Nybörjarguide till Sintra, Portugal – En sagostad fylld av slott & palats

This post is available in

Adaras at Pena Palace in Sintra, Portugal

Upptäck vad som är så förtrollande med Sintra i Portugal. Staden ligger bara 30 minuter från Lissabon men känns som en helt annan värld. Bland de skogsklädda Sintrabergen står nämligen många glittrande palats och magnifika slott, omringade av exotiska parker och trädgårdar.

Gör dig själv en tjänst och upptäck allt från kända Penapalatset och exotiska Monserrate-palatset till den medeltida borgen Castelo dos Mouros, vackra Quinta da Regaleira och det lätt igenkända Sintras palats.

En gång för länge sen avgudade kelterna och romarna månens gudar här, morerna byggde ett strategiskt slott i bergen och i fem århundraden lockade Sintra portugiska kungligheter att leva lyckliga i alla sina dagar (eller åtminstone spendera sommaren i ett fantastisk palats).

Numera är det extraordinära kulturlandskapet Sintra skyddat av UNESCO som världsarvslista. Sintra är som taget från en saga och förtrollar människor från världens alla hörn.

Jag tog en dagstur från Cascais med min fabulösa guide Paula från TugaTrips. Förmodligen behöver jag inte ens säga det, men jag fullkomligt ÄLSKAR Sintra. Det är helt magiskt. Hela staden är så surrealistisk, charmig, rolig och romantisk på samma gång.


ADARAS Reseguide till Sintra, Portugal