Artikeln innehåller reklamlänkar

Upper Antelope Canyon i Arizona – Se bilderna från denna utomjordiskt vackra plats

Upper Antelope Canyon

Så här såg det ut en dag i september när Simon och jag besökte Upper Antelope Canyon i Arizona. Det är, precis som Grand Canyon, en MAGISK plats.

Antelope Canyon är en smal och djup kanjon i Navajo nationen nära staden Page i sydvästra USA. Den kan även titulera sig som en av de mest välbesökta och mest fotograferade kanjonerna i hela världen. Själva Antelope Canyon består av två separata kanjon-delar: Upper Antelope Canyon eller The Crack som den också kallas samt Lower Antelope Canyon (också kallad The Corkscrew).

Precis som namnen antyder ligger Upper Antelope Canyon ovanför marken och Lower Antelope Canyon under marken. Den sistnämnda är lite mer äventyrlig då du bland annat får klättra ner för en metallstege för att komma in i kanjonen.

Vi valde att besöka den på marknivå eftersom den släpper in mer ljus och är lättare att ta sig runt i (= smidigare att fota).

Bilder från Upper Antelope Canyon

Lake Powell Navajo Tribal Park

Om du vill åka till Antelope Canyon för att fota är det viktigt att tänka på att ljuset färgar kanjonen på olika sätt under dagen. Vill du se de berömda strålarna av solljus ska du vara där mitt på dagen.

Lake Powell Navajo Tribal ParkLake Powell Navajo Tribal ParkLake Powell Navajo Tribal Park

För att ta sig till Antelope Canyon åker man med en organiserad tur (du kan inte ta dig hit på egen hand). Man betalar först en avgift på $8 till Navajo Parks och sedan $40 per person för en guidad tur i Upper Antelope Canyon (eller runt $20 för en tur till Lower Antelope Canyon).

Upper Antelope Canyon

Så här ser öppningen till Upper Antelope Canyon ut. Man promenerar in i den smala dalgången som karvats fram av strömmande vatten.

Upper Antelope Canyon

Det är otroligt mäktigt att se den svarvade sandstenen som sträcker sig upp mot himlen.

Upper_Antelope_Canyon_6

När solljuset silar in färgas stenväggarna i brinnande färger.

Antelope Canyon

Ingenting är det andra likt.

Antelope CanyonAntelope CanyonUpper Antelope CanyonAntelope CanyonAntelope CanyonUpper Antelope CanyonUpper Antelope Canyon

Antelope Canyon är helt enkelt ett resmål som bara måste ses och upplevas. Det är utomjordiskt vackert.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share