Upper Antelope Canyon i Arizona – Se bilderna från denna utomjordiskt vackra plats

Upper Antelope Canyon

Så här såg det ut en dag i september när Simon och jag besökte Upper Antelope Canyon i Arizona. Det är, precis som Grand Canyon, en MAGISK plats.

Antelope Canyon är en smal och djup kanjon i Navajo nationen nära staden Page i sydvästra USA. Den kan även titulera sig som en av de mest välbesökta och mest fotograferade kanjonerna i hela världen. Själva Antelope Canyon består av två separata kanjon-delar: Upper Antelope Canyon eller The Crack som den också kallas samt Lower Antelope Canyon (också kallad The Corkscrew).

Precis som namnen antyder ligger Upper Antelope Canyon ovanför marken och Lower Antelope Canyon under marken. Den sistnämnda är lite mer äventyrlig då du bland annat får klättra ner för en metallstege för att komma in i kanjonen.

Vi valde att besöka den på marknivå eftersom den släpper in mer ljus och är lättare att ta sig runt i (= smidigare att fota).

Bilder från Upper Antelope Canyon

Lake Powell Navajo Tribal Park

Om du vill åka till Antelope Canyon för att fota är det viktigt att tänka på att ljuset färgar kanjonen på olika sätt under dagen. Vill du se de berömda strålarna av solljus ska du vara där mitt på dagen.

Lake Powell Navajo Tribal ParkLake Powell Navajo Tribal ParkLake Powell Navajo Tribal Park

För att ta sig till Antelope Canyon åker man med en organiserad tur (du kan inte ta dig hit på egen hand). Man betalar först en avgift på $8 till Navajo Parks och sedan $40 per person för en guidad tur i Upper Antelope Canyon (eller runt $20 för en tur till Lower Antelope Canyon).

Upper Antelope Canyon

Så här ser öppningen till Upper Antelope Canyon ut. Man promenerar in i den smala dalgången som karvats fram av strömmande vatten.

Upper Antelope Canyon

Det är otroligt mäktigt att se den svarvade sandstenen som sträcker sig upp mot himlen.

Upper_Antelope_Canyon_6

När solljuset silar in färgas stenväggarna i brinnande färger.

Antelope Canyon

Ingenting är det andra likt.

Antelope CanyonAntelope CanyonUpper Antelope CanyonAntelope CanyonAntelope CanyonUpper Antelope CanyonUpper Antelope Canyon

Antelope Canyon är helt enkelt ett resmål som bara måste ses och upplevas. Det är utomjordiskt vackert.

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

8+ Fantastiska Instagramplatser i Cornwall, England

Med dramatiska kustlinjer, pudermjuka sandstränder, tropiska trädgårdar, slottsruiner och små söta fiskebyar är det enkelt att hitta vackra Instagramplatser i Cornwall - vart du än tittar. Jag har listat några av de absolut bästa! 

Comments

  1. Så fint ni har fotat dessa fantastiska platser. Jag kan förstå om det gav er “överjordiska” känslor. Många ….

  2. Så fint ni har fotat dessa fantastiska platser. Jag kan förstå om det gav er “överjordiska” känslor. Många ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp