This post is available in
Epic Game of Thrones Journey in Northern Ireland

NORDIRLAND. I väntan på nästa säsong av Game of Thrones, upptäck några av de mest spektakulära inspelningsplatserna i magiska Nordirland. Res till Winterfell, the Iron Islands och The Kingsroad och upplev hjärtat av Westeros som en sann thronie. Möt vargarna, prova på bågskytte och testa Jon Snow Cakes eller Hodor's Pulled Pork Brioche till ditt afternoon tea.

Nordirland är känt för sin dramatiska kustlinje, orörda natur och gröna dalar. I dag har det också blivit känt som ”home of thrones”. Kroatien, Malta, Marocko, Island, Spanien och Skottland är också en del av de sju kungadömena, men det är mestadels här, i Nordirland som Game of Thrones spelats in.

Jag åkte till Nordirland tillsammans med Visit Britain för att utforska några av de mest minnesvärda Game of Thrones-platserna med ett gäng resebloggare. Häng på och upplev magin med riktiga Westeros! 

Från sagolika träd och broar till steniga stränder, grottor och medeltida ruiner. Här är de platserna och upplevelserna jag inte tycker att du får missa.

Magiska Nordirland: Här är Game of Thrones inspelningsplatser & upplevelserna du inte får missa

 

Game of Thrones Map of Westeros

# Tollymore Forest Park – The Haunted Forest

Tollymore Forest Park - Game of Thrones Filming Location by Altavaddy Bridge
Här hittade Ned Stark vargungarna i första avsnittet av Game of Thrones

Vem kan glömma Game of Thrones öppningsscen? Tre modiga riddare från Night's Watch rider i en snötäckt skog och stöter på blodtörstiga White Walkers. Tollymore Forest Park i County Down har gjort sig känd som The Haunted Forest i Game of Thrones. Här har flera minnesvärda scener spelats in – som när Ned Stark hittar vargungarna liksom när Theon Greyjoy försöker rymma från Ramsay Snow.

I serien är skogen mörk och otäck, i verkligheten är den som en saga och en perfekt start på ett äkta Westeros-äventyr.

Discovering Game of Thrones Filming Location (The Haunted Forest) + girl with cape in Tollymore Forest Park

The Haunted Forest var helt täckt i snö i Game of Thrones öppningsscener. Något som tog produktionen drygt tre månader att fixa med hjälp av konstsnö.

Beautiful entrance to Tollymore Forest Park

# Larrybane Quarry – The Stormlands

Larrybane Quarry in Northern Ireland - Game of Thrones Filming Location (The Stormlands)

Från skog till stenbrott. Larrybane Quarry är platsen där King Renly slog läger i The Stormlands i säsong 2. Här hölls även turneringen där vi fick se Brienne of Tarth för första gången.

Sign for Game of Thrones Filming Location at Larrybane Quarry in Northern Ireland

På de mest kända Game of Thrones-inspelningsplatserna finner du skyltar med mer information om vilka scener som spelats in just här.

Larrybane Quarry in Northern Ireland - The Stormlands

Och kolla bara på utsikten. Wow!

# The Dark Hedges – The Kingsroad

The Dark Hedges in Northern Ireland - Game of Thrones Filming Location The Kingsroad + woman with cape
Under The Dark Hedges i County Antrim, Nordirland

Ett annat nästan utomjordiskt wow-ställe är The Dark Hedges. Det är en av Nordirlands mest fotograferade platser, vilket är fullt förståeligt. The Dark Hedges är en helt MAGISK allé av snirklande träd och en plats som ofta beskrivs som overklig och nämns i ”platser du inte trodde fanns”. Det var här som Arya Stark rymde från King's Landing, förklädd till en pojke.

Woman with cape and sword standing under The Dark Hedges in Northern Ireland

De över 200 år gamla träden planterades av en familj för att bli en spektakulär entre till deras intilliggande herrgård, Gracehill House. Efter att The Dark Hedges medverkade i Game of Thrones som The Kingsroad har det blivit ett landmärke i Nordirland som lockar besökare från hela världen.

The Dark Hedges in Northern Ireland - A magical place and Game of Thrones filming location

För att göra vägen redo för Game of Thrones tog HBO bort staketen och täckte hela vägen med smuts, en process som tog drygt två dagar.

Close up at Game of Thrones Door 7 at Gracehill House
Game of Thrones Door #7 – Gracehill House

Är du vid The Dark Hedges får du givetvis inte missa att gå till den intilliggande herrgården. Här hittar du nämligen en av de 10 Game of Thrones-dörrarna som skapats av två fallna Dark Hedges-träd. Varje dörr representerar ett avsnitt i Game of Thrones säsong 6.

#Ballintoy Harbour – Lordsport Harbour i Pyke, The Iron Islands

Ballintoy Harbour (Lordsport) The port of Pyke in the Iron Islands

Den här lilla fiskehamnen i byn Ballintoy i County Antrim agerade som Lordsport Harbour i Pyke i The Iron Islands, och är Theon Greyjoys hem. Det är en otroligt vacker plats som är värd ett besök även om du inte är ett GoT-fan. Alldeles intill hittar du också den kända repbron Carrick-a-Rede.

I Game of Thrones är Pyke den största byn i The Iron Islands. I verkligheten bor 165 personer här i Ballintoy.

Game of Thrones Location: Ballintoy Harbour (Lordsport) The port of Pyke in the Iron Islands