8 Game of Thrones-platser i Nordirland (som alla fans måste se!)

Utorska verklighetens Westeros

ADARAS GUIDE: 8 Magiska Game of Thrones-platser i Nordirland

Nu när vintern äntligen har anlänt, har du den perfekta ursäkten att utforska verklighetens Westeros, träffa vargarna, prova på bågskytte i Winterfell, äta nybakade Jon Snow Cakes och upptäcka de bästa Game of Thrones-platserna i Nordirland. 

Isex säsonger har vi hört att “winter is coming” och nu när den äntligen är här, kan vi inte vara mer exalterade. Vi är redan tre avsnitt in i säsong 7, seriens näst sista.

För att komma in i Game of Thrones (GoT)-stämningen ytterligare vad passar inte bättre än att planera en resa till Nordirland? Här finns fler inspelningsplatser från “de sju kungarikena” än någon annanstans i världen. På bara en helg kan du se allt från Winterfell och Dothraki Sea till den magiska Kings Road, Riverlands, Iron Islands och The Haunted Forest.

Det är lätt att ta sig runt med bil och med den drömmiga grönskan, glittrande hav, magiska berg och ruiner blir detta en episk plats för en roadtrip.

Jag har redan sammanställt en komplett GoT-guide till Nordirland för alla hardcore fans, men denna lista är det bästa av det mesta. Här är det du absolut MÅSTE se!


8 Game of Thrones-Platser
i Nordirland


1. Castle Ward | Winterfell

Castle Ward - aka Winterfell i Nordirland