Artikeln innehåller reklamlänkar

Joshua Tree National Park: En ökenpärla i södra Kaliforniens vildmark

En resa genom Kaliforniens vildmark.
Joshua Tree National Park

Efter Grand Canyon och Death Valley passade Simon och jag på att besöka ännu en nationalpark innan vi anlände i Palm Springs. Nämligen Joshua Tree National Park.

Nationalparken ligger i Kalifornien, drygt två timmar från Los Angeles, mellan San Bernardino County och Riverside County. Här kan du uppleva två olika ökentyper (Coloradoöknen och Mojaveöknen), fascinerande miljöer som formats hårt av väder och vind samt se de taggiga och fotovänliga Joshuaträden. Nationalparken är även känd för att bjussa på ett djup och mörk natthimmel som ofta bjuder på en kristallklar stjärnpanorama.

Jag tycker inte att nationalparken kan jämföras med Grand Canyons magiska vyer, de råa ökenlandskapen och hettan i Death Valley eller surrealistiska Horseshoe Bend. Men har du vägarna förbi är det helt klart värt inträdesavgiften på 20 dollar!

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National ParkSimon Hallie ErikssonJoshua TreeJoshua Tree

Håll utkik efter djur och insikter. Vissa är lättare att se än andra. Kan du se insekten på bilden ovan?

Joshua Tree National Park
Outfit in Joshua Tree
Californian outfit
Joshua Tree
Joshua Tree

Jag önskar att jag hade kunnat ta med mig detta Joshuaträd hem. Visst är det fantastiskt vackert!?

Joshua Tree
Cactus Garden in Joshua Tree

En vy som plötsligt fick oss att tappa andan var Cholla Cactus Garden. Vi körde bil igenom nationalparken, svängde runt en krök och såg sedan ett hav av kaktusar så långt ögat kan nå. Det var en fantastisk vy – och en plats ni kommer få se fler bilder från i ett senare inlägg.

Sunset in Joshua Tree National Park

Ska du till Joshua Tree National Park skulle jag rekommendera att stanna till solnedgången. Då blir alla träd svarta siluetter mot den brinnande bakgrunden.

Californian outfit
Sunset in Joshua Tree National Park
Sunset in Joshua Tree National Park
Sunset in Joshua Tree National Park
0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share