Artikeln innehåller reklamlänkar

Grand Canyon South Rim – Del 1

Grand Canyon South Rim

Den vackraste och mäktigaste platsen jag någonsin besökt. Jag skulle kunna berätta hur det var att se Grand Canyon South Rim på tusen olika sätt. Det var MAGISKT, överväldigande, fängslande, storslaget, frihetsgivande, mystiskt, rofyllt, och oemotståndligt vackert!

Men faktum är att den världskända nationalparken i Arizona är något som, helt enkelt, bara måste upplevas. För varken bilder eller filmer kan fånga känslan av att vara där. Det är obeskrivligt.

Med det sagt kommer i alla fall det första bildregnet från Grand Canyon National Park här. Enjoy! ♥

Grand Canyon South Rim – Del 1

Flagstaff

Dagen inleddes med en rejäl frukost på hotellet i Flagstaff innan vi började bilresan mot Grand Canyon. Resan dit var minst sagt mörk. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om ett sådant oväder. Det blixtrade och regnade konstant.

Grand Canyon South Rim map
Karta över Grand Canyon South Rim

Som tur var började solen skina precis när vi körde in i nationalparken och parkerade bilen på första bästa ställe.

Grand Canyon National Park South Rim

Efter en dryg minuts promenad från parkeringen möttes vi av denna storslagna vy. Det första jag gjorde var nog att dra in andan. Jag har sett många fina platser tidigare men aldrig något som kan jämföras med detta. Detta var bara WOW, WOW, WOW! Inte nog med utsikten över kanjonen och de hisnande stupen – fluffiga moln svepte över bergstopparna och blixtarna slog ner både till höger och vänster.

Grand Canyon South RimThunderstorm in Grand Canyon South RimGrand Canyon National Park South Rim

Grand Canyon National Park South RimGrand Canyon Raven Parking

Vi körde sedan vidare mot vår första officiella utsiktsplats – Mather Point. Bilen parkerade vi på parkeringsplatsen Raven (notera den riktiga korpen som sitter på skylten).

Vid Mather Point

Grand Canyon South Rim - Mather PointGrand CanyonGrand Canyon - on the edgeMather PointGrand Canyon

Det spelar ingen roll om du är rädd för höjder eller ej. Tittar du ner för ett stup suger det garanterat till i magen. Älskar bilden på Simon som visar känslan för stupet. Det lämnar minsann ingen oberörd!

Grand Canyon South RimSimon Hallie Erikssongrand-canyon_national_park_south-rimOn top of the world in Grand Canyon

Känslan av att vara on top of the world.

restaurang-grand-canyon

När regnet började ösa ner igen och solnedgången närmade sig passade vi på att käka middag på en mysig liten restaurang i nationalparken. Pizza for the win!

Grand Canyon National Park South Rim

Nu gör inte bilderna Grand Canyon rättvisa, men om ni tycker att dessa bilder är fina – vänta bara tills ni får se fler från solnedgången! Eller solnedgångarna rättare sagt. Vi spenderade två dagar i nationalparken och jag har hundratals bilder att gå igenom 😉

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share