Nytt år, nytt hår! Eller nya frisyrer rättare sagt. Här kommer elva snabba och snygga frisyrer som passar både måndagsmöten och fest (med undantag för nummer 5 som kräver ett .. öh … lite mer speciellt tillfälle).

Ett av mina nyårslöften är att variera min frisyr ännu mer. Jag vill lära mig nya flätor och enkla sätt att uppdatera frisyren till vardags. Helst ska det gå snabbt och lätt att fixa. Det är precis vad mina frisyrer i denna lista har gemensamt. Ingen frisyr kräver speciellt mycket tid.

Innan vi sätter igång, låt mig först presentera några av mina hårmåsten:

Mina must haves:

1Halvinbakad fläta

Adaras Christmas Sweater & Braid Hairstyle in Yosemite
Foto: Rania Rönntoft | Yosemite National Park

För att fixa denna look, dela upp håret i tre delar redan vi luggen och börja fläta som en vanlig fläta. Arbeta sedan in passéer från sidan av håret varje gång du flätar – dessa lägger du över slingan i mitten. När du flätat till öronhöjd, fäst flätan med en genomskinlig hårsnodd.

Ett tips är att trä håret igenom sista ”ögglan” så döljer du hårsnodden på ett fint sätt.

2Utbakad fläta

Adaras - Utbakad fläta i Yosemite National Park
Foto: Helena Gunnare | Yosemite National Park

Denna fläta gör du på samma sätt som ovan – med skillnaden att du korsar hårsektionerna underifrån istället för ovanifrån. Sluta ta in hår vid öronhöjd, fläta en liten bit till och fäst med en genomskinlig hårsnodd.

3Slarvig Chic Festfrisyr

ADARAS Easy Hairstyles: Messy & Chic Faux Braid

4Beach Waves

Rapunzel of Sweden Hair Extensions - Hårförlängning med nail hair

5Enkel Instagramfrisyr med ljusslinga

Lys upp vintermörkret med ett skinande hår! Den här festliga frisyren med en batteridriven ljusslinga är enbart till för en snygg Instagrambild eller som ett kul trick på en fest. Jag rekommenderar inte att ha på ljusslingan speciellt länge i håret.

Men visst är det en kul idé ändå? Allt du behöver göra är att fläta håret, försiktigt trä ljusslingan genom flätan (be en vän om hjälp), och sedan gömma kontrollen på valfritt sätt. I byxfickan, handväskan, bh:n – you name it!

6Snabb frisyr med två sidoflätor

ADARAS Quick and Easy Hairstyles: Half Braided updo in Yosemite National Park

7Två slarviga fiskbensflätor

Quick and Easy Hairstyles: Two Messy Fishtail Braids
Foto: Katarina Wohlfart | Yosemite National Park

Ett enkelt tips mellan hårtvättar är att göra två enkla fiskbensflätor och sätta på dig en fin hatt eller mössa. För att göra en fiskbensfläta, dela upp håret i två delar. Ta sedan en hårslinga från ytterdelen av håret och för in det i den andra delen. Upprepa med varannan.

Flätans ”täthet” beror på hur mycket hår du för mellan de olika delarna.

8Khaleesi-inspirerad frisyr

I väntan på sista säsongen av Game of Thrones, passa på att erövra frisyrer lika bra som Khaleesi. Denna Khaleesi-inspirerade frisyr fixar du enkelt genom göra två vanliga flätor runt huvudet. Resultatet blir nästan som en flätad krona.

För att piffa till frisyren mer kan du dekorera med en hårklämma. Eller göra som jag, och dölja hårsnodden med en billig ring som du sätter fast med en hårnål.

9Falsk vattenfallsfläta

Adaras enkla och snygga frisyrer: Falsk vattenfallsfläta

Om du känner för att göra en riktig vattenfallsfläta, kan du fuska och göra en falsk vattenfallsfläta. Det enda du behöver göra är att göra en fläta på vardera sidan om ansiktet och fästa dessa med en liten gummisnodd. Ta sedan en slinga hår ovanför flätan och trä den igenom flätans undre ”ögla”. Upprepa så att en hårslinga går igenom varje nedre ögla.

10Uppdaterad frisyr med hårnålar

Adaras Easy Bobby Pin Hairstyle

11Snabb Rosettfrisyr

ADARAS Quick & Easy Hairstyles: Half-up Hair Bow Hairstyle