Artikeln innehåller reklamlänkar

Horseshoe Bend – Ännu en magisk plats i Arizona!

Horseshoe Bend in Arizona

Bara drygt 15 minuter med bil från Antelope Canyon i Arizona ligger denna magiskt vackra plats. Horseshoe Bend.

Denna hästskoformade flodfåra är som ett litet Grand Canyon. Det är en plats jag DEFINITIVT rekommenderar dig att besöka i Arizona. Gran Canyon är storslaget,  utomjordiskt vackert och oslagbart i solnedgången. Horseshoe Bend är surrealistiskt, intimt och mysigt.

Du hinner utan problem besöka både Antelope Canyon, Horseshoe Bend och den konsgjorda sjön Lake Powell under samma dag. Ett tips är att besöka Antelope Canyon vid tolvtiden för att se de berömda solstrålarna, sedan kan du besöka Lake Powell för ett härligt eftermiddagsdopp. Horseshoe Bend besöker du bäst i solnedgången. Var på plats minst en timme innan solen går ner och tänk på att det är en bit att promenera från parkeringen (läs: ta gärna sneakers – och inte klackar som jag gjorde).

Solnedgång i Horseshoe Bend, Arizona

Horseshoe Bend in Arizona

Horseshoe Bend ligger nära staden page och Glen Canyon National Recreation Area i Arizona. Här har Coloradofloden under miljontals år brutit sig ner genom lagren av sandsten. Resultatet är detta. En makalöst vacker plats!

Glen Canyon SunsetTrots att det ser ut som att platsen är helt öde kan du garanterat räkna med att det kommer vara en massa turister och fotografer på plats. Men stämningen är verkligen magisk i solnedgången. Det var så tyst, med undantag från viskningar och klick från kameror. Naturens storslagenhet och alla färger var det som pratade för oss.

Glen Canyon SunsetSimon Hallie Eriksson - Page, ArizonaHorseshoe Bend in ArizonaHorseshoe Bend in Arizona

Tänk dock på att det inte finns några räcken på utsiktsplatsen som skyddar från de branta stupen. Inget för höjdrädda eller småbarn alltså!

Glen CanyonHorseshoe Bend in Arizona

Fler tips och blogginlägg från Arizona:

2 Shares
Pin
Share
Tweet
Share