Artikeln innehåller reklamlänkar

Från brunt till rött hår: Så gjorde jag!

Från brunt till rött hår

Först och främst, tack för alla komplimanger om min nya hårfärg! Så kul att höra att ni gillar den! Jag har fått in många frågor om hur jag gick från brunt till rött hår så jag har sammanställt både era frågor och mina svar här. Varsågoda!

Hur gick du från brunt till rött hår hemma? Vilka produkter använde du?

1. Jag började med att ta ut alla mina keratinextensions med en tång och remover. Sedan blekte jag håret med två förpackningar av Schwarzkopf Blonde extreme strong L1++.
2. När håret torkat applicerade jag två förpackningar av Schwarzkopf Brillance intensive color creme 842 Cashmere red.
4. Efter att jag tvättat ur den röda hårfärgen (som för övrigt aldrig tycktes sluta forsa ner i duschen!), applicerade jag lite av den lilaröda färgbomben som jag köpte från Eleven. Det är en 3-i-1 cocktail för färgat hår som ger färg, styrka och superlent hår.
5. Sedan färgade jag mitt lilaröda löshår från Rapunzel of Sweden med en förpackning av Cashmere red.
6. Klart!

Brunt till rött hår - produkter
1. Bonding remover 2. Tång för borttagning 3. Schwarzkopf blonde extreme strong L1+++ 4. Schwarzkopf Brilliance intensive color creme 842 Cashmere red 5. Clip-on set 50 cm rakt i färgen Raspberry Mahogny 50 cm 6. Revlon Professional Nutri Color Creme 500 Purple Red

Var det svårt att blondera håret?

Jag har blekt mitt hår flera gånger hemma förut och vet att det är lätt att få ett fläckigt resultat efter första omgången om man gör det hemma själv. Nu tänkte jag inte så mycket på det eftersom jag ändå skulle färga över allt i rött. Jag applicerade först blonderingen i längderna och därefter i hårbotten (som suger åt sig blonderingen på en gång). Det viktiga när man bleker håret hemma är att hålla koll på att hårstråna inte blir vita – då kan håret nämligen gå av. Därför tycker jag att det är betydligt svårare att gå från mörkt till blont hemma än vad det är att gå från mörkt till rött. När du ska färga en annan hårfärg över det blonda behöver du inte bry dig om att det blir lite fläckar eller är lite orange.

Om rött löshår


Vilket löshår använder du nu?

Jag använder Clip-on set original rakt (50 cm) i färgen #530 Raspberry mahogny från Rapunzel of Sweden.

Rabattkod hos Rapunzel of Sweden

Ange koden “10ADARAS” i kassan så får du 10% rabatt fram till 6/12 2018

 

Hur gick det att färga löshåret?
Det var inga problem för mig. Mitt löshår är lika skinande som innan! Det är dock alltid på egen risk som man experimenterar med sitt löshår. Har man riktigt otur kan det bli oanvändbart.

Rapunzel of Sweden - Raspberry Mahogny

Hur ska du bevara hårfärgen?
Bra fråga, haha! Jag ska i alla fall börja med att använda hårprodukter för färgat hår och tänka på att inte tvätta håret onödigt ofta (då försvinner färgen snabbare. Sedan ska jag applicera min lilaröda färgbomb då och då. Den gör skillnad på ynka 3 minuter! Jag vet att rött hår kommer kräva särskilt mycket uppmärksamhet för att färgen inte ska bli urtvättad. Men det är jag beredd på att göra så länge jag orkar! 😉

[divider]Get the look[/divider]

 

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

40 reaktioner på ”Från brunt till rött hår: Så gjorde jag!”

 1. så fin !!

  efter varje kommentar jag får utav dig på min blogg blir jag lika glad!!!
  tack tack tack för att du har kommenterat min blogg flera gånger !!! 😀 <3

 2. Åh, detta får mig att vilja bli rödhårig igen, dock vill jag inte utsätta mitt hår för det då jag redan har totalförstört det allt för många gånger tidigare.. ^^
  Men det blev riktigt snyggt på dig! 😀

 3. MICHELLE R - 15åring med Spastisk Diplegi

  super fint! önskar jag hade vågat färga mitt hår sådär en … vacker … dag hehe. 😀

 4. Superfint!! dessa färgbomber från Revelon är verkligen räddningen för rött hår, använder min ca 1 gång/vecka och det håller färgen så fint!

 5. Ett litet tips : färga håret rött med henna så slipper du att färgen blir mindre och mindre intensiv för varje gång du tvättar håret. Plus att det är så mycket bättre för håret.

 6. Använde också den färgbomben när jag var rödhårig! Helt fantastisk! Rött hår är som sagt så sjukt jobbigt att underhålla. Den färg som släpper lättast. Så jag använde färgbomben varje helg. Mina vänner var så imponerade, och trodde jag besökte frisören varje vecka.. 😉

 7. Är det likadant om man har brunt hår med blonda slingor? Måste jag då färga det blont ? 🙂 Tack för svar !

  1. Om du inte avfärgar håret kan det ju hända att vissa delar av håret blir mer rött och andra mindre. Om du verkligen vill ha en mer intensiv röd färg på hela håret så är det bästa nog att avfärga 🙂 Tänk dock på att det alltid är lite farligt att göra hemma! <3

 8. Hej, fin blogg du har! Jag har en liten fråga. Mitt hår är just nu rött men har tvättats ut lite så färgen är lite dassig, tror du jag måste bleka håret för att få den där färgen? Vill helst inte förstöra mitt hår mer… men jag ska beställa likadant löshår som du, samma färg och allt så ja, vad tycker du jag ska göra? 🙂
  Kram

 9. Hejsan! Nu har jag varit här inne och kollat på ditt extremt snygga hår… Älskar rött hår. Men mitt tvättas ut så fort 🙁 Så nu har jag beställt löshåret. Så nu kommer jag till min stora fråga.. Ska jag färga löshåret med i samma färg som hårfärgen?

  1. Vad gullig du är, tack! Älskar också rött hår – men precis som du säger tvättas det ur fort 🙁 Jag färgade mitt löshår för att det skulle matcha min egen hårfärg bättre men om ditt matchar så är det ju inte alls nödvändigt! När man färgar löshår är det även alltid på egen risk, men mitt klarade sig riktigt bra. Annars är mitt bästa tips att använda färgbomb i stort sett varje gång du duschar håret ..

 10. älskar ditt hår.men nu är det som så.jag har riktigt mörkbrunt (nästan svart) hår,ska jag ha samma produkter som dig? mvh en som vill färga

  1. Åh jättesvårt att säga! När det kommer till blondering är det ju alltid på egen risk. Du kan ju alltid gå till en frisör för att få reda på i vilket skick ditt hår är. Kram!

 11. Hej!
  Oerhört fin blogg 🙂
  Håller precis på och färgar mitt hår till den färgen du har! Googlade lite på hur jag skulle färga löshåret som jag då tydligen lyckats köpa i samma färg som du;) min fråga är då, hade du i den röda hårfärgen lika länge i löshåret som det står på förpackningen?

  1. Hej Ilona, tack så jättemycket! 😀
   Oh nice, det är ju en så himla fin färg! Jag tror jag hade i den ungefär lika länge, eller kanske liiite kortare. Mitt tips är att du håller koll på löshåret och försöker se när det är samma färg som ditt egna hår, då kan du tvätta ur färgen 🙂 Lycka till! Kram

 12. hej! gud va snyggt ditt hår är!! Jag köpte exakt likadant löshår för några år sen men färgade helt fel färg så fick kasta de 🙁 SYND att jag inte såg att man kunde ha denna färg istället!
  Men jag har nu köpt blont löshår som jag vill färga rött, kan jag ha i Brilliance kashmir red på löshåret? Eller ska jag ha i nån annan? Mitt hår är brunt så måste bleka det.
  Tacksam för svar!

  1. Tack Sanna! Vad synd, men jag tror säkert att du kan färga det blonda rött! Har hört flera som köpt blont löshår enbart för att lätt kunna färga det 🙂 Kram

 13. använde du två förpackning röd färg på grund av mycket hår eller för färgen inte vart rätt först?

 14. hej! en liten fundering. Räckte ett packet med löshår för dig? jag har köpt ett paket med samma löshår men jag har lite kortare hår än dig, typ lite längre än till axlarna. har dock inte jätte tjockt hår men är ändå rädd att det ska se för tunnt ut. tror detta bara var 110 gr.
  mvh

  1. Hej Linnea! Menar du clip on-extensions? I så fall ska ett paket räcka gott och väl 🙂 Det är flera clips som du kan sätta på olika rader för ett naturligt och fylligt resultat.
   Kram
   Ida

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet