This post is available in

9 Saker att göra i Bristol, England

Sydvästra Englands huvudstad lockar med sina tuffa sevärdheter, färgglada hus, världskända gatukonst och trendiga restauranger. Upptäck tio saker att göra i Bristol i min snabba reseguide.

Brunel, Banksy, broar och båtar. Bristol är staden med stort B. I den här gamla hamnstaden snirklar sig floden Avon fram mellan gröna kullar. Här finns gott om shoppingmöjligheter, mysiga caféer och roliga upplevelser och sevärdheter som passar oavsett väder och årstid.

Tips på saker att göra i Bristol, England
Bristol är en härlig kustpärla i England, inbäddad bland gröna kullar

Att ta sig till Bristol

Från Stockholm och Köpenhamn kan du flyga direkt till Bristol International Airport med easyJet. Du kan också ta ett tåg från London till Bristol. Det tar inte ens två timmar.

Bra att veta: Den romerska spastaden Bath är bara en 12-minuters tågresa från Bristol. Du har därför en utmärkt möjlighet att kunna kombinera två städer under en och samma resa. Bristol är också en bra utgångspunkt för att utforska Somerset, Cotswolds och Wales.

Jämför flyg till Bristol

 

Bristol Temple Meads Train Station
Du kan ta dig från London Paddington Station till Bristol Temple Meads under två timmar.

SAKER ATT GÖRA I BRISTOL

Getting around Bristol

1. Spana in Clifton Suspension Bridge

Clifton Suspension Bridge | A Quick Guide to Bristol
Clifton Suspension Bridge är Bristols mest kända landmärke

Hur magnifik? Om du, som jag, älskar ikoniska broar får du inte missa att bege dig till Clifton Suspension Bridge. Det är ett av den kända ingenjören Isambard Kingdom Brunels största mästerverk. Det råder ingen tvekan om att bron är lika slående idag som den var år 1864 då bron byggdes.

Ta bilder på de svindlande vyerna, njut av en afternoon tea med en utsikt på ett café i närheten, och botanisera bland alla små söta butiker och affärer i Clifton Village.

TIPS! Planera din resa runt Bristol International Balloon Fiesta om du vill se denna vy med 130 färgglada luftballonger i bakgrunden (detta är på min egen bucket list att få uppleva!).

Läs också: En Weekend i Bath

2. Se Bristols Planetarium

Planetarium, Millennium Square, Bristol
I den här gigantiska silverkulan kan du titta på stjärnorna

En annan ikonisk byggnad är Bristols Planetarium. Utöver att vara en imponerande syn på Millenium Square är den gigantiska spegelkula också Storbritanniens enda 3D-Planetarium.

Kliv in för en interaktiv show under stjärnorna.

3. Häng vid hamnen

Bristol Harbourside | Saker att göra i Bristol, England
Bristol är en färgstark stad full av liv, rörelse och olika kulturer.

Precis intill Millenium Square hittar du många fler anledningar att stanna och utforska Bristols hamn. I dag är den historiska hamnen stadens upplevelsetorg med flera trevliga restauranger, barer, butiker och hotell.

Strosa omkring på den populära söndagsmarknaden, sätt dig ner på en av uteserveringarna eller på ett mysigt café eller prova någon av alla aktiviteter som finns här. Från stand up paddling (SUP) till kajak och rodd.

Bristol HarboursideColorful houses - Bristol's Harbourside | Travel Guide to Bristol

4. Kliv tillbaka i tiden ombord på Brunel’s SS Great Britain

Saker att göra i Bristol | Besök Brunel' SS Great Britain | A Quick Guide to Bristol

Saker att göra i Bristol | Besök SS Great Britain
Ljudlandskap, dofter och lukter gör detta museum till något utöver det vanliga.

Brunel’s ss Great Britain Bristol är en av Storbritanniens mest populära museum. Det kan ses som Englands motsvarighet till vårt Vasaskepp.

Brunels tekniska mästerverk var världens största och snabbaste skepp när det lanserades 1843. Skeppet har med stor omsorg återställts till sin forna viktorianska prakt och vilar nu i Great Western Dockyard där hon byggdes.

Det är dock så mycket mer än ett museum! Det är en riktig upplevelse att kliva ombord på skeppet. Med autentiska dofter, lukter, ljud och kostymklädda karaktärer kommer det kännas som att du tagit ett kliv tillbaka i tiden ombord på skeppet. Utforska hytterna, matsalen, motorrummet, vandra på däcket och lär dig allt om hur livet var ombord på SS Great Britain.

Det här är något jag kan rekommendera för alla åldrar.
Biljetter kostar £14 för vuxna, £8 för barn (5-17 år) och barn under 4 går in gratis. 

Saker att göra i Bristol | Kliv ombord på SS Great Britain
Den pampiga matsalen i SS Great Britain
SS Great Britain | Guide to Bristol
SS Great Britain färdade passagerare från England till andra sidan av världen

… Och klättra upp för riggen (om du törs!)

Saker att göra i Bristol | Klättra uppför riggen på SS Great Britain