Artikeln innehåller reklamlänkar

Seaham Hall and Serenity Spa – En femstjärnig getaway i Nordöstra England

Seaham Hall and Serenity Spa

30 minuter med bil från Durham samt Newcastle i nordöstra England ligger ett helt fantastiskt spahotell som är värd en resa i sig. Femstjärniga Seaham Hall and Serenity Spa.

Hotellet är ett av Storbritanniens ”leading luxury boutique spa hotels” och ligger högt uppe på en klippa med utsikt över Durhams världsarvslistade kust. Jag checkade in på Seaham Hall med VisitBritain tidigt i februari och kan på riktigt inte förstå vart tiden tagit vägen. Jag minns besöket som i går! Bara det är såklart ett betyg i sig. Detta är ett hotell man inte glömmer och som bjuder på service i världsklass, fantastisk mat och utomjordiska spabehandlingar.

Följ med till Seaham Hall and Serenity Spa

Seaham Hall and Serenity Spa

Seaham Hall är ett hotell med en lång historia. Det var bland annat här som poeten Lord Byron gifte sig med sin första hustru 1815.

På hotellet i dag finns faktiskt bara 20 rum tillsammans med ett prisbelönt spa, två restauranger, jacuzzi, hamam, badtunnor, bastu med olika temperaturer, isvak och gym.

Med andra ord: Du behöver inte trängas utan kan ta tillfället i akt att njuta lite ifred.

Awards for one of Britain's leading luxury boutique spa hotels

Seaham hall and Serenity Spa har vunnit flera priser …

World class service at Seaham hall

… vilket var något som jag direkt kunde förstå. I receptionen möttes jag av världens trevligaste personal som gjorde mig sällskap till hotellrummet som försäkrade sig om att jag hade allt jag ville.

Three apples in a row

Hotel room at Seaham hall

Alla rum på hotellet är inredda på olika sätt. Jag bodde i det lila rummet.

.. medan Elin Fagerberg checkade in i det orangea rummet (älskar takbjälkarna!). Till höger syns hotellets vackra glastak. Att bara gå ut från hotellrummet och titta upp på stjärnhimlen var så fint. Bilden gör dock inte miljön rättvisa.

Byron's Bar and Grill

Hela hotellet har en väldigt tuff inredning som mixar romans med rustikt och modernt.

Menu at Byron's Bar and Grill

Även maten är något alldeles extra. Vi åt på restaurangen Byron's Bar & Grill som ligger precis vid receptionen. Menyn alltså … oh my god.

Byron's Bar and Grill

Till förrätt åt jag ”Salt Cod Soup” med confiterad äggula och grillad lök. Galet gott!

Till efterrätt beställde jag ”Hazelnut Praline Sponge with chocolate cream and malt ice cream”. My lord säger jag bara! Varje sked var som en tugga av himmelriket. #TAKEMEBACK

Wine Cellar at Seaham HallEn annan pricken över i:et-upplevelse var att skåla i hotellets vinkällare. Jag har alltid älskat gamla vinkällare och tycker att det känns som att kliva in i en annan tidsepok (det är lite kusligt, mystiskt och mysigt på samma gång).

Seaham Halls källare hade många hemliga passager som ledde till den lokala hamnen. I dag används källaren till intima coktail-träffar och whiskeyprovningar med hotellets källarmästare.

Spa hotel interior in North East England

Cool rhino lamp

Spa hotel interior in North East England

Alla rum på hotellet är verkligen inredda på olika sätt. Det är bara att välja din favorit och koppla av med en afternoon tea eller en bok. Det finns även ett sällskapsrum med ett biljardbord och andra spel.

Afternoon tea and coffe in Great Britain

Serenity Spa

Ozone restaurant

Så här ser Ozone, hotellets andra restaurang, ut. Här kan du även käka i lugn och ro med morgonrock och badtofflor på.

Pillow menuBritish breakfast at hotel room

Finns det något bättre än hotellfrukost? Jag lyxade till det lite extra och beställde upp min till hotellrummet på morgonen innan jag tog på mig morgonrocken för att gå till spaet.

Serenity SpaSerenity Spa

Ytsara Prai Chon- Four Handed Massage
Dessa två spabrudar satte guldkant på hela min resa till nordöstra England med VÄRLDENS BÄSTA BEHANDLING!

Efter att ha kopplat av i både pool och hamam fick jag avsluta mitt besök på Serenity Spa på absolut bästa möjliga sätt. Med spabehandlingen ”Ytsara Prai Chon- Four Handed Massage”. Det är utan minsta tvekan den bästa spabehandlingen jag fått i hela mitt liv och något som jag aldrig kommer att glömma.

I 90 minuter hade jag inte bara en utan två massörer som synkroniserat masserade mig med heta knyten med örter och varm massageolja med citrongräs och söt apelsin. Jag glömde både tid och rum och har nog aldrig kopplat av så mycket på jag-vet-inte-hur-länge.

Seaham Hall and Serenity Spa

Seaham Hall and Serenity Spa är verkligen något som sätter guldkant på livet och en plats som är värt en resa i sig. Det är en perfekt getaway för dig som vill njuta lite extra med lyx, lugn och ro, service och kvalitet i fokus.

 

Att ta sig hit: Flyg till Newcastle eller Durham*. Du kan smidigt ta dig hit med bil från städerna på ca 30 minuter, med tåg eller transfer. Jag skulle dock varmt rekommendera bil så att du kan passa på att upptäcka andra delar av vackra nordöstra England också.
Läs mer om hotellet på: www.seaham-hall.co.uk

Psst! Här hittar du fler av mina restips i nordöstra England

*adlink

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share