This is also available in: English

RECEPT: Veganska Kardemummabullar

Nygräddade bullar, finns det något bättre? Här är supergoda veganska kardemummabullar som passar perfekt till sensommarfikat eller en kopp te i höst.

De är läckert saftiga, lagom kryddiga och söta – och såklart allra godast att servera varma.

Ingredienser – ca 24 bullar
  • 60 g rumstempererat mjölkfritt smör
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3 dl iKaffe (eller annan växtbaserad dryck)
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 pkt jäst för söta degar (25 g)
  • 1/2 dl mjöl till utbakningen

Fyllning

  • 60 mjölkfritt smör
  • 3 tsk kardemumma
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering

  • 1/2 dl havregrädde
    (t.ex. Oatlys iMat eller Plantis matlagningsgrädde)
  • Florsocker

Receptet räcker till cirka 24 bullar.

Så gör du:

  1. Värm havredryck till 37 grader i en kastrull.
  2. Smula jästen i en bunke och häll sedan över den varma havredrycken. Rör om tills jästen lösts upp.
  3. Blanda i socker, salt, hälften av vetemjölet och mjölkfritt smör delat i bitar. Knåda för hand. Tillsätt resten av mjölet eftersom.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  6. Baka sedan ut degen över ett mjölat bord. Kavla degen till en stor rektangel.
  7. Bre fyllningen över degen och vik sedan degens långsida mot långsida. Skär i jämna remsor, twista degen och snurra den runt till en snäcka*.
  8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa 30 minuter till under bakduk.
  9. Pensla bullarna med havregrädde.
  10. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 225 grader. Grädda i ca 8 minuter eller tills bullarna fått en fin gyllene färg.
  11. Låt svalna. Sikta över eventuellt florsocker innan servering.
  12. Njut!
*detta är enklaste sättet att snurra en kardemummabulle, men du kan göra detta på flera olika sätt beroende på hur du vill att dina bullar ska se ut. 
Veganska Kardemummabullar - Recept

Fler veganska recept du kanske gillar:

Veganska Kardemummabullar