Artikeln innehåller reklamlänkar

Instagramvänliga platser i San Francisco

Guide till San Franciscos mest fotogeniska ställen
Instagramvänliga platser i San Francisco

San Francisco är minst sagt en fotovänlig stad. Från ikoniska Golden Gate, till stadens mystiska dimma, spektakulära bukt och pittoreska gator. Här är några av de mest Instagramvänliga platserna!

Jag älskar när du, med bara ett ögonkast på ett Instagramflöde, kan se var Instagrammaren befinner sig. Därför söker jag alltid efter ikoniska byggnader och platser när jag reser till nya städer. Till de klassiska bilderna älskar jag att fota mer ovanliga ställen och gömda juveler som även lokalbor kan uppskatta.

Tillsammans med fotobrudarna Helena, Ranja, och Katarina begav jag mig återigen till bästa Kalifornien för en resa till Yosemite National Park. Först på schemat? En dag i underbara San Francisco. Låt inte mina olika outfits lura dig. Alla bilder i detta inlägg är fotade samma dag (med undantag för skylten på Fisherman's Wharf som jag fotade under min USA-resa 2015).

Resa till San Francisco

Traveling to San Francisco - View from WOW air's pink plane

Att resa till San Francisco behöver varken vara speciellt dyrt eller ta lång tid – vilket gör att det är ett superhett resmål året runt. Även för en längre weekendresa. Vi flög från Stockholm till San Francisco via Reykjavik i samarbete med det isländska lågprisbolaget WOW air. De har priser från 1 575 kr, vilket är ruskigt billigt – speciellt med tanke på att man även kan klämma in en stopover på Island om man känner för det (jag säger bara: DO IT!).

Från städer i Europa kan du räkna med att flygresan tar runt 11 timmar non-stop, och en timme snabbare på vägen tillbaka (på grund av vindarna).

Min Instagramguide till San Francisco

Att bara spendera en dag i San Francisco är såklart alldeles för lite. Men du kan hinna se och göra en hel del. Här är min lista på grymma Instagram hotspots som du lätt kan pricka av på bara en dag:

1. Battery Spencer

Bästa utsikten över Golden Gate-Bron

Adaras vid Golden Gate Bridge, Battery Spencer

Det finns ingen chans att en resa till San Francisco skulle vara komplett utan bilder på Golden Gate-bron. Det är bevis nummer ett på att du faktiskt varit i denna hippa stad. Det finns en massa grymma utsiktsplatser att välja på men en av de bästa är Battery Spencer. Det är här du tar bilden med stort B (eller ska jag säga G?) på Golden Gate.

Med det ikoniska mästerverket i förgrunden och San Francisco i bakgrunden är det en helt vykortsperfekt vy som kan få vem som helst att tappa andan.

Vi begav oss hit det första vi gjorde på morgonen. Staden var klädd i sin typiska dimma vilket adderade till San Franciscos mysiga och magiska vibe.

Fler fotovänliga platser med Golden Gate-bron

 • Kirby Cove – Här finner du en ensam gunga på en strand med Golden Gate Bridge i bakgrunden. Önskar sååå att vi hunnit besöka denna plats också!
 • Baker Beach
 • Marshall's Beach
 • Fort Baker
 • Fort Point National Historic Site
 • Torpedo Wharf
 • Crissy Field

Läs också30 Saker att göra i Las Vegas

Golden Gate Bridge i San Francisco - Foto från utsiktsplatsen Battery Spencer
Dimmiga berg vid Battery Spencer, San Francisco
Adaras vid Battery Spencer i San Francisco
Foto: Ranja Rönntoft
Adaras vid Golden Gate-bron, Battery Spencer i San Francisco

2. Painted Ladies

San Franciscos mest kända hus

Painted Ladies - Instagramvänliga platser i San Francisco

Kanske känner du igen dessa hus från serien Huset Fullt? The Painted Ladies är en av de mest fotograferade platserna i San Francisco. Dessa välkända och färgglada viktorianska hus vid Alamo Square är också kända som ”postcard row”. Med stadens skyskrapor skymtandes i bakgrunden är det minst sagt en bildperfekt plats.

Läs också: De 8 Bästa barerna & restaurangerna i Las Vegas
Adaras vid Painted Ladies - Instagramvänliga platser i San Francisco
Foto: Katarina Wohlfart
Painted Ladies Hus - Instagramvänliga platser i San Francisco

3. Bernal Heights

Bästa utsiktsplatsen i San Francisco

Adaras på Bernal Heights:Instagramvänliga platser i San Francisco

Det finns många fina utsiktsplatser i San Francisco, men Bernal Heights sägs vara den bästa av allihopa. Denna hundpark bjuder på en helt fantastisk 360-graders panoramautsikt över San Francisco. Pricken över i:et är gungan som hänger i ett träd.

Hit ska du bege dig en stund innan solnedgången. Att se solnedgångens strålar måla parkens kullar och staden i värme är otroligt vackert. Stanna kvar tills mörkret lägger sig för att se staden bli ett hav av glittrande ljus.

Fler grymma utsiktsplatser i San Francisco

 • Twin Peaks
 • Mount Davidson
 • Hawk Hill
Läs också: Åk zipline över mojaveöknen – 30 minuter från Las Vegas The Strip
Solnedgång vid Bernal Heights - Instagramvänliga platser i San Francisco
Bästa utsikten över San Francisco - Bernal Heights

4. Lombard Street

”Världens krokigaste gata”

Instagramvänliga platser i San Francisco / Adaras på Lombard Street
Foto: Helena Gunnare

Lombard Street är känd som ”den krokigaste gatan i världen”. Även om det inte ens är den mest krokiga gatan i San Francisco (det är Vermont Avenue på 20th Street), är denna superfina gata något som inte får missas. Den kurviga tegelvägen kantas av pampiga viktorianska hus och vackra blommor som blommar året runt.

Jag blev helt kär i ingången till det blåa huset, där rosa blommor klättrade upp mot taket.

Värt att tänka på är dock att det kan ta tid att få till den perfekta Instagrambilden. I alla fall om du vill undvika människor och bilar i din bild. Här är det en massa turister och trafik från morgon till kväll. Med med lite tålamod kan du fota mellan all trafik.

Läs också: 4 Outfits med stickade tröjor – En Lookbook från Yosemite
Lombard Street - Instagramvänliga platser i San Francisco
Att se trafiken sicksacka ner för Lombard Street är ett måste i San Francisco
Instagramvänliga platser i San Francisco: Lombard Street
Lombard Street - Blommor & Färgglada hus - Instagramvänliga platser i San Francisco

5. Hyde Street

Fånga ikoniska cable cars och Alcatraz på samma bild

Adaras San Francisco Outfit - Vit stickad tröja

Värt att nämna som en Instagramplats är också Hyde Street, vilket är precis vid Lombard Street. Det är här du kan fånga en bild på San Franciscos ikoniska cable cars och Alcatraz – på en och samma bild!

Alcatraz - Vy från Hyde Street

6. Pier 39 & Fisherman's Wharf

Från liv och rörelse till sjölejon och salta kringlor 

Pretzels på Pier 39, med retro karusell i bakgrunden

Hamnområdet Pier 39 och Fisherman's Wharf är förmodligen de mest turistiga ställena i San Francisco. Mest fotat är de berömda sjölejonen som solar på de flytande kajerna vid Pier 39, men det finns så mycket mer för allas Instagramflöden här.

Från pretzels och en retro karusell till gatumusikanter och artister (som ger en härlig boost till Instagram Stories), utsikten mot Alcatraz, Magowans' Infinite Mirror Maze och den välkända skylten vid Fisherman's Wharf.

Letar du efter hotell i San Fransico? Du hittar de bästa hotellen här.

Fler Instagramvänliga platser i San Francisco:

Sist men inte minst, här är några fotovänliga hotspots som jag mer än gärna vill pricka av på nästa resa.

 • Mr. Holmes Bakehouse – Det är här du hittar den kända rosa neonskylten ”I got baked in San Francisco”, och där du kan smaka en cruffin (hybrid mellan croissant och muffin).
 • 16th Ave Tiled Steps – En trappa med 163 färgglada och mosaikprydda steg.
 • Sutro Baths – Dessa ruiner av saltvattenspooler ska vara helt magiska i soluppgång och solnedgång.
 • Lovers Lane Presidio – Här fotas många bröllopsbilder. När solen sipprar igenom träden längs denna stig kan det knappast se mer romantiskt ut.
 • Hippie Tree – En utsiktsplats norr om San Francisco med en gunga som hänger från ett stort eukalyptusträd. Ser helt magiskt ut med Golden Gate-bron i bakgrunden (tack för tipset Renée!).

Alla bilder är fotade med en Nikon D850 och ett Sigma 24-70mm f/2.8 objektiv. 

Shop the post

Har du tips på fler fotovänliga platser i San Francisco? Tipsa mig gärna i en kommentar så spanar jag in dem nästa resa!


Disclaimer: Jag flög till San Francisco i samarbete med WOW air. Som alltid, är alla åsikter mina egna.

3 Shares
Pin
Share
Tweet
Share