Artikeln innehåller reklamlänkar

Från brunt till rött hår: Så gjorde jag!

Från brunt till rött hår

Först och främst, tack för alla komplimanger om min nya hårfärg! Så kul att höra att ni gillar den! Jag har fått in många frågor om hur jag gick från brunt till rött hår så jag har sammanställt både era frågor och mina svar här. Varsågoda!

Hur gick du från brunt till rött hår hemma? Vilka produkter använde du?

1. Jag började med att ta ut alla mina keratinextensions med en tång och remover. Sedan blekte jag håret med två förpackningar av Schwarzkopf Blonde extreme strong L1++.
2. När håret torkat applicerade jag två förpackningar av Schwarzkopf Brillance intensive color creme 842 Cashmere red.
4. Efter att jag tvättat ur den röda hårfärgen (som för övrigt aldrig tycktes sluta forsa ner i duschen!), applicerade jag lite av den lilaröda färgbomben som jag köpte från Eleven. Det är en 3-i-1 cocktail för färgat hår som ger färg, styrka och superlent hår.
5. Sedan färgade jag mitt lilaröda löshår från Rapunzel of Sweden med en förpackning av Cashmere red.
6. Klart!

Brunt till rött hår - produkter
1. Bonding remover 2. Tång för borttagning 3. Schwarzkopf blonde extreme strong L1+++ 4. Schwarzkopf Brilliance intensive color creme 842 Cashmere red 5. Clip-on set 50 cm rakt i färgen Raspberry Mahogny 50 cm 6. Revlon Professional Nutri Color Creme 500 Purple Red

Var det svårt att blondera håret?

Jag har blekt mitt hår flera gånger hemma förut och vet att det är lätt att få ett fläckigt resultat efter första omgången om man gör det hemma själv. Nu tänkte jag inte så mycket på det eftersom jag ändå skulle färga över allt i rött. Jag applicerade först blonderingen i längderna och därefter i hårbotten (som suger åt sig blonderingen på en gång). Det viktiga när man bleker håret hemma är att hålla koll på att hårstråna inte blir vita – då kan håret nämligen gå av. Därför tycker jag att det är betydligt svårare att gå från mörkt till blont hemma än vad det är att gå från mörkt till rött. När du ska färga en annan hårfärg över det blonda behöver du inte bry dig om att det blir lite fläckar eller är lite orange.

Om rött löshår


Vilket löshår använder du nu?

Jag använder Clip-on set original rakt (50 cm) i färgen #530 Raspberry mahogny från Rapunzel of Sweden.

Rabattkod hos Rapunzel of Sweden

Ange koden ”10ADARAS” i kassan så får du 10% rabatt fram till 6/12 2018

 

Hur gick det att färga löshåret?
Det var inga problem för mig. Mitt löshår är lika skinande som innan! Det är dock alltid på egen risk som man experimenterar med sitt löshår. Har man riktigt otur kan det bli oanvändbart.

Rapunzel of Sweden - Raspberry Mahogny

Hur ska du bevara hårfärgen?
Bra fråga, haha! Jag ska i alla fall börja med att använda hårprodukter för färgat hår och tänka på att inte tvätta håret onödigt ofta (då försvinner färgen snabbare. Sedan ska jag applicera min lilaröda färgbomb då och då. Den gör skillnad på ynka 3 minuter! Jag vet att rött hår kommer kräva särskilt mycket uppmärksamhet för att färgen inte ska bli urtvättad. Men det är jag beredd på att göra så länge jag orkar! 😉

[divider]Get the look[/divider]

 

2 Shares
Pin
Share
Tweet
Share