Artikeln innehåller reklamlänkar

7 MAGISKA platser i London – en guide till trollbindande ställen

7 Magiska Platser i London - En guide till trollbindande escapes!

Jag är uppväxt med Harry Potter, därför kommer London alltid vara en stad jag förknippar med magi och en stad som har en särskild plats i mitt hjärta. Men det är skillnad på magi och magi. Här är sju helt förtrollande platser i London som kan få dig att tro att magi verkligen existerar.

Från den riktiga Diagongränd till en hemlig oas, fantastiska utsiktsplatser, en lyxig getaway och en krog som du eventuellt skulle kunna ha upptäckt efter att ha trillat genom ett kaninhål.

Tips för att resa runt i London: London Visitor Oyster Card

#1 Leadenhall Market – Riktiga Diagon Alley

Girl standing in Leadenhall Market in London

Inbäddad i Londons livliga kommersiella distrik ligger en av Londons äldsta marknader, Leadenhall Market. Saluplatsen har legat här sedan 1300-talet men byggdes i denna viktorianska stil 1881. Tro mig, arkitekturen får dig att helt tappa andan.

Jag kan tänka mig att känslan du upplever när du kliver in i för första gången är samma känsla som Harry Potter kände när han klev in och såg Diagongränden för första gången.

Jag är inte ensam om att tycka att detta är en magisk plats. Faktum är att delar av Leadenhall Market har agerat som Diagon Alley i Harry Potter-filmerna. Här finns bland annat ingången till The Leaky Cauldron.

Bara arkitekturen i sig är värd ett besök, men du har även möjlighet att smaka på en massa delikatesser, shoppa och handla fina viner i denna marknad.

Närmaste station: Monument, Bank & Liverpool Street

Leadenhall Market in LondonVid lunchtid är den viktorianska marknaden en särskilt populär plats bland stadsarbetare i närheten. Ett hett tips är därför att besöka marknaden innan eller efter lunch för chans att strosa runt i lugn och ro.

Leaky Cauldron in Leadenhall Market

Känner du igen bilden till höger? Ingången till denna optikerbutik användes som ingången till Leaky Cauldron i Harry Potter och den flammande bägaren. Den ligger i Bulls Head Passage i Leadenhall Market.

Outside Leadenhall Market in London
Precis utanför Leadenhall Market i London

#2 The View from The Shard – Den mest magiska utsikten över London

The View from The Shard
The View from The Shard
The View from The Shard

Det är bara något magiskt om att se stora städer från ovan. Den bästa vyn över London ligger i Västeuropa högsta byggnad, The Shard. Kliv in i hissen och åk upp 68 våningar för att ta i hela staden med några ögonkast. Det är en otrolig 360-gradersutsikt.

Det är en bra idé att boka biljetter i förväg (biljetter kostar ca £25.95). Du kan anlända upp till 30 minuter från den tid tryckt på biljetten och stanna så länge du vill. Jag skulle varmt rekommendera dig att gå hit strax före solnedgången. Det är obeskrivligt vackert att se hur staden förvandlas till ett glittrande hav när solen gått ner.

Närmaste station: London Bridge Station

Köp biljettThe View from The Shard
The View from The Shard
The View from The Shard

#3 Sky Garden – London's högsta offentliga trädgård

Ett gratis alternativ till The Shard är Sky Garden. Sky Garden ligger 155 meter upp och erbjuder en otrolig utsikt över Storbritanniens huvudstad. Passa på att äta middag på en av av restaurangerna och spana in utomhusterrassen som är Londons högsta offentliga trädgård.

Tillgång till Sky Garden är gratis, men du måste boka biljetter i förväg.

Närmaste station: Monument

Klicka här för mer sevärdheter, biljetter och guidade turer i London

#4 Neal's Yard – En hemlig oas i Covent Carden

Entrance to Neal's Yard in Covent Garden, London
The Colorful Neal's Yard in Covent Garden, London

Neal's Yard är en av de platser som, om du inte visste att den var där, garanterat skulle passera massor av gånger och aldrig upptäcka. Det är just det som gör denna plats ännu mer unik och bevisar att magi faktiskt existerar i London.

Två intetsägande gränder leder in på gården och avslöjar ingenting om vad som väntar. Men förbered dig … På insidan hittar du en hemlig trädgård full av färger! Det är omöjligt att inte le vid denna åsyn. Tänk om fler platser var så här vackra och sprudlande!

Slå dig ner på en av hälsokost caféerna och bara njut av läget, eller prova på en walk-in massage, passa på att gå på en skönhetsbehandling eller spana in gårdens bokhandel.

Närmaste station: Covent Garden, Leicester Square & Tottenham Court Road Tube Station

The Colorful Neal's Yard in Covent Garden, London
Neal's Yard ligger bara tre minuter från Covent Gardens tunnelbanestation och fem minuter från Leicester Square.

#5 Mr. Fogg’s Tavern i Covent Garden

Mr Fogg’s Tavern in Covent Garden
Menu at Mr Fogg’s Tavern in Covent Garden
Mr Fogg’s Tavern in Covent Garden

Jag hörde någon säga att besöka Mr. Fogg's Tavern är som falla genom kaninhålet i Alice i Underlandet. Det här är så sant! När du går in i denna krog möts du av en extraordinär uppvisning av viktorianska artefakter från den brittiska äventyraren med samma namn, Mr Phileas J. Fogg. Saker som en liten båt, jaktgevär, gamla jordglober, uppstoppade djur, vittrade flaggor och fågelburar hänger från taket och täcker varje vägg.

Prova en garden salad för £7.5, en dagens smörgås eller en grogg eller cocktail serverad i en traditionell sejdel eller tennkopp.

Det är bara så mycket att se på denna plats, och atmosfären i sig är väl värd ett besök.

Närmaste station: Leicester Square, Covent Garden

#6 The Athenaeum – Femstjärnigt lyxhotell i hjärtat av Mayfair

Interior at The Athenaeum - Five-star luxury hotel in the heart of Mayfair
The Athenaeum Hotel & Residences

Sov som en prinsessa och ät som en drottning. Var ska man börja? Om du har budgeten för att göra din vistelse i London ännu mer magisk, boka ett rum på det familjeägda, femstjärniga The Athenaeum Hotel & Residences i Mayfair.

Detta är samma hotell som kändisar som Kim Kardashian, Steven Spielberg, Harrison Ford, Sandra Bullock, Renee Zellweger och Russel Crowe har övernattat.

Närmaste station: Green Park & Hyde Park Corner

Dinner by Michelin-starred chefs The Galvin Brothers at The Athenaeum

Servicen är i världsklass, inredningen är fantastisk, och hotellets restaurang erbjuder mat signerad Michelinstjärnkockarna The Galvin Brothers.Jag måste bara säga; Det är förmodligen den bästa maten jag har ätit i hela mitt liv. Herregud, vad gott det var!

Room at The Athenaeum

#7 Camden Market – Platsen för verkliga skatter

Turkish lamps at Camden Market
Adaras in Camden Market
Camden Market in London

Camden Market är naturligtvis ett måste när du besöker London. Med alla passionerade butiksinnehavare och alla turister, kan marknaden vara lite överväldigande i början. Men vänta! Det är bara att gå förbi alla billiga kopior och bege dig till second hand-butikerna och de lokala hantverksstånden. Med över 1 000 unika butiker, torg, barer och kaféer har du möjlighet att hitta en hel del verkliga skatter.

Och glöm inte att gå till Camden Lock Market för en lunch eller fika! Smaker från hela världen har samlats här och du kan prova på allt från colombiansk street food till veganska nachos.

Jag hittade en gammal kompass i en antikaffär, handgjorda boho-smycken och magiska anteckningsblock.

Närmaste station: Camden Town & Chalk Farm Road

Cupcake and Caffe Latte at Miss Poppy Cakes Cafe in Camden Market

Efter att ha gått runt i två timmar tog jag en caffe latte och söt cupcake på Miss Poppy Cakes Cafe. I bakgrunden syns mitt nyinköpta kompass. Är det inte fint?

Boka en resa till London här (jämför billiga tåg-, buss-, & flygbiljetter)

Miss Poppy Cakes Cafe at Camden Market
Colorful space wall at Camden Market

Vet du fler magiska plaster i London? Dela gärna med dig i en kommentar!

703 Shares
Pin
Share
Tweet
Share