy finns 8 slingor med 20 gram löshår fördelat på åtta färdigtejpade bitar. Det går nästan att jämföra med ett vanligt clip in-hårträns, med den stora skillnaden att du knappt känner dessa fästen + slipper ta i och ut clips.

How to: Tape hair extensions

Börja med att borsta igenom nytvättat och torkat hår (använd endast schampoo) och dela upp håret i sektioner – med start från längst ner i nacken.

1. Klipp till tunnare fästen

Nu först ett litet tips från mig till dig. Klipp bort cirka en tredjedel av fästet så får du ännu mindre synliga fästen. Tejpen är superbra och dina fästen kommer sitta som berget ändå.

2. Sätt fast en tape hair-slinga

Ta bort skyddspapperet från en hårslinga och placera tejpen några millimeter nedanför benan. Du kan antingen börja med att trycka fast slingan på övre håret eller placera den under hårslingan med hjälp av en pinnkam. Jag rekommenderar det sistnämnda då du lättare kan lämna lite marginal på tejpens sidor.

3. Tejpa ihop med en annan tape hair-slinga

Fäst en till hårslinga på motsatt sida av den första och pressa ihop ordentligt med hjälp av en tång. Du applicerar slingorna rad för rad och lämnar lite mellanrum mellan varje slinga.

4. Fler tips

  • Tänk på att inte fästa slingorna för långt ut eller för långt ner. Innan du sätter fast en ny rad kan du prova sätta upp håret och se till så att fästen inte kommer synas.
  • Klipp hårslingorna i mindre delar så får du mer kontroll på sidan av håret.
  • Låt håret vila från styling och tvätt minst två dagar efter applicering.
  • Ta gärna hjälp av en kompis, familjemedlem eller din käresta (TACK IGEN VÄRLDENS BÄSTA SIMON! ♥) så blir det ännu smidigare att sätta i löshåret.

How to: Tape hair extensions

Äntligen! Långt och fylligt hår på knappt en timme. Resultatet ska hålla i 4-6 veckor innan det är dags att sätta om slingorna med ny tejp.

4 Shares
Pin
Share
Tweet
Share