Artikeln innehåller reklamlänkar

Från rött hår till ljusbrun/blond ombre: Så gjorde jag!

How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma

Först och främst, jag är ingen frisör. Men jag vet att det är möjligt att gå från rött hår till blond/ljusbrun ombre hår hemma själv. Du behöver bara ha lite tålamod, våga och ha i åtanke att allt sker på “egen risk”.

Själv älskar jag att experimentera med mitt hår hemma själv och tänker alltid att ‘det finns ju löshår’ och att jag alltid kan färga håret svart om det inte blir som jag tänkt mig.

När jag berättat för frisörer att jag gått från rött hår till blond/ljusbrun ombre hemma själv brukar de bara stirra på mig. De tror mig inte förrän jag visar bilder. Men yes. Det går minsann att göra det “omöjliga” och det behöver inte ta flera månader eller kosta flera tusenlappar.

Så här gjorde jag när jag sa hej då till mitt röda svall och hej till ett i brunt och blont!

Gör en egen hemmablekning med 3 ingredienser

Hemmablekning med lime, bakpulver och mjällshampoo - Stripping hair with baking soda and lime at home

Innan jag skulle börja med själva blekningen tänkte jag att det skulle vara bäst att få bort så mycket röda pigment i håret som möjligt. Jag googlade en massa på olika hemmablekningar och hittade tillslut ett fantastiskt recept med mjällshampoo, bakpulver och lime.

 • Mjällshampoo – Mjällshampoon har högt PH-värde och är generellt väldigt osnälla mot färgade hår. Precis vad du behöver nu!
 • Bakpulver – Är en av de mest vanliga (och effektiva) ingredienserna i hemmakurer för blekning.
 • Lime – Syran i både lime och citronsaft är känt för sina blekande egenskaper. Jag använde lime eftersom jag hade det hemma, men även citron ska fungera super i denna hemmakur.

Du behöver:

Så gör du hemmablekningen:

 • Blanda mjällshampoot med bakpulver och lime i en burk. Smeten sväller upp och blir som ett poröst shampoo/mousse – så se till att använda en tillräckligt hög burk när du blandar hemmablekningen. 
 • Applicera hemmablekningen som ett vanligt shampoo i fuktigt hår och låt det sedan verka i drygt en timme.
 • Var sedan noga med att skölja ut alla rester och skölj tills vattnet är helt klart. Tro mig, det kan ta väldigt lång tid innan vattnet slutar färgas rött = perfekt! Du vill få bort så mycket röda pigment som möjligt.
How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma
1. Efter hemmablekningen 2. Efter blonderingen 3. Efter toningen

Från rött hår till ljusbrun/blond ombre hemma: Så gjorde jag

1. Hemmablekning för att få bort röda pigment

Som bild nr. 1 blev mitt hår efter hemmablekningen. Ser ni hur mycket röda pigment jag lyckades få bort med bara mjällshampoo, lime och bakpulver?

Att få bort så mycket röda pigment som möjligt gör det minst sagt lättare att få ett bättre resultat av en blekning.

Eftersom jag inte visste om den riktiga blekningen skulle reagera på något speciellt sätt på min egna hemmakur lät jag håret vila över natten innan jag fortsatte med steg 2.

2. Blek håret

Jag blekte hela håret med två förpackningar av Schwarzkopf Blonde L1++. Den blekningen är väldigt kraftig och bleker håret i upp till 7-9 nyanser. Det är den bästa blekningen jag provat och något jag använt flera gånger förut (sorry mitt hår!). Har inballat mig att den inte sliter på håret lika mycket som andra blekningar tack vare formulan med olje-booster. Men det är säkert bara önsketänkande. 

Efter blekningen skiftade håret, som väntat, i olika nyanser av rött och orange.

3. Jämna till hårfärgen

För att få bort de oönskade skiftningarna färgade jag hela håret med Mood 5 Askblond som neutraliserar både röda och orangea toner. På ett sätt kanske det var dumt att färga hela håret när jag ändå ville skapa en blond ombre, men jag tänkte att det var bäst att inte göra allt på en och samma gång och att det var bättre att köra på ett säkert kort för ett jämnt resultat.

Jag hade faktiskt denna fina bruna hårfärg i flera dagar innan jag fortsatte med steg 4 (kände mig lagom duktig som hade tålamod att vänta så länge). Hos en frisör hade jag dock säkert fått vänta i minst flera veckor mellan varje steg.

4. Skapa en egen ombré

Nu till det roligaste! För att skapa den snygga ombre-effekten använde jag mig av Feria Wild ombre No1. Jag fullkomligt älskar dessa DIY-paket från L’Oréal Paris och tycker att det är ett så enkelt sätt att få till looken hemma själv.

Du får nämligen med en specialutformad borste som gör att appliceringen blir jämn och enkel. Ett tips är även att tupera håret lite där du vill att din ombre ska börja så blir övergången mellan färgerna ännu snyggare.

Före och efter: Från rött hår till blond/ljusbrun ombre

How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma

Här är några före- och efterbilder på mitt röda hår till min ljusbruna/blonda ombre. Jag trivdes otroligt bra i den röda hårfärgen och tycker att den var bland den finaste ever. Men jag blev så less på att ta hand om håret och använda färgbomb varje gång jag duschade. Brunt och blont hår kommer jag dessutom alltid att trivas med och är något jag kan matcha till hela min garderob.

Men jag kan lova att jag kommer gå tillbaka till rött hår en vacker dag!

Läs också: Från brunt till rött hår – så gjorde jag!

How I went from red to blonde hair at home - Från rött till blont hår hemma

Tips: Clip-on extensions för längre hår

Clip in Extensions "Innocent Angel" from Rapunzel of Sweden

Jag antar att mitt lugna förhållningssätt till extrema hårförvandlingar hemma har att göra med att jag är så van att använda löshår. Om håret blir slitet (vilket det blir) och du måste klippa dig men saknar din längd – sätt i löshår! Det är så enkelt och smidigt sätt att få ditt drömhår oavsett hårfärg.

Efter detta hemmaexperiment beställde jag hem clip on-setet “Dip dye Innocent angel” från Rapunzel of Sweden.

Jag var fullt redo att eventuellt behöva färga det så att det skulle passa min hårfärg, men detta set var som gjort för mig och min nya ombre. Ibland har man tur!

Tips för att ta hand om håret efteråt

Efter en så här påfrestande upplevelse för håret är det A och O att använda bra hårvårdsprodukter och inpackningar och ge håret lite extra omtanke.

Det är inte ovanligt med gula skiftningar i de blonda delarna men det blir mycket bättre om du använder silvershampoo eller en silvrig färginpackning en gång i veckan.

Några av mina hårvårdstips för skadat hår hittar du här:

Läs också:


Har du några fler frågor om min hemmaförvandling? Skriv i en kommentar så besvarar jag den i kommentarsfältet!

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

140 reaktioner på ”Från rött hår till ljusbrun/blond ombre: Så gjorde jag!”

 1. Kul att läsa om förvandlingen! Jag har fortfarande mina röda toppar, älskar det. Men mina toppar har blivit så slitet efter att jag haft blekning i det innan osv. Sedan så har jag nästan svart hår upptill. Men ju äldre jag blivit så blir utväxten ljusare av någon anledning 😉 Trivs jättebra i det mörka och passar mig bra, men orkar inte färga så ofta längre så jag ska till frisören nästa vecka och göra håret lite ljusare. Kommer antagligen bli slingor först och sedan att man lägger någon slags toning över det. Och ta bort dem röda topparna. Grinar varje gång jag ska borsta håret!

 2. usch va dålig jag har blivit på att kolla in på din blogg. förlåt gumman! ^^
  ser att du har gjort om. Supersnyggt! 😀 måste göra om min med, har inte gjort om sedan i sommras, men jag vet inte riktigt hur jag vill ha det. Ljusare är allt jag vet men mer än så vet jag inte. ^^

   1. Hej! Är nu inne på den askblonda men skiftar fortfarande lite i rött! Gjorde ditt de med? Tack för tipset!:)

 3. måste prova din egna hemmablekning om jag ska bleka håret någon gång (känner jag mig själv rätt så blir det snart ;)), ser ut som att det tog väldigt bra! Hur pass mycket slet det på håret efter din hemmablekning?

  1. Det tar verkligen bra! Efter den forsade det röd färg i typ 20 minuter 😛
   Jag upplevde inte att det slet på håret överhuvudtaget, men det är säkert inte bra för håret xD

   1. Hej! Är nu inne på den askblonda men skiftar fortfarande lite i rött! Gjorde ditt de med? Tack för tipset!:)

 4. Sjukt snygg det blev!! Jag vågade aldrig prova det eftersom mitt hår är så mörkt brun, så synd faktiskt haha men kanske nån dag så gör jag! 🙂

 5. Sjukt bra! Just nu har jag ombré och mina toppar är helt orangea, vad ska jag göra för att få dom blonda? 🙂

  1. Åh svår fråga! Jag vet inte om silvershampoo kan hjälpa? Annars skulle jag själv nog applicera blekning på topparna igen (om ditt hår inte är för slitet) och låta det verka tills de orangea pigmenten försvinner 🙂

 6. Hej! Tyckte att du var galet vacker i ditt röda hår, men du passar verkligen i allt. 🙂
  Måste fråga hur mycket (på ett ungefär) du använde av schampo, bakpulver och lime?

 7. Funkar det på andra färger än rött? T. ex brunt eller svart? Tack för svar och för en superbra blogg! Och Gott Nytt År!

  1. Åh jag vet faktiskt inte. Jag hittade tipset på Youtube för färgat hår. Så om du också har färgat kanske det hjälper, det är verkligen en anti-färgbevarande-kur 😛 Tack söta du och Gott Nytt År! Kram

 8. Tack. 🙂 Har färgat håret röd/brunt men skulle önska ha det någon nyans ljusare. 😉 Får testa och se om det funkar. 😀 Kram

 9. Hej!! Waooow va snyggt håret blev!! Det var jättesnyggt som rött med! Jag har en brunröd färg och blev sugen på att testa detta…frågan e ju som vanligt bara om man vågar!? :S Vad heter klippet på Youtube?

 10. Hej! Jag funderar också på att beställa det dip-dye håret från Rapunzel! Vad tycker du om kvaliten och fungerar det bar att tvätta det och så? Tacksam för svar!

  1. Kvalitén är grym! Jag har inte provat något bättre löshår än Rapunzels. Du kan utan problem tvätta, platta och locka det som du vill 🙂

 11. Hej! Tack för riktigt bra info om hemmafärgning! Det blev ett väldigt fint resultat. Undrar lite om du hade blött elr torrt hår när du gjorde hemmablekningen? Alltså den med bakpulver?

    1. Nej absolut inte 🙂 Det är bara ett shampoo som inte är snäll mot färgat hår. Så ta ett icke-färgbevarande alternativ 🙂

 12. Hejhej, jag färgade mitt hår från mörkbrunt (naturliga hårfärgen) till rött, då blev det rödbrunt gjorde det ett par år men nu har jag tröttnat och har färgat håret ljusbrunt 3 gånger (med blond färg, inte hårblekning) och det blir ju självklart brunare men inte lika ljust som jag vill ha det. Jag såg din hemmablekning och blev lite sugen, kommer mitt hår bli ljusare om jag gör det eller hur kommer den bli?:)

  1. Hej du! Åh jag har jättesvårt att svara på det tyvärr <3 Men den där hemmakuren drar definitivt åt sig hårfärg! Mitt hår blev ju ljusare eftersom en massa hårfärg försvann men jag tror den inte bleker redan ljust hår. Fast om du vill ta bort färgpigment så kan det såklart vara värt att testa. Dock har jag ingen aning om hur resultatet kan bli... Lycka till i alla fall! 🙂 Kramisar

 13. Jag är nu brunett men funderar på att färga tillbaka till blond som är min naturliga hårfärg. Tycker du jag ska testa din hemmablekning och vilket märke rekommenderar du på hårfärg?

 14. Jag är nu svart hårig men jag var rödhårig innan och nu vill jag färga mitt hår till mörkblont till min naturliga hårfärg så jag undrar om jag ska göra på samma sätt som du gjorde eller hur ska jag göra för att inte håret ska se orange ut?

  1. Jag vågar tyvärr inte att ge några råd. Eftersom du är svarthårig nu skulle jag själv nog gått till en frisör först och höra vad de säger <3

 15. Hej! Tänkte bara kolla om moods askblond blir sådär mörk? vill själv ha ljusbrunt och har just nu ljusbrunt/gult eftersom jag blekte och färgade igår. Så funderar på denna askblonda men rädd att det blir för ljust, vill ha som på din bild =)

 16. Oj vilken skillnad. Nu känns det bätter för mig. Sitter nu hemma med färgat svart hår och ska gå till mörkbrunt ist. Så nu har jag köpt loreals super blonde avfärdning. MEn kanske kan vara bra att köra ditt lilla schampoo innan. Så nervös att det inte ska hända något. Men nu gav du mig hopp nrä jag gås hur fint ditt hår blev 🙂 Hoppas till 1000 att min hår blir minst lika bra 🙂

 17. Hej! alltså detta inlägget räddade min dag. jag känner mig så miserabel i mitt röda hår, om man vill bli blond och inte brunett, ska man fortsätta med blondering då eller hur gör man för att bli av med det lite orangea/rosa pigmenten?
  KRAM

  1. Hej! Åh det varken kan eller vågar jag tyvärr inte svara på … Att blondera är alltid en risk och det kan ju krävas att man blonderar i omgångar för att uppnå sitt mål. Men ett väldigt bra tips är i alla fall att använda hemmakuren för att försöka få bort så mycket röda pigment som möjligt! 🙂
   Lycka till med ditt hår! Kram

 18. Hej hej:) En sak undrar jag.. Efter att du gjort din hemmablekning.. kan man ta den igen? Eller vad blir det för färg då? Så dålig på det här med färger osv..

 19. Hej, hade du du färgat eller tonat håret rött? Har ju färgat mitt men det är 98%natirliga örter och sånt så jag vet inte om din hemmakur kanske funkar men det får vara värt ett försök!

   1. Härligt att hitta ditt tips!
    Färgade mitt slingade kortklipta hår med en “lite rödare” färg vid nyår. Blev neonrött! Drog i en hasselbrun ton men denna var något lila i tonen. Har sett ut som en trashig 55are i drygt en månad. Grubblat över HURjag ska färga ur det och få en ljusare ton igen.
    Nu har jag fått svaret jag letat efter!
    Jonbar som fotograf och älskar färger och frisyrer. Men det måste ju passa ens hyton med… sett liknöek ut nu.
    Förra året ralade jag av nästan allt hår. Var tvungen att testa det en gång i livet med!
    I helgen testar jag din metod 🙂
    Annars rakar jag bara av det igen!

    Tack!

    /Miss Maggie

 20. Verkligen toppen att hitta ditt tips!

  Färgade mitt korta slingade hår rött vid nyår. Det blev KNALLRÖTT!
  Färgade om det mörkare med blev nån ton åt der lila i dert bruna. Passade inte min hyton alls.
  Rakade av allt för ett år sedan, så blir det inte bra efter din metod,som jag verkligen tror på, så rakar jag bara av der igen.
  Älskar färger och frisyrer. Jobbar som fotograf så det är coolt att göra bilder med människor som har annorlunda hår.
  Nu kör vi med ditt tips i helgen!

  Tusen tack för hjälpen!

  Kram Miss Maggie

 21. Planerar att göra detta nu i veckan då jag tröttnat på att ta hand om mitt röda hår och att ha en så tydlig utväxt mellan mitt röda och mellanblonda. Men jag undrar om du körde två blonderingar med förpackningarna efter varandra eller om du hade i bägge förpackningarna på samma gång pga längden på ditt hår?

 22. Hej!
  Hoppas du kan hjälpa mig!
  Försöker färga från rött till ombre.
  Har blekt, och nu är det orange.
  Men vad ska jag göra nu?
  Om jag färgar brunt, färgar det bort det röda/orangea eller döljs det bara under? kommer samma orangea färg då fram om jag sedan bleker topparNa? ska man då istället bleka till blont och sen färga övre håret mörkare ?

 23. Hej lite förvirrad en kommen tar var det 1 dl schampo ,1-2 msk bakpulver,1/2 lime ,men sen var det 1 dl schampo ,1 tsk bakpulver,1/2 lime ,så min fråga är är det msk eller tsk så man inte gör fel,och super tack för tipset blev jätte snyggt.dodde

 24. PRECIS vad jag är sugen på att göra. Säga hejdå till det röda och satsa på en ombre + lite löshår kanske. Dock rädd att mitt hår ska bli jätte slitet 🙁 Kände du att ditt blev slitet? 🙂

  1. Vad kul! 😀 Håret blir ju alltid slitet när man bleker det, men eftersom jag ändå använder löshår rätt ofta tänkte jag att det inte gjorde något. Det finns ju dessutom många bra hårinpackningar och oljor man kan använda 🙂
   Kram

 25. Hej!!! Shit va snyggt det blev. Hur mycket bakpulver och lime blandar du med schampot i din hemmablekning?!

 26. Jag skulle vilja få ur mitt röda pigment ur håret och undrar om ditt steg 1 (head and shoulders, bakpulver och lime) bleker håret eller om det bara tar bort det röda?
  Tacksam för svar!

  1. Jag skulle inte direkt påstå att det bleker håret, men mitt blev ändå ljusare eftersom så mycket röda pigment försvann efter hemmakuren 🙂

 27. Hej! Kan man fortsätta med din hemmablekning tills all röda, orangea och gula toner försvinner eller måste man slänga in en blekning också?☺️

 28. Hej! Älskar ditt inlägg, tänker göra samma process som du men har lite frågor bara.
  1. Innan du gjorde hemmablekningen, duschade du ut färgbomben?
  2. Färgade du ombren hemma eller hos frisören?
  Jag har nämligen lika rött som du med färgbomb och tänker göra så brunt som du fast med blonda slingor istället. Slingorna gör jag hos min frisör, men hon är rädd för att håret kommer slita mycket och färgen kommer inte ta. Hur gick de för dig när du gjorde ombren?

  1. Hej!
   Tack så mycket!
   1. Jag är inte helt säker på att jag förstår din fråga. Men jag har för mig att jag inte använt min färgbomb på ett tag, så det var nog inget av den som var kvar i håret 🙂
   2. Jag gjorde ombren hemma. Jag fick ett tips av en frisör att tupera håret där man vill att ombren ska börja när man fixar det hemma själv. Då blir det lättare att få ett snyggare resultat och inte en skarp kant.

   Det gick superbra för mig att göra ombren. Håret blev såklart slitet efter blekningen men eftersom jag använder löshår så ofta tänkte jag inte så mycket på det 😛
   Lycka till med ditt hår Lisa!! <3
   Kram

 29. Va fint 😀
  jag provade, kände som det rann rött men ser ingen skillnad, synd tycker jag, hoppas jag blir av med det röda snart!!

 30. Hej! Google på hur man gör en avfärgning hemma och fick upp din blogg direkt och fastnade direkt då jag också vill gå tillbaka till ombre och har rött hår. Jag tänkte om du kunde kontakta mig på Facebook? Såg dock att inlägget är två är gammalt men du kanske kommer ihåg lite hur det var?
  Kram!

  1. Hej Emelie,
   Ja jag kommer fortfarande ihåg på ett ungefär (vill dock påpeka att jag inte är frisör eller utbildad) 🙂 Om du vill höras på Facebook heter jag Ida Josefin Eriksson. Kram!

 31. Hej undra hur mycket du hade av bakpulvret och lime?
  Sen har du tips ja skulle vilja få mitt hår i silver grå går de har rött som bleknat är med trött på ta hand om de! Kom järna med tips hur ja kan göra

 32. Hej! Haha vet inte om du kommer se detta då det gått några år. Men hur mycket bakpulver/lime använde du i shampoot ? 😀

 33. Hej och tack för ditt inlägg! Det är superinspirerande och du blev verkligen kanonsnygg i håret! En fråga…jag vet att det var länge sedan nu men minns du om du blev något orange av hemmakurs-avfärgningen..?

 34. Hej och tack först och främst för ett inspirerande inlägg! Håret blev fantastiskt! Jag vet att det var länge sedan du gjorde detta men minns du om du blev orange i färgen alls efter hemmakursavfärgningen..? Kram, Erika

  1. Hej Erika! Tack så mycket 🙂 Nej, hemmakuren bleker inte håret utan tar bort oönskade färgpigment (vilket gör att håret ser ljusare ut). Mitt röda hår blev t.ex. mycket mindre rött och fick en betydligt mer nedtonad färg – vilket underlättade den riktiga blekningen 🙂

 35. Hej! Testade din hemma blekning precis nu och mitt hår var lika rött som ditt. Mitt hår blev inte alls något liknande din efter bild på hemmablekning. Min är fortfarande röd men mer röd orange. Dock såg jag att det rann väldigt mycke färg från håret såg precis ut som när man sköljer håret efter en färgning. Ska även testa samma blekning nu och hoppas på de bästa nu att det försvinner ännu mer. Har även köpt en ask färg som ska ta bort dom röda och gula tonerna. Funkar det verkligen så bra som de gjorde på dig med tanke på att första hemma grejen inte blev som jag hade hoppats på.

  Mvh Maria

  1. Hej Maria,
   Ja du kan ju alltid testa att köra hemmakuren en gång till. Ju mer röda pigment och färg du kan få bort innan en riktig blekning desto bättre! 🙂
   Lycka till!!
   Kram

 36. Hej!
  Sitter med schampoomixen i huvudet nu och funderar lite varför du väntade ett dygn efter den. Är det någon särskild anledning eller det bara blev så?
  Tacksam för svar på ett inlägg jag förstår är en stund gammalt 😉

  1. Hej,
   Jag har för mig att håret inte skulle vara nytvättat när man hade i blonderingen. Tror att det var enda anledningen! 🙂

   Kram
   Ida

 37. Hej fina du, jag undrar hur tjockt hår du har utan hårförlägnigen dåra. Och om du upplevde att ditt hår blev tunnare efter hemma blekningen samt blonderingen. Förresten, Vet du om man kan bleka håret direkt på mörkbrunt/rött hår och hur resultatet kan bli? Tacksam för svar 🙂

  1. Hej sötis!
   jag har ganska tjockt hår utan hårförlängning. Jag tycker inte att min hemmablekning slet på håret alls, däremot sliter ju alltid blodering på håret. Men jag tänker ändå att det mesta alltid går att rädda med regelbundna inpackningar och oljor efteråt.

   Jag är tyvärr ingen expert så vet inte hur resultatet blir, men kan självklart bidra med egna erfarenheter! <3 Menade du min hemmakur eller den från Schwarzkopf? 🙂
   Kram

 38. tog du verkligen till sist nr 1 Loreal omber den är väl inte blond? fick du ljus omber av den från dina bruna toppar ?

 39. Hej Lotta! Ja det var den jag använde! Den bleker inte speciellt mycket men mitt hår var mer ljusbrunt än brunt vilket troligen gjorde att resultatet blev så här ljust (har använt samma förpackning på mörkare brunt hår och då blev resultatet mer orange och bara lite ljusare). Här hjälpte såklart även löshåret med att få håret att se ännu ljusare ut också.

 40. Hej! Hade du semi-permanent röd färg eller permanent? Sist jag färgade håret rött var ungefär 17 veckor sedan (på salong) och det har bara skiftat toner lite och jag har ingen aning om det var permanent eller semi-permanent. Jag vill ha tillbaka mitt vanliga grå-mörk-blonda hår. 🙂

  1. Hej Klara! Jag hade en permanent röd hårfärg 🙂 Eftersom jag tyvärr inte är expert på detta (utan bara lärt mig av egna erfarenheter) skulle jag ändå rekommendera dig att gå tillbaka till din vanliga hårfärg på salong. Annars kan du ju alltid testa min hemmakur och se hur den fungerar och om du kan få bort så mycket som möjligt av dina röda pigment då.

   Kram och lycka till!

 41. Hej ska bleka mitt hår igen ? kan aldrig bestämma vadd jag ska ha för färg. Nu är jag lila i luggen och mörkbrun i bak, hade blont för 2 månader sedan och då hade jag röd lugg och blev VERKLIGEN BLOND. Min frisör trodde inte att jag kunnat få det så blont haha. Men nu hittade jag dig och seder din hemma blekning och den ska jag testa idag, och i morgon bleker jag håret med l1++. Min fråga är om hemma blekningen sliter mycket på håret? Jag la till dig på Instagram och fotade mitt barr som det ser ut idag. Sen undrar jag om du har tips förr en bra inpackning?. Kram Veronica

  1. Hej Veronica! Ledsen för så sent svar, är tyvärr sååå efter med alla mejl och kommentarer! ? Men hur har det gått med blekningen? Blekning sliter ju alltid på håret, men som tur är finns det ju massor av bra hårinpackningar! Jag kan framförallt rekommendera inpackningar från Maria Nila, Grazette of Sweden (de i Crush-serien doftar dessutom helt fantastiskt) eller en inpackning från fantastiska Kérastase (om du kan lägga ut lite extra). Jag skulle i alla fall satsa på en hårinpackning för skadat hår. Att bara använda en bra hårinpackning en gång i veckan gör stor skillnad!

   Kramis

 42. Hej jag undrar på ditt röda hår ville färg bomb använde du ? ? och vilken färg använde du för att få den så fin ?

 43. Hej! Har tidigare varit rödhårig men färgade det svart för inte så länge sedan. Är väldigt sugen på att färga blont och göra ombre vilket jag planerade att göra innan det blev rött. Så jag har några funderingar!
  1. Hur blir mitt hår om jag gör hemmagjorda blekningen nu när det är svart och bara har några få röda pigment?
  2. Ungefär hur lång tid tog det innan håret blev som du ville?
  3. Sliter blekningen mycket på håret?
  4: Eftersom att jag har experimenterat så mycket med mitt hår så är jag rädd att håret ska gå av, rekommenderar du att boka tid hos en frisör eller ska jag testa göra det som du gjorde? Känns tryggare/snabbare hos en frisör men dyrt är det!
  Tack på förhand!! Kram 🙂

 44. Hej Elsa! Ledsen för världens segaste svar här. Men hur gick det med ditt hår? 🙂 Har du blekt håret?

  Jag är ingen hårexpert utan har bara experimenterat med mitt eget hår hemma, därför kan jag inte ge några personliga råd – annat än att det såklart alltid är bäst att gå till frisören. Frisören kan bedöma kvalitén på ditt hår, uppskatta hur lång tid det kommer ta m.m.

  Att gå från rött till blond hos frisören kan därför lätt ta flera veckor eller månader – men då vet man att det är tryggt och betydligt mer säkert.

  Jag gjorde min makeover hemma, delvis för att jag inte orkade vänta, delvis för att jag ville spara pengar men också för att jag kände att det inte skulle göra så mycket om mitt eget hår blev superslitet eller gick av. Jag använder nästan alltid löshår 🙂

  Stor kram och hoppas du är nöjd med ditt hår – oavsett vad du beslutade dig för att göra!

 45. Zenita Dunstrand

  Hej! Undrar hittade d3tta inlägg nu när jag försöker få mitt hår från mörkbrunt till ljusbrunt hemma, så undrar om du möjligtvis minns vilken färg du använde för att få den otroligt snygga bruna färgen?

  /zenita

 46. Zenita Dunstrand

  Hej! Undrar hittade d3tta inlägg nu när jag försöker få mitt hår från mörkbrunt till ljusbrunt hemma, så undrar om du möjligtvis minns vilken färg du använde för att få den otroligt snygga bruna färgen?

  /zenita

 47. Zenita Dunstrand

  Hej! Undrar hittade d3tta inlägg nu när jag försöker få mitt hår från mörkbrunt till ljusbrunt hemma, så undrar om du möjligtvis minns vilken färg du använde för att få den otroligt snygga bruna färgen?

  /zenita

 48. Hej!
  Om man bara bleker med första delen, alltså bakpulvret och så. Sliter det med på håret?

  Kram
  Frida

 49. Hej!
  Om man bara bleker med första delen, alltså bakpulvret och så. Sliter det med på håret?

  Kram
  Frida

 50. Hej!
  Om man bara bleker med första delen, alltså bakpulvret och så. Sliter det med på håret?

  Kram
  Frida

  1. Vad spännande! ☺️ Om det är färgat tror jag hemmablekningen kan hjälpa och är värt att testa för att se hur mycket röda pigment du kan få bort, men om det är din egen hårfärg tror jag inte du får samma effekt med den. Tänk dock på att jag inte här någon expert och allt sker på egen risk ?
   Lycka till och berätta gärna hur det gick!

 51. Hej!
  Funkar detta om man har lite toner av rött hår naturellt, utan att ha färgat det tidigare?

  1. Hej,
   Jag tror tyvärr inte att det fungerar lika effektivt på naturligt hår. Om du testar hemmablekningen ändå får du gärna uppdatera och säga om det gav något resultat!

 52. Hej,
  Ska nog testa, tror du att det kan få bort lite röda toner eller inget alls? Har kort hår och vill gärna bli av med mina röda toner!

  1. Hej,
   Jag tror tyvärr att det kan vara svårt. Kan dock själv ta och testa också! Har inte färgat håret på väldigt länge och ska se hur blekningen fungerar så snart som möjligt på mitt egna hår inför sommaren. Förhoppningsvis ger detta husmorsknep resultat på naturligt hår också! 🙂

 53. Veronica Holmberg

  Funkar detta ?
  Har någon mer testat ?

  Har i nu men ser ingen skillnad ännu
  Kanske blir när man sköljer håret?

  1. Du menar hemmablekningen? För mig fungerade det väldigt bra! Du spolar tills vattnet är helt klart – vilket kan ta väldigt lång tid efter hemmablekningen.
   Hur gick det för dig? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
117 Shares
Pin
Share
Tweet