Här är en enkel och matig pastasallad med tonfisk och ärtor som smakar allra bäst på sommarpicknicken (och till matlådan dagen efter). Mamma hittade på receptet till vår utflykt till Knappelskär. Därför kallar vi denna nya rätt för Knappelskärssallad.
Mammas Knappelskärssallad med pasta & ärtor
3-4 portioner
Du behöver:
- 200 gram fullkornspasta
- 3 kokta ägg
- 1 stor gul paprika
- 1 orange paprika
- 2 tomater
- En halv gurka
- Ärtor
- 1 mozzarellaost
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 4 msk majonnäs
- 1,5 msk citronsaft
- salt och malen vitpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag och kyl pastan snabbt i kallt vatten.
- Hacka äggen fint.
- Finhacka paprikor, tomater, gurka och blanda med den kalla pastan.
- Rör ihop majonnäs och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Vänd ner det i pastasalladen och tillsätt ägg, tonfisk och ärtor. - Låt stå i kylskåpet innan servering och toppa sedan med mozarellatärningar och eventuellt lite salladsdressing.
Vi gjorde salladen med Urtekrams italienska och ekologiska fusilli som är tillverkad av 100% fullkornsdurumvete och lokalt källvatten.