This post is available in
Fantastiska Instagram-platser i Dublin, Irland

På jakt efter fantastiska Instagram-platser i Dublin? Se hit! Här listar jag både klassiska måsten, gömda juveler och kustvyer som kan få dig att tappa andan.

Huvudstaden i Irland är en en så livlig, vacker, välkomnande och fotovänlig stad. Här hittar du allt från världens mest magiska bibliotek till färgglada Insta-dörrar, en riktig Bambi-park, vackra broar, och ikoniska Temple Bar – allt ett stenkast från gröna berg och Irlands vilda kust.

Så låt oss börja. Här är några av de mest fotovänliga platserna i staden!

KLASSISKA INSTAGRAM-PLATSER I DUBLIN

Book of Kells & Old Library Exhibition, Trinity College
Världens vackraste bibliotek

The Magical Trinity College Library - Most Instagram-Worthy Spot in Dublin
Här är bilden jag postade på Instagram från Old Library i Trinity College

HUR FINT!? Det magnifika 1700-tals biblioteket Old Library i Trinity College brukar ofta nämnas som en av världens vackraste bibliotek. Det är lätt att förstå. De gamla ekhyllorna som sträcker sig från golv och tak är fyllda med 200 000 av universitetets äldsta böcker. Det är minst sagt en magiskt vy. Det ser ut som en Harry Potter-film.

Det gamla biblioteket hör till Books of Kells-utställningen på Trinity College. Den enda nackdelen med denna historiska plats är att den är extremt populär. Jag och Towe var där till öppningen, och även då var det en lång kö med turister från hela världen väntandes utanför. Allt folk gör det svårt att ta en riktigt episk Instagrambild (om du inte beskär bort allt folk). Bara för att ge dig en idé om hur det kan se ut publicerade jag en icke-beskärd bild ovan så att du kan se hur folktätt det är även precis efter öppning.

Ett annat vackert bibliotek att nämna i Dublin är Marsh’s Library. Det är inte lika ”wow-igt” som Trinity Colleg’s bibliotek. Men det är som en gömd juvel i hjärtat av staden.

Temple Bar
Den mest ikoniska platsen i Dublin

Adaras at Temple Bar: The Best Instagram Places in Dublin, Ireland

Let’s face it, om du inte har varit i Temple Bar, har du inte varit i Dublin. Med sina kullerstensgator, livliga nattliv, världskända pubar och livemusik är Temple Bar en riktig turistmagnet. Eftersom Temple Bar aldrig sover, är ett tips att strosa runt och spana in sidogatorna för att kunna ta en grym Instagrambild även mitt på dagen.

Det finns så många fina färgstarka fasader med blommor i överflöd som hänger ner från blomkrukor.

Killiney Hill
Episka vyer i Dublin kustområde

Adaras at Killiney Hill: The Best Instagram Places in Dublin, Ireland

Okej, det här är inte ett klassiskt måste-se. ÄN. Och det är faktiskt lite utanför Dublin. Men skulle inte dessa vyer kunna vara bland det vackraste du sett!?

Dublins kust är alldeles underbar, och det är väl värt att besöka kustbyarna både för frisk luft och en uppiggande och cool kontrast till det livliga stadslivet. Och såklart för många extremt Instagrammiga backdrops. Killiney Hill ligger bara drygt en halvtimme från Dublin och är väl värt ett besök.

Vi körde till denna plats och tog en kort promenad från parkeringen, men du kan också ta en 24-minuters tågresa från Dublin till Dalkey och promenera upp till Killiney Hill. Väl på toppen kommer du att belönas med en helt fantastisk utsikt över Dublin, det irländska havet och bergen i Wales (en molnfri dag).

Läs också: I Kung Arthurs fotspår: Upptäck 9 Legendariska Platser i Wales

Georgian Dublin
Himmelriket av färgglada dörrar

Om du älskar färgglada dörrar kommer duv ara i himmelriket i Dublin. Det finns så många vackra dörrar i alla tänkbara färger. Du finner de snyggaste dörrarna i Dublins Georgian Quarter. Det är bara att välja ut en dörr som passar din outfit, ditt humör eller Instagramflöde.

Saint Patrick’s Cathedral
Irelands största kyrka

Adaras by Saint Patrick’s Cathedral

En annan klassisk måste-se-plats i Dublin är Irlands största kyrka, Saint Patrick’s Cathedral. Denna katedral byggdes på 1200-talet direkt på platsen av en annan kyrka som stått här sedan 800-talet.

Det är både en historiskt spännande plats samt en imponerande gotisk byggnad. Addera att katedralen står i en grön park med vackra träd och blommor och du kan lätt knäppa ikoniska Dublin-bilder här.

Phoenix Park
Bambi-parken & Europas största stadspark 

Phoenix Park: The Best Instagram Places in Dublin, Ireland

Oh deer, hur sött? Phoenix Park (också känd som Bambi-parken) är den största stadsparken i Europa. Det är en superfin park med hundratals vilda hjortrar och omöjligt grönt gräs.

Många platser ser ut som en Windows-skrivbordsbakgrund.

Det som är bra att veta innan du beger dig hit är att parken är enorm. Det finns inga offentliga toaletter eller platser att köpa vatten – om du inte räknar med caféet (som var stängt när vi var där). Hop-on-hop-off-busshållsplatsen ligger i början av parken, så du måste gå en bra bit in för chans att upptäcka rådjur.

Men det är definitiv en av de bästa Instagram-platserna i Dublin! Den gröna parken är en härlig escape och så cool kontrast till det livliga stadslivet. Till skillnad från St. Stephen’s Green Park i centrum, är det lätt att ha massor av natur bara för dig själv i Phoenix Park.

Läs mer: 17 Saker att göra i Glasgow, Skottland

The Samuel Beckett Bridge
Ett känd landmärke

The Samuel Beckett Bridge in Dublin
Floden Liffey & ikonsika bron Samuel Beckett Bridge

Med floden Liffey som rinner rakt igenom Dublin är det inte konstigt att det finns flera snygga broar i staden. Alla med sin egen historia och stil. En av de finaste är The Samuel Beckett Bridge. Bron är designad för att likna en keltisk harpa, en symbol associerad med Irland i århundranden.

För att ta en bild som ovan kan du fota från den närliggande Sean O’Casey-bron, men du har också goda möjligheter att få till riktigt snygga bilder på detta fotogeniska landmärke även på nära håll.

Läs mer: San Franciscos mest Instagramvänliga platser

National Conference Centre
Supercool modern byggnad

Såg du den coola glasbyggnaden på bilden vid Samuel Beckett Bridge? Det är denna byggnad! Precis intill den kända bron ligger Dublins National Conference Centre. Jag älskar imponerande och coola byggnader, och detta är garanterat den mest imponerande i Dublin.

Om du tar dig till denna Instagram-plats i Dublin, missa inte att kliva in och titta upp i taket. Wow!

Grafton Street
För den klassiska Dublin-bilden

Grafton Street in Dublin, Ireland
Grafton Street & St. Ann’s Church

Du har förmodligen sett denna vy förut. Detta är en av de mest kända fotoställena i Dublin. Shoppinggatan Grafton Street (med St. Ann’s kyrka i bakgrunden) är ofta på framsidan av turistbroschyrer och reseguider till Dublin.

Detta är också en grym plats för livliga Instagramstories med gatumusikanter och en massa folk i rörelse.

Dublin Castle
Hjärtat av historiska Dublin

Best Instagram Spot by Dublin Castle

Om du letar efter slott i traditionell mening, kommer Dublins Slott inte blåsa dig av stolen. Men det borde ändå vara med på listan över vad du ska se i Dublin, då det är en av de viktigaste byggnaderna i irländsk historia.

Det finns också ett väldigt bra fotoställe bakom slottet på bron (just precis där en stor del av byggnaden är målad i knalliga lego-liknande färger).

Ha’penny Bridge
Romantisk och känd bro

Woman in White Coat & Sandqvist bag standing by Ha’penny Bridge in Dublin

En annan bildskön plats i Dublin är vackra Ha’penny-bron över floden Liffey. Om du har tid, bege dig hit på kvällen med ett stativ och ta en episk Dublin-bild när bron är upplyst. Det ser så romantiskt ut!

FLER UNIKA INSTAGRAM-PLATSER I DUBLIN 

Zozimus Bar
Ett tak av färgglada paraplyer