Artikeln innehåller reklamlänkar

YumiLashes: Allt du behöver veta om fransbehandlingen

Efter fransförlängning med Yumilashes

Skippa mascaran och ögonfransböjaren! Här kan du läsa allt om hur du boostar dina fransar med den revolutionerande fransbehandlingen Yumilashes.

Du kanske redan vet allt om traditionell fransförlängning och Lash Lift, men vad vet du om Yumilashes? Det är en avancerad fransmetod som funnits i drygt ett decennium på marknaden men som inte förrän nu börjat bli en het behandling på menyn hos svenska skönhetssalonger.

I samarbete med Carolina på Skinbeauty passade jag på att testa Yumilashes innan min resa till Thailand. Carolina är en auktoriserad hudterapeut och en av de första som fick upp ögonen för Yumilashes i Sverige.

I dag jobbar hon även som utbildare för Yumilashes i Stockholms region. Eftersom Yumilashes hör till en ny metod på den svenska marknaden passade jag på att ställa henne några frågor om denna kända-men-inte-välkända mirakelmetod och revolution i skönhetsvärlden.

Carolina hos Skinbeauty | Yumilashes i Stockholm
Fina Carolina på Skinbeauty i Södertälje lät mig testa Yumi Lashes för första gången

Vad är Yumilashes?

Yumilashes är en allergivänlig och vårdande fransbehandling som ger dig fylligare, längre och mer böjda fransar. Inga starka kemikalier används utan istället boostas dina fransar inifrån och ut med hjälp av keratin och vitaminer. Behandlingen avslutas med fransfärg och laminering som ger dig snygga fransar i upp till tre månader.

 • Vårdande keratinbehandling som tillför näring till dina naturliga fransar
 • Ger fylligare, längre och mer böjda fransar
 • Färgning ingår
 • Allergivänlig behandling (passar även för dig som är allergisk mot mascara!)
 • Ger dina ögon en piggare och fräschare look
 • Slipp mascara, ögonfransböjare och lösögonfransar

Behandlingen kostar vanligtvis runt en tusenlapp och tar runt 60-90 minuter. Hos Carolina på Skinbeauty kostar en Yumilashes-behandling 995 kr och tar 70 minuter.

Klicka här för att hitta din närmaste salong!

Före & Efter keratinbehandlingen Yumilashes

Före & Efter Yumi Lashes - Naturlig ögonfransförlängning
Före & Efter Yumilashes – Naturligt lyft samt längre och fylligare fransar

Så här blev mitt resultat med Yumilashes. Visst blev det stor skillnad? Mina egna fransar är rätt långa men HELT spikraka. Inte ens en ögonfransböjare brukar kunna hålla dem böjda mer än några timmar. ”Böjen” eller mer korrekt sagt, lyftet, jag fick av Yumilashes var därför det jag uppskattade allra mest.

Jag kände mig mer kvinnlig och fin varje morgon när jag vaknade upp med böjda fransar och en mer ”pigg” blick. Fransfärgen gjorde även att jag skippade mascaran de första veckorna.

Hur länge håller resultatet?

Produkter från Yumi Lashes

Hållbarheten varierar beroende på din fransars växtcykel. Det är din egen franscykel som bestämmer när varje frans ska falla. Den kan påverkas av stress, hormonella förändringar, livsstil med mera. Men generellt håller Yumilashes allt från 5-12 veckor, varav runt 8 veckor är det vanligaste.

För bästa resultat och hållbarhet rekommenderas att du använder YUMILashes vårdande och återfuktande keratinmascara morgon och kväll. Mascaran är genomskinlig och kan med fördel även användas på ögonbrynen.

Läs också: Allt du behöver veta om ögonfransförlängning

Vad är skillnaden mellan Yumilashes och andra fransmetoder?

Yumilashes - Före & Efter Keratinbehandling för fransarna
En till före- och efterbild på mitt resultat. Se fler före- och efterbilder på Carolinas Instagram

Yumilashes innehåller inga starka kemikalier och skapades ursprungligen för att passa alla som är allergiska mot mascara eller har känsliga ögon och hud.

Till skillnad från andra fransmetoder har Yumilashes som syfte att vårda och stärka dina egna ögonfransar. Redan efter en behandling förbättras dina egna fransar. Efter 2-3 behandlingar (4-6) månader kan dina egna fransars kvalité och kvantitet förbättras enormt tack vare boosten med keratin och vitaminer.

Finns det några nackdelar med Yumilashes?

Det är svårt att veta hur länge behandlingen håller för just dig. Hormonell obalans i kroppen (som första dagarna av mensen, första perioden av graviditeten, amning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel m.m.), kan påverka resultat och hållbarhet.

För vem passar Yumilashes?

Yumilashes passar kvinnor i alla åldrar – och såklart även män (för en piggare look).

Pinkplanter Cafe in Bangkok, Thailand
Det är inte ofta jag har helt ”nakna” fransar. Men det var väldigt skönt att skippa mascara i Bangkok – Här på Pinkplanter Café

Att tänka på INNAN keratinbehandlingen:

 • Kom osminkad till din behandling
 • Använd inga linser under behandlingen

Att tänka på EFTER keratinbehandlingen:

 • Du ska inte tvätta fransarna, träna, sola solarium, bada bastu eller på annat sätt utsätta fransarna för fukt under de första 24 timmarna. Vänta helst 48 timmar efter behandlingen för att keratinet ska hinna sätta sig.
 • Om du planerar att gå isäng, vänta minst 3 timmar efter behandlingen så att fransarna hinner få en stabil form
 • Sov på rygg första natten
 • Efter 48 timmar, tvätta dina ögon och fransar dagligen (använd ej rengöring som innehåller sulfater)

RECENSION: Mina åsikter om Yumilashes

Det är ingen hemlighet. Jag älskar allra mest att ha superlånga och böjda fransar och är nog ett av världens största fan av fransförlängningar. I längden märker man dock lätt hur påfrestande och ”tungt” det kan kännas för sina egna fransar.

Det är där Yumilashes kommer in. Som en vårdande boost som ger fransarna ett naturligt lyft. Med ett resultat som håller i över en månad är det en keratinbehandling som är helt perfekt när du vill skippa mascara och ögonfransböjare till vardags eller vill vakna upp med fina fransar på din semesterresa.

Jag önskar att mina egna fransar kunde vara ”Yumi-lashiga” varje dag. Enda nackdelen, enligt mig, är att det är en rätt dyr behandling och att resultatet såklart beror på dina egna fransar. Yumilashes jobbar med vad du har. Mina spikraka fransar höll sig böjda i runt 6 veckor med Yumilashes. Jag använde även keratinmascaran morgon och kväll samt vanlig mascara ovanpå det vid festligare tillfällen.

Jag skulle definitivt vilja göra om behandlingen och även se hur den skulle kunna förbättra min franskvalitet vid regelbundna behandlingar. Men hade jag en tusenlapp över idag skulle jag ändå hellre välja att gå på en fransförlängning för ett mer dramatiskt resultat. Så nöjdhetsfaktorn beror helt på vad du är ute efter.

Om du vill du ta hand om dina fransar och samtidigt ge dem ett snyggt och naturligt lyft kan jag garantera att du kommer älska Yumilashes.

8 Shares
Pin
Share
Tweet
Share