This post is available in
Slieve Donard Resort and Spa hotel in Down

Vid foten av Mourne Mountains i Newcastle ligger det palatsliknande hotellet Slieve Donard Resort & Spa. Här har du det irländska havet i förgrunden och Nordirlands hösta och mest dramatiska bergskedja i din bakgrund.

Gillar du natur, avkoppling – eller Game of Thrones är det ett helt fantastiskt hotell att checka in på. Inte nog med att hotellet har ett lyxigt spa, inomhuspool och en otroligt vacker omgivning. Det finns mycket att upptäcka i och kring den lilla kuststaden Newcastle. Bara 30 minuter med bil från hotellet finner du till exempel magiska Tollymore Forest Park som blivit känd som The Haunted Forest i Game of Thrones.

Jag och några resebloggare övernattade på det 4-stjärniga hotellet sista dagen på vår Game of Thrones-resa i Nordirland tillsammans med Visit Britain.

Ocean view, Northern Ireland

Denna vackra vy möttes vi av genom bilrutan när vi körde in till hotellet. Jag tror jag tappade räkningen för hur många gånger jag och Pasha utbrast ”WOW!”.

En fågel viskade i mitt öra att Game of Thrones-skådespelarna och teamet brukar övernatta på Slieve Donard Resort & Spa ibland. Jag hade tyvärr inte turen att stöta på Kit Harington i korridoren, men jag hade däremot turen …

Slieve Donard Hotel Newcastle, Northern Ireland

… att få ett hotellrum med vy mot hav och berg.

Norther Ireland

Med sprakande brasor inomhus och kyliga irländska havsvindar utomhus blev mysfaktorn inne extra hög.

Crackling FireplaceHastings Hotels, Down, NewcastleSlieve Donard Hotel Newcastle, Northern Ireland

Missa inte: Game of Thrones Door 3

Game of Thrones Door 3 at Percy French

Precis utanför hotellet, hos The Percy French Restaurant, hittar du en av de tio Game of Thrones-dörrarna.

Newcastle in Northern Ireland

Middag i Newcastle

Även om hotellet har en egen restaurang valde vi att trotsa vädret (jag trodde att jag skulle blåsa omkull) och promenera genom den lilla kuststaden till en prisbelönt restaurang.

Newcastle, Northern Ireland Kent Amusements, Newcastle
Brunel's in Newcastle
Brunel’s Restaurant at The Anchor Bar, 9 Bryansford Road, Newcastle, County Down, Nordirland

Är du i krokarna är den mysiga lilla restaurangen Brunel’s Restaurant, väl värt ett besök. Det är lokala råvaror i fokus och jag kan, med handen på hjärtat, säga att min förrätt (soup of the day) var en av de godaste sopporna jag ätit i hela mitt liv.

Cheese plate at Brunel'sSlieve Donard Hotel Newcastle, Northern Ireland

Mer om Slieve Donard Resort & Spa i Newcastle

Slieve Donard Resort & Spa ligger i den lilla kuststaden Newcastle i grevskapet Down i Nordirland. Det är en liten stad med drygt 7 500 invånare. Utöver Tollymore Forest Park är området känt för sin sandstrand, golfbanan Royal County Golf Club och Route 66 Automobile Museum.

Ett rum kostar från cirka 1 200 kr.
Om du är intresserad av att veta mer kan du läsa mer om hotellet här (adlink).

2 KOMMENTARER

  1. Din vana trogen visar du fina bilder som ger känslor av saltstänk på kinden, röklukt i näsan och vackra, inbjudande interiörer. Kramar!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.