Artikeln innehåller reklamlänkar

11 Enkla & snygga frisyrer för vardag & fest

Nytt år, nytt hår! Eller nya frisyrer rättare sagt. Här kommer elva snabba och snygga frisyrer som passar både måndagsmöten och fest (med undantag för nummer 5 som kräver ett .. öh … lite mer speciellt tillfälle).

Ett av mina nyårslöften är att variera min frisyr ännu mer. Jag vill lära mig nya flätor och enkla sätt att uppdatera frisyren till vardags. Helst ska det gå snabbt och lätt att fixa. Det är precis vad mina frisyrer i denna lista har gemensamt. Ingen frisyr kräver speciellt mycket tid.

Innan vi sätter igång, låt mig först presentera några av mina hårmåsten:

Mina must haves:

ENKLA HÅRUPPSÄTTNINGAR & FRISYRTIPS 

Halvinbakad fläta

Adaras enkla och snygga frisyrer: Halvinbakad fläta
Foto: Rania Rönntoft | Yosemite National Park

För att fixa denna look, dela upp håret i tre delar redan vi luggen och börja fläta som en vanlig fläta. Arbeta sedan in passéer från sidan av håret varje gång du flätar – dessa lägger du över slingan i mitten. När du flätat till öronhöjd, fäst flätan med en genomskinlig hårsnodd.

Ett tips är att trä håret igenom sista ”ögglan” så döljer du hårsnodden på ett fint sätt.

Utbakad fläta

Adaras enkla och snygga frisyrer: Utbakad fläta
Foto: Helena Gunnare | Yosemite National Park

Denna fläta gör du på samma sätt som ovan – med skillnaden att du korsar hårsektionerna underifrån istället för ovanifrån. Sluta ta in hår vid öronhöjd, fläta en liten bit till och fäst med en genomskinlig hårsnodd.

Slarvig chic festfrisyr

Adaras enkla och snygga frisyrer: Slarvig chic festfrisyr

Den här enkla frisyren kallar jag för en chic falsk fläta. När det är klart ser det nästan ut som en fläta – men det är egentligen bara loopade sektioner (om man nu kan säga så?).

1. Börja med att sätta upp håret i en låg hästsvans. Dela håret ovanför hårsnodden och dra igenom tofsen ovanifrån.
2.  Upprepa steg ett genom att sätta fast ytterligare en hårsnodd, dela upp håret och dra igenom tofsen.
3. Piffa till frisyren med söta hårspännen.

Beach waves

Rapunzel of Sweden Hair Extensions - Hårförlängning med nail hair

Min absoluta favoritfrisyr året runt är beach waves. Det är en så enkel frisyr att styla både upp och ner. Jag använder antingen denna locktång, eller min styler GHD Eclipse för att fixa de avslappnade lockarna.

Ett tips är att locka håret noggrant dag ett och se till att spraya med en bra hårspray. Sedan håller sig frisyren lätt i 2-3 dagar om du sover i en fläta på natten.

Enkel Instagramfrisyr med ljusslinga

Lys upp vintermörkret med ett skinande hår! Den här festliga frisyren med en batteridriven ljusslinga är enbart till för en snygg Instagrambild eller som ett kul trick på en fest. Jag rekommenderar inte att ha på ljusslingan speciellt länge i håret.

Men visst är det en kul idé ändå? Allt du behöver göra är att fläta håret, försiktigt trä ljusslingan genom flätan (be en vän om hjälp), och sedan gömma kontrollen på valfritt sätt. I byxfickan, handväskan, bh:n – you name it!

Snabb frisyr med två sidoflätor

Adaras enkla och snygga frisyrer: SidoflätaAdaras Easy Braided Hairstyle

Det här är också en av mina go-to-frisyrer. Gör två flätor på sidan av håret och fäst de bak med en genomskinlig snodd. Om du känner för det kan du låta frisyren vara här och bara använda ett fint fint hårspänne som pricken över i:et. Eller så kan du göra ytterligare en fläta med håret som blev över.

Krama gärna in lite hårolja i topparna för mindre friss och lite mer glans.

Två slarviga fiskbensflätor

Adaras två slarviga fiskbensflätor
Foto: Katarina Wohlfart | Yosemite National Park

Ett enkelt tips mellan hårtvättar är att göra två enkla fiskbensflätor och sätta på dig en fin hatt eller mössa. För att göra en fiskbensfläta, dela upp håret i två delar. Ta sedan en hårslinga från ytterdelen av håret och för in det i den andra delen. Upprepa med varannan.

Flätans ”täthet” beror på hur mycket hår du för mellan de olika delarna.

Khaleesi-inspirerad frisyr

I väntan på sista säsongen av Game of Thrones, passa på att erövra frisyrer lika bra som Khaleesi. Denna Khaleesi-inspirerade frisyr fixar du enkelt genom göra två vanliga flätor runt huvudet. Resultatet blir nästan som en flätad krona.

För att piffa till frisyren mer kan du dekorera med en hårklämma. Eller göra som jag, och dölja hårsnodden med en billig ring som du sätter fast med en hårnål.

Falsk vattenfallsfläta

Adaras enkla och snygga frisyrer: Falsk vattenfallsfläta

Om du känner för att göra en riktig vattenfallsfläta, kan du fuska och göra en falsk vattenfallsfläta. Det enda du behöver göra är att göra en fläta på vardera sidan om ansiktet och fästa dessa med en liten gummisnodd. Ta sedan en slinga hår ovanför flätan och trä den igenom flätans undre ”ögla”. Upprepa så att en hårslinga går igenom varje nedre ögla.

Uppdaterad frisyr med hårnålar

Adaras enkla och snygga frisyrer: Frisyr med hårnålar

Hårnålar är alldeles för underskattade. Här är ett enkelt tips på hur du kan uppdatera din frisyr genom att dekorera med hårnålar. För lite mer festfaktor har jag målat mina hårnålar med ett glittrigt nagellack – samt fäst en liten fläta runt hästsvansen.

Snabb rosettfrisyr

Adaras enkla och snygga frisyrer: Rosettfrisyr

Den här gamla godingen hade jag faktiskt helt glömt bort. Men visst är det snyggt att fixa en rosett i håret? Det är dessutom väldigt enkelt!

  1. Ta fram en slinga från varje sida av ansiktet. Ju mer hår desto fylligare rosett och tvärtom.
  2. För samman slingorna med en hårsnodd. När du drar igenom håret sista gången, låt en bit av håret sticka ut.
  3. Dela håret som sticker ut i två lika stora delar.
  4. Sätt fast varje del både uppe och nere med en hårnål.
  5. Ta den resterande delen av din hårslinga …
  6. … och trä igenom den – uppifrån och ner ”under” rosetten. Fäst eventuellt rosetten med ännu fler hårnålar om det behövs.

[td_smart_list_end]

Har du fler tips på enkla och snygga frisyrer? Dela gärna med dig i en kommentar!

8 Shares
Pin
Share
Tweet
Share