Allt Du Behöver Veta om Edinburghfestivalen

Edinburghfestivalen: Guide till allt du behöver veta

Förbered dig på underhållning som ingen annanstans. Edinburgh är världens ledande festivalstad med upp till 1 000 events per dag. Börja planera inför 2020 och gör det mesta av Edinburghfestivalen med denna allt du behöver veta-guide!

Edinburghfestivalen är ett samlingsnamn för flera årliga festivaler, både officiella och självständiga festivaler. Årets höjdpunkt är i augusti när hela 5 av årets 11 festivaler pågår samtidigt.

Skottlands huvudstad är en magisk stad när som helst på året, men ännu mer extraordinär blir den i augusti.

Det vackra medeltida hjärtat och kullerstensgatorna är fyllda av energi och skratt. Varje promenad blir en upplevelse och du vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Kanske dansare, ugglor, säckpipor, magiker, en samuraj eller en trollkarl som svävar över marken. När nattmörkret kommer färgas gatorna av neonljus och himlen dekoreras av The Royal Military Tattoos imponerande fyrverkerier.

Jag har alltid velat besöka den stad som inspirerade Harry Potters magiska värld. Nu när jag besökte staden för första gången i augusti blev jag helt tagen. Inte bara av staden i sig utan av den festliga atmosfären. I ingen annan stad kommer du hitta en så bred mix av teater, musikaler, komedi, dans och litteratur.

Vad som också är fascinerande är att trots att gatorna är fyllda av folk, finns det så många fridfulla platser gömda bakom gränder, bara några minuters promenad från kända Royal Mile.

Läs också: 8 Magiska Harry Potter-platser i Edinburgh

The Royal Edinburgh Military Tattoo & Edinburgh by Night