Artikeln innehåller reklamlänkar

Så sköter du ditt löshår på bästa sätt

Grand Canyon South Rim Sunset

Nu har det snart gått två månader sedan jag (eller rättare sagt min fantastiska fästman) satte i min hårförlängning med nail hair. Under den tiden har jag nog prickat av allt man helst ska undvika när man har löshår.

Jag har solat och badat i både klor- och saltvatten samt ofta blåst håret torrt med högsta värmen på hårtorken för att spara tid. Visst har det slitit på både mitt hår och löshåret men jag tycker fortfarande att mitt hår är i mycket bra skick med tanke på omständigheterna. Det känns fortfarande lika fantastiskt att vakna varje morgon med mitt drömhår.

Men ens drömhår kräver såklart lite kärlek för att hålla sig fint. Så vad passar inte bättre än några tips på hur du sköter löshåret på bästa sätt – trots förhållanden som kanske är hardcore?

Så sköter du ditt löshår på bästa sätt

Rapunzel of Sweden Nail Hair ExtensionsSå sköter du ditt löshår på bästa sätt

1. Satsa på bra hårvårdsprodukter

Jag tror att den absolut största förklaringen till varför mitt hår inte är en enda stor trasslig boll just nu är: bra hårvårdsprodukter. Jag har använt shampoo, balsam och inpackning särskilt anpassade för löshår. Tro mig, det gör stor skillnad att lägga en liten extra slant på bra hårvårds- eller frisörprodukter och inte köpa det billigaste alternativet i din närmaste matbutik. Håret blir MYCKET mer lättkammat och glansigt med ett bra shampoo och balsam.

Hårvård från Rapunzel of Sweden

Jag har använt mig av Daily Shine Shampoo, Daily Shine Conditioner och Reconstruction Treatment från Rapunzel of Sweden. Produkterna innehåller silkesproteiner som återfuktar och ger näring åt håret. Både balsamet och hårinpackningen skyddar även håret mot solens UV-strålar.

Grand Canyon South Rim

2. Borsta, borsta, borsta

Det är nyckeln till att slippa trassligt löshår. Ha gärna olika borstar som en mjuk svinborste, en vanlig paddelborste och en smidigt hårborste som du kan ha med dig i handväskan. Tänk på att borsta håret nedifrån och arbeta dig uppåt. Var dessutom försiktig när du reder ut håret – ryck aldrig!

 

Tangle Teezer

Min räddare i nöden är Tangle Teezer. Den reder försiktigt ut tovor och är väldigt snäll mot håret (särskilt perfekt om du har keratinfästen).

Grand Canyon South Rimnail-hair_extensions

3. Fläta håret innan du går i säng

För att undvika att din hårförlängning trasslar sig är det väldigt viktigt att sätta upp håret innan du går och lägger dig. Borsta igenom håret noga och fläta det löst innan du ska sova.

Invisibobble

Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan mina Invisibobbles (kanske har ni sett att jag brukar ha en runt handleden på bilder? = Alltid redo!). Det är bästa hårsnoddarna ever. De är väldigt skonsamma för håret och lämnar inte några märken efter sig. Det solklara valet att fästa din kvällsfläta med alltså.

Nail Hair ExtensionsRapunzel of Sweden Nail Hair Extensions

4. Använd värmeskydd

Nog för att jag ofta utsätter mitt hår påfrestande saker som hög värme från stylingverktyg, en sak jag är väldigt duktig på är att använda värmeskydd. Det är superviktigt för att håret ska ta så lite skada som möjligt. Om du har keratinfästen är det dessutom väldigt viktigt att inte låta fästena bli varma.

5. Krama ur vattnet

Ett annat bra tips att tänka är att alltid krama ur vattnet ur håret med en handduk när du har duschat. Om du gnuggar håret sliter det på de yttre fjällskikten vilket kan resultera i ett matt och risigt hår.

Long hair - Santa Monica Beach

6. Ha kul

Om du nu har kirrat ditt drömhår, se till att visa upp det och våga experimentera med olika frisyrer och uppsättningar även till vardags (det är visserligen inte detta inlägg ett så bra exempel på – beach waves for the win!).

Är du själv sugen på en hårförlängning med nail hair? Se min och killens guide på hur du fixar det hemma själv HÄR. Vi har använt 120 nail hair-slingor (50 cm) från Rapunzel of Sweden i färgerna #P2/6, #6, #8 och #10.

Jag är så otroligt nöjd med min hårförlängning, så oerhört tacksam för att min fästman hjälpte mig att i, drygt tre timmar, sätta i alla slingor i mitt hår och för att jag kunde ha mitt drömhår på min drömresa i USA.

Frågor på det? HIT ME i en kommentar! 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share