Artikeln innehåller reklamlänkar

Faux Waterfall Braid: Enkelt frisyrtips under 5 minuter!

DIY: Faux Waterfall Braid Tutorial

disclaimer

Fake it til' you make it babe! Eller fuska bara för att du är lat eller bara har några minuter på dig. Om du kan göra en vanlig fäta så kan du enkelt göra en falsk och snygg vattenfallsfläta under fem minuter!

Du behöver:
Värmeskydd
Locktång
Genomskinliga små gummiband
Hårspray
ev. hårolja & hårspänne

Faux Waterfall Braid: Så gör du

  1. Börja med att applicera valfritt värmeskydd och locka håret med en kontång eller locktång. Jag använder en 25 mm keramisk locktång från Rapunzel of Sweden. Den ger håret mina lagom stora favvo-vågor. Eftersom jag bara har några minuter på mig lockar jag håret i större sektioner i taget och drar sedan ut lockarna med en tangle teezer.
  2. Gör en fläta på vardera sidan om ansiktet och fäst med en liten gummisnodd. Ju mindre fläta du gör desto tydligare kommer vattenfalls-effekten synas. Jag tycker dock det är lika snyggt med större flätor och gjorde själv två riktigt chunky alternativ. Tänk dock på att inte bara fläta rakt ner utan fläta bakåt, precis så som de två flätorna ska ligga mot håret.
  3. Fäst dina två flätor bak med ett litet gummiband och dra ut flätornas egna gummiband.
  4. Ta en slinga hår ovanför flätan och trä den igenom flätans undre ”ögla”. Upprepa så att en hårlinga går igenom varje nedre ögla.
  5. Done! Krama in lite hårolja i längderna för mer glans och mindre friss. Avsluta med att sätta fast ett dekorativt spänne och fixera frisyren med hårspray. Jag använder just nu Ghd Final Fix Hårspray som ger en härligt flexibel stadga och är resistent mot fukt.
DIY: Faux Waterfall Braid Tutorial
Dra en slinga genom varje nedre ögla på dina två flätor

Woman with easy hairstyle - Faux waterfall braid

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share