This post is available in
67 Shares
En Mary Poppins-Guide till London, England | @Hobopeeba
Foto: Kristina Makeeva/@hobopeeba

För att fira återkomsten av världens bästa barnvakt –  addera en sked socker och lite magi till din nästa Londonresa.

Upptäck ikoniska inspelningsplatser, extraordinära restauranger och praktiskt taget helt perfekta shoppingtips i denna Mary Poppins-guide till London. 

Det var över 50 år sedan Disneys älskade klassiker Mary Poppins med Julie Andrews flög in på storskärmen med hennes talande paraply och magiska kappsäck. Lagom till julen 2018 hade uppföljaren, Mary Poppins kommer tillbaka, premiär – nu med Emily Blunt i titelrollen. 

Oavsett om du sett filmen eller inte, res i Mary Poppins fotspår och upptäck en förtrollande, magisk och helt supercalifragilisticexpialidocious sida av London. 

En Mary Poppins-Guide till London, England

MARY POPPINS-PLATSER I LONDON 

Mary Poppins kommer tillbaka (Mary Poppins Returns) är som ett kärleksbrev till London. Filmen visar upp många av stadens mest kända landmärken i bakgrunden – såväl som typiska brittiska gator, kullerstensgränder, gömda gårdar och den klassiska dimman.

Det råder ingen tvekan om att London också är en stjärna i filmen. 

Inspelningsplatser i Mary Poppins kommer tillbaka

Några av de mest ikoniska filminspelningsplatserna i Mary Poppins kommer tillbaka inkluderar den magnifika St Pauls Cathedral, pampiga Bank of England, Royal Exchange, Big Ben, Buckingham Palace och Tower Bridge.

Familjen Banks gata, Cherry Tree Lane, finns tyvärr inte i verkligheten – men det finns flera gator som ser ut som den fiktiva gatan – särskilt runt Kensington.

Utforska alla platser på egen hand eller gå en guidad tur. För bakom kulisserna-berättelser, spana in den nya Brit Movies Mary Poppins Tour, som lanseras under 2019. 

Du kan också gå förbi huset där allt började. Den australienska författaren P.L. Travers spenderade större delen av sitt liv i England och skrev åtta böcker om den magiska barnflickan på 50 Smith Street i Chelsea. Kolla in The Supercalifragilistic Tour med American Tour Guide för insikt om hur den litterära karaktären föddes. 

St. Paul’s Cathedral | En Mary Poppins-Guide till London
Utanför St. Paul’s Cathedral – en av inspelningsplatserna i Mary Poppins kommer tillbaka

Early each day to the steps of St. Paul’s” så börjar den berömda sången av Julie Andrews i originalfilmen från 1964. Det var till St. Paul’s Cathedral hon hänvisade till.

Denna mäktiga kyrka är ett måste att besöka. Både utsidan och insidan är så imponerande. Missa inte att klättra upp de 528 stegen till toppen. Panoramautsikten från kupolen är så värt alla steg!

Bank of England och the Royal Exchange, London
Royal Exchange och Bank of England

Mary Poppins-inspirerad gatukonst vid Neal’s Yard

Neal’s Yard |  En Mary Poppins-Guide till London
The colorful and hidden Neal’s Yard in London
Bambi gatukonst - Lady Di as Mary Poppins i Neal's Yard, Covent Garden, London, Storbritannien
Lady Di som Mary Poppins i Neal’s Yard, Covent Garden

En annan Mary Poppins-plats i London finns lämplig nog precis intill en av Londons mest magiska platser: Den gömda färgglada innergården Neal’s Yard i Convent Garden.

Den kända brittiska gatukonstnären Bambi (ofta kallad en kvinnlig Banksy), har dekorerat väggen vid ingången med en väggmålning som hyllar prinsessan Diana. Målningen heter ”Be As Naughty As You Want”, och porträtterar Diana som Mary Poppins, flygandes mot himlen med sitt magiska paraply, medan prinsessan Charlotte och prins George tittar på. 


Läs också: En weekend i Bath


MARY POPPINS-INSPIRERAD SHOPPING

James Smith & Sons

James Smith & Sons - Paraplytillverkare i London, Storbritannien
James Smith & Sons Umbrellas

Vad skulle en Mary Poppins-resa till London vara utan ett magiskt paraply i handen? De mest magiska paraplyerna i London finns i den viktorianska butiken James Smith & Sons Umbrellas på hörnet av New Oxford Street.

Oförändrad i nästan 190 år, är denna butik ett kliv tillbaka i tiden. Här erbjuds ett stort utbud av antika, unika, tidlösa, klassiska och lyxiga paraplyn och käppar. Det mest iögonfallande är alla handtag som föreställer allt från lejonhuvud, katter, hundar, dödskallar, rävhuvud, snidade jaguarer – och en hel djungel av andra djur och former. 

Även om dessa paraplyer inte kan garantera dig förmågan att flyga, är de väldigt fina att titta på.


The Revival Retro Boutique & Atelier Millinery

The Revival Retro Boutique | En Mary Poppins-Guide till London
The Revival Retro Boutique & Atelier Millinery

För att kopiera Mary Poppins ikoniska silhuett från topp till tå, kliv in till The Revival Retro Boutique. Den fullkomligt fabulösa butiken är fylld med smickrande kläder som är inspirerade av de gyllene 20-talet, de eleganta designerna på 30-talet, 40-talets feminina skräddarsydda kläder och 50-talets drömlika silhuetter.

Det finns så många snygga twirl-vänliga kappor, smickrande klänningar, läckra skor och söta accessoarer såsom flugor, smycken, vintage-broscher och retro handväskor.

Under samma tak finns också Atelier Millinery där du finner ett imponerande utbud av hattar med personlighet. 

MAGISK MAT & DRYCK I LONDON

Theatrical Cocktails at Milestone Hotel
Spännande cocktails på The Milestone Hotel
Afternoon Tea at The Milestone Hotel
”A Spoonful of Sugar” Afternoon Tea på The Milestone Hotel

Afternoon Tea & Cocktails på The Milestone Hotel

Beläget i pittoreska Kensington är det prisbelönta femstjärniga hotellet The Milestone Hotel & Residences. Även om deras Mary Poppins Returns-inspirerade afternoon tea och hotellpaket inte är tillgängligt längre, finns det många bra anledningar att komma hit för en traditionell afternoon tea med varma nybakade scones, clotted cream och hemlagad sylt och stort urval av bakverk som tartletter, mandelbiskvier, och chokladéclairs.

Den varma och välkomnande atmosfären, eleganta inredningen, öppna spisen och utsikten över Kensington Garden är en perfekt miljö för en avkopplande eftermiddag.

Eller, om du är cocktailsugen, spana in Milestones tuffa bar med uppseendeväckande drinkar – som The Carousel och Smoked Old Fashioned. Skål!

Afternoon tea at Milestone Hotel
The Park Lounge – Afternoon tea på The Milestone Hotel
Milestone Hotel in London
En juldekorerad ingång till The Milestone Hotel i London

Peggy Porschen’s Cakes 

Peggy Porschen Cakes, London | Instagram-worthy spots in London
Så Instagrammiga desserter på Peggy Porschen

För att addera en sked socker (eller två) till din Londonresa bör du absolut besöka Peggy Porschen. Detta underbara café nära stationen Victoria är en vackraste caféerna jag besökt.

Det är allt från den bubbelgumsrosa exteriören till sockersöta cupcakes, bakverk, kakor, godis och varma drycker. Det är ett Instagramparadis från topp till tå. 

Det är inte konstigt att denna prisbelönta kakdesigner också har lockat kunder som Kate Moss, Madonna, Stella McCartney, Elton John – liksom kungligheter.