Artikeln innehåller reklamlänkar

Tutorial: Fixa en Khaleesi-inspirerad frisyr – i 6 Enkla steg

DIY: Game of Thrones/Khaleesi-inspirerad frisyr med flätorr

Game of Thrones får mig alltid att sukta efter vackra flätor. Vem annan än Khaleesi kan fortsätta att imponera och erövra nya frisyrer som en queen?

Som tur är, behöver det inte vara alldeles för tidskrävande eller svårt att kopiera en av hennes frisyrer (även om majoriteten ser ut att vara gjorda för bröllop). Jag gillar när det går snabbt och enkelt. Det är precis vad denna Khaleesi-inspirerade frisyr med flätor gör.

Om du bara har 10-15 minuter över kan du enkelt fixa denna look.

Du behöver

2 Små gummiband för håret
ev. Hårnålar
Flexibel hårspray

 

DIY: Game of Thrones/Khaleesi-inspirerad frisyr med flätorr

Så gör du en Khaleesi-inspirerad frisyr med flätor

  1. Börja med att ta en liten slinga med hår där du vill att första flätan ska börja. Dela den i tre och gör en vanlig fläta – med undantag att du tar in hår ovanifrån varje gång du flätar, ända tills du kommer bak mot huvudet. Det ger en snygg ”halvinbakad” effekt på sidan (men du kan lika gärna fuska och göra vanliga flätor).
  2. Dra en liten hårsnodd runt flätan medan du gör likadant på andra sidan. Fäst flätorna tillsammans med den lilla gummisnodden. Dra åt för att spänna fast flätan lite, om det behövs.
  3. Upprepa nu dessa steg med att göra en likadan fläta några centimeter ner.
  4. Fäst flätorna tillsammans med ett litet gummiband.
  5. Nu till det viktiga och roliga: dra ut dina flätor så att de ser större, fylligare och slarvigare ut.
  6. Dölj gummibandet på den övre flätan på valfritt sätt. Dra en liten slinga runt den och fäst med hårnål eller gör som jag och dölj gummibandet med en vanlig ring som jag fäst med en hårnål.

Avsluta med att ge topparna lite glans med hårolja samt att fixera frisyren med en flexibel hårspray (som exempelvis denna).

Sådär. Med en kaxig liten katt på axeln känner jag mig nästan som ”The mother of Dragons”.

Get the look

Hårfärg och längd: Bästa tipset om du vill ha lite mer längd att jobba med är såklart löshår. Jag använder Rapunzel of Swedens European Extensions 50 cm i färgen 20″ Brown Ash Ombre #T3/14 och Medium Brown Ombre #T4/18.

Slarviga lockar: Jag sover alltid med minst en fläta, både för att det är skonsamt för hårförlängningen och att man vaknar med lite lockar. Detta gör att jag inte behöver lägga så mycket tid på att locka håret med värme.

 

P.S För att komma i GoT-stämningen ytterligare, missa inte att upptäcka de mest magiska  Game of Thrones-inspelningsplatserna i Nordirland.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share