Från rött hår till ljusbrun/blond ombre: Så gjorde jag!

How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma
This post is available in

How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma

Först och främst, jag är ingen frisör. Men jag vet att det är möjligt att gå från rött hår till blond/ljusbrun ombre hår hemma själv. Du behöver bara ha lite tålamod, våga och ha i åtanke att allt sker på “egen risk”.

Själv älskar jag att experimentera med mitt hår hemma själv och tänker alltid att ‘det finns ju löshår' och att jag alltid kan färga håret svart om det inte blir som jag tänkt mig.

När jag berättat för frisörer att jag gått från rött hår till blond/ljusbrun ombre hemma själv så brukar de bara stirra på mig. De tror mig inte förrän jag visar bilder. Men yes. Det går minsann att göra det “omöjliga” och det behöver inte ta flera månader eller kosta flera tusenlappar.

Så här gjorde jag när jag sa hej då till mitt röda svall och hej till ett i brunt och blont!

Gör en egen hemmablekning med 3 ingredienser

Hemmablekning med lime, bakpulver och mjällshampoo - Stripping hair with baking soda and lime at home

Innan jag skulle börja med själva blekningen tänkte jag att det skulle vara bäst att få bort så mycket röda pigment i håret som möjligt. Jag googlade en massa på olika hemmablekningar och hittade tillslut ett fantastiskt recept med mjällshampoo, bakpulver och lime.

  • Mjällshampoo – Mjällshampoon har högt PH-värde och är generellt väldigt osnälla mot färgade hår. Precis vad du behöver nu!
  • Bakpulver – Är en av de mest vanliga (och effektiva) ingredienserna i hemmakurer för blekning.
  • Lime – Syran i både lime och citronsaft är känt för sina blekande egenskaper. Jag använde lime eftersom jag hade det hemma, men även citron ska fungera super i denna hemmakur.

Du behöver: