Artikeln innehåller reklamlänkar

Tips: Fynda bloggrekvisita på loppis

Bloggrekvisita att fynda på loppis

En retrokamera för en tia och LP-skivor för en femma. Här är några av mina senaste loppisfynd och tips på vad du kan tänka på när du köper rekvisita till dina bloggbilder.

Jag har den senaste tiden börjat fynda mer och mer på loppis. När man dagligen fotar bilder till bloggen vill man såklart variera upplägg – speciellt till stilleben. Det jag tycker de allra bästa bilderna har gemensamt är en personlig touch. Pressbilder är smidigt, men det finns inget som slår dina egna bilder! Då bestämmer du själv vilken känsla du vill förmedla.

Själv har jag de senaste åren blivit helt tokig i rustik, ruff och industriell design, med inredningsdetaljer från danska designmärken högt på önskelistan. Som tur är går det att hitta många liknande och minst lika snygga inredningsdetaljer billigt på loppis. Den stora fördelen, utöver prislappen, är såklart att det blir ännu mer unikt!

Så fyndar du bloggrekvisita på loppis

Fundera på vad du är ute efter – men var öppen!
Det är alltid bra att veta vad du är ute efter innan du ger dig ut på fyndjakt, men faktum är att du aldrig vet vad du kan hitta på loppis. Ha därför ett öppet sinne och tänk utanför ramarna. En rostig kakburk kan bli en fantastisk kruka (perfekt när du vill ha växter på bild) och assietter och tallrikar kan du använda för att montera som flervåningsfat för produktfoto.

Leta efter saker du kan använda till massor av olika inlägg. Som exempelvis: 

Bloggrekvisita att fynda på loppis
LP-skivor 5 kr/st

LP-skivor

Fynda LP-skivor för snygga och billiga bloggbakgrunder. Snygga omslag ger dina bilder en grafisk och läcker retro-touch. Skivorna i sig är såklart också läckra att ha med på bild. Använd de som uppläggningsfat när du fotar produkter eller låt de sticka fram i ett hörn av bilden för nostalgikänsla. När du är less på skivorna – hitta på ett kul pyssel! Du hittar en massor av roliga tips om du söker på ”vinyl record diy”.

I butik:

 

Zeiss Ikon Vintage Camera
Min nya retrokamera med en LP-skiva som bakgrund.
Minolta Super 8
Zeiss Ikon (10 kr) & Minolta Super 8 (50 kr)

Retrokameror

Detaljen som är pricken över i:et till bilder när du ska ut och resa eller ut på äventyr. En retrokamera eller kikare är även en oh-så-charmig detalj till outfitbilder.

Loppisfynd - Keramikmugg och gamla böcker
Böcker & koppar för 10 kr/st

Koppar, porslin och uppläggningsfat

Detta är perfekt att fynda billigt på loppis! Uppläggningsfat är till exempel perfekt till olika bloggbakgrunder. Lika roligt är det att kunna variera med olika koppar. En kopp kaffe eller te passar till allt och kan förgylla allt från businessbilder till mysfaktorbilder, matbilder med mera.

Gamla böcker

Kolla efter snygga bokryggar, gamla sidor och fina texter som kan piffa till dina bloggbilder. Böcker gör så många bilder mer spännande och är perfekt när du vill fånga en mysig stämning (fota en öppnad bok bredvid en kopp rykande te), när du snackar jobb (lägg en bok bredvid din laptop) eller när du vill krydda till dina bilder med en snygg inredningsdetalj (ett gäng böcker staplade på hög). Du kan också riva ut sidor och förgylla dina bilder med origami.

 

Leta också efter: koffertar, kartor, unika inredningsdetaljer och snygga plåtburkar.
Jag är på jakt efter: en kikare, en jordglob och en gammal världskarta.

Saker att fynda billigare på loppis:

Vintage

disclaimer-2-1

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share