Recept: Raw Vegansk Chai Cheesecake

Raw vegansk cheesecake

Unna dig en gudomligt krämig och len vegansk cheesecake fylld med härlig chaismak.

Denna dessert är dessutom glutenfri, paleo samt utan vitt socker. Med andra ord, helt perfekt när du är sugen på något gott men lite nyttigare till fikat.

Istället för raffinerade sockerarter och mejeriprodukter kommer den fylla dig med näringsämnen. Det krävs inte heller någon tillagning i ugn! Kan det bli bättre? För att lyfta smakupplevelsen toppas cheesecaken med ett mörkt och gott chokladlager, som bokstavligen smälter i munnen vid varje tugga.

Raw Vegansk Cheesecake

Raw vegansk cheesecake

Förberedelse: 4 h | Total tid: 6 h

Enkel glutenfri och vegansk cheesecake med krämig, slät och perfekt sötma som är helt oemotståndlig. Helt klart ett hälsosammare alternativ till en klassisk cheesecake som är fylld med vitt socker och mejerier.

Serveringar: En stor eller åtta små cheesecakes

Ingredienser

Botten:

  • ½ dl kokosmjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk raw agavesirap
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 2 msk mandeldryck eller annan växtbaserad dryck

Fyllning:

  • 3 dl cashewnötter
  • 150 g färska dadlar
  • 3 msk raw agavesirap
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • ev. 3 tsk chai sirap (Obs! Är inte raw längre, men rekommenderas ändå varmt att ha i)

Chokladlager:

  • 3 msk kakao
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 1 tsk raw agavesirap
  • ½ krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg cashewnötterna i en djup tallrik och täck nötterna med vatten. Lägg över en handduk och låt det gärna stå över natten.
  2. Kärna ur dadlarna och lägg dem också i blöt, gärna över natten men minst 2 timmar.
  3. Mixa dadlarna och cashewnötterna tills det blir en slät smet. Antingen i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
  4. Tillsätt kryddorna, agave och kokosoljan och rör om. Ställ åt sidan.
  5. Ta fram en bunke och blanda alla torra ingredienserna till din botten.
  6. Tillsätt agave, kokosolja och mandeldrycken, blanda tills det blir en fast blandning.
  7. Tryck ut blandning