Artikeln innehåller reklamlänkar

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Efter Grand Canyon och Death Valley passade Simon och jag på att besöka ännu en nationalpark innan vi anlände i Palm Springs. Nämligen Joshua Tree National Park.

Nationalparken ligger i Kalifornien, drygt två timmar från Los Angeles, mellan San Bernardino County och Riverside County. Här kan du uppleva två olika ökentyper (Coloradoöknen och Mojaveöknen), fascinerande miljöer som formats hårt av väder och vind samt se de taggiga och fotovänliga Joshuaträden. Nationalparken är även känd för att bjussa på ett djup och mörk natthimmel som ofta bjuder på en kristallklar stjärnpanorama.

Jag tycker inte att nationalparken kan jämföras med Grand Canyons magiska vyer, de råa ökenlandskapen och hettan i Death Valley eller surrealistiska Horseshoe Bend. Men har du vägarna förbi är det helt klart värt inträdesavgiften på 20 dollar!

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National ParkSimon Hallie ErikssonJoshua TreeJoshua Tree

Håll utkik efter djur och insikter. Vissa är lättare att se än andra. Kan du se insekten på bilden ovan?

Joshua Tree National ParkOutfit in Joshua TreeCalifornian outfitJoshua TreeJoshua Tree

Jag önskar att jag hade kunnat ta med mig detta Joshuaträd hem. Visst är det fantastiskt vackert!?

Joshua TreeCactus Garden in Joshua Tree

En vy som plötsligt fick oss att tappa andan var Cholla Cactus Garden. Vi körde bil igenom nationalparken, svängde runt en krök och såg sedan ett hav av kaktusar så långt ögat kan nå. Det var en fantastisk vy – och en plats ni kommer få se fler bilder från i ett senare inlägg.

Sunset in Joshua Tree National Park

Ska du till Joshua Tree National Park skulle jag rekommendera att stanna till solnedgången. Då blir alla träd svarta siluetter mot den brinnande bakgrunden.

Californian outfitSunset in Joshua Tree National ParkSunset in Joshua Tree National ParkSunset in Joshua Tree National Park

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

3 reaktioner på ”Joshua Tree National Park”

  1. Så fina bilder från er fantastiska resa! Bilderna är dramatiska, fantasieggande och för tankarna till en skapelseberättelse där du och Simon är liksom Adam och Eva de första människorna på platsen. Många …..

  2. Så fina bilder från er fantastiska resa! Bilderna är dramatiska, fantasieggande och för tankarna till en skapelseberättelse där du och Simon är liksom Adam och Eva de första människorna på platsen. Många …..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet