Artikeln innehåller reklamlänkar

TEST: 6 produkter mot frissigt hår

TEST: 6 produkter mot frizz

Torrt och frissigt hår? Jag har testat 6 olika produkter som ska motverka statiskt hår och ge dig kontroll igen. Upptäck bäst (och sämst) i test!

Statiskt, elektriskt och frissigt hår hör ju ofta vintern till när vi ständigt pendlar mellan kall utomhusluft och varm inomhusluft. Även på sommaren kan såklart håret lätt bli flygigt (även om det är lättare att ”komma iväg” med det med busiga flätor och frisyrer).

Men vill du få tillbaka glansen igen och få ett välmående hår gäller det att se över dina hårvårdsrutiner. Ett frissigt hår blir först och främst frissigt på grund av att det är torrt. Använd värmeskydd innan styling, använd hårolja och återfukta håret med bra hårdsprodukter anpassade för ditt hår. Har du lite pengar över kan det också vara värt att göra en keratinbehandling på salong som gör håret ”som nytt”.

Du kan såklart också testa en produkt som ska motverka frissigt hår:

TEST: 6 produkter mot frissigt hår

Björn Axén The Legacy 1963 Smoothing Milk for Coarse & Frizzy Hair

Björn Axén The Legacy 1963 Smoothing Milk for Coarse & Frizzy Hair

För grovt och frissigt hår 

Om: En mjukgörande mjölk som tack vare höga halter av fylliga ekologiska oljor, vitamin B5 och ett kraftfullt proteinkomplex hjälper till att skydda håret mot värme samt återfukta för ett glänsande, silkeslent hår.

Vad jag tycker: Om du brukar duscha på morgonen och fönar håret så är detta en fantastisk produkt! Den är väldigt effektiv och gör håret både lent och glänsande. Vill du däremot eliminera frizz mellan duschar behöver du en kompletterande produkt. Produkten är rätt pricy men räcker lääääänge !

Betyg: ♥♥♥♥♦ (4/5)
280 kr/200 ml
Shop here: The Legacy 1963 Smoothing Milk for Coarse & Frizzy Hair

Bosch Quattro-Ion

Bosch Quattro-Ion Hårborste

Om: Bosch Quattro-Ion är en innovativ hårborste som avjoniserar håret under borstning och på så sätt motverkar att det blir statiskt. Fyra källor släpper gemensamt ut negativa joner för att motverka statisk elektricitet.

Vad jag tycker: Jättekul idé! Borsten drivs med batteri och man kan höra ett buzzande när jonerna släpps ut vilket är både weird och tufft. Men Quattro-Ion fungerar inte alls. Både jag, min bästa kompis och mamma har provat borsten och upplever alla samma sak: Håret blir MER STATISKT!! Ibland flyger håret åt alla håll medan man borstar och ibland dröjer det typ 10-20 minuter innan frisyren pekar åt alla väderstreck.

449 kr
Betyg
: (0/5)
Shop here: Bosch Quattro-Ion

Frizz Dismiss Smooth Force Lightweight Smooting Lotion Spray & Fly-Away Fix Finishing Sheets

Redken Frizz Dismiss Smooth Force Lightweight Smooting Lotion Spray

För frissigt fint/medium hår

Om: En spray-lotion som effektivt ger dig en stärkande effekt och hjälper till att ge kontroll till bångstyrigt hår samt reducerar frissighet. Med sin lätta sprayformula får du en enkel vårdande hårprodukt som du kan ha med dig överallt.

Vad jag tycker: MY LORD VILKEN GRYM SPRAY! Den reducerar inte bara frizz utan gör även håret mjukt och så lättkammat. Jag älskar också hur lättviktig sprayen. Doftar gott och fungerar faktiskt toppen istället för tunga håroljor.

269 kr/150 ml
Betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)
Shop here: Redken Frizz Dismiss Smooth Force Lightweight Smoothing Lotion Spray

Redken Frizz Dismiss Fly-Away Fix Finishing Sheets

Om: Smarta engångsark som du enkelt kan ha med dig vart du än befinner dig för att snabbt och smidigt hjälpa ditt hår att bli kvitt frissighet och få mer kontroll.

Vad jag tycker: Dessa fungerar klockrent! De är särskilt bra när man har uppsatt hår och vill lugna flygiga hårstrån. Ett ark kan även lätt återanvändas under dagen – tills det blir torrt. Så har du med dig ett eller två ark i necessären kan du vara utan frizz på weekendresan.

50 ark/270 kr
Betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)
Shop here: Redken Frizz Dismiss Fly-Away Fix Finishing Sheets

John Frieda Frizz-Ease Hair Serum, Original Formula & Kérastase Touch-up sheets for hairJohn Frieda Frizz-Ease Original Serum

Om: Prisbelönt formula om omedelbart eliminerar frizz och stöter bort fukt samt kontrollerar flygigt och elektriskt hår.

Vad jag tycker: Effektivt och prisvänligt serum som även gör att håret får tillbaka glans och blir mer lättkammat. Viktigt att tänka på är att inte handdukstorka håret efter applicering. Men brukar du föna håret efter att du duschat är detta lätt en värd produkt att införa i din hårvårdsrutin (den har dessutom värmeskydd)!

129 kr/50 ml
Betyg: ♥♥♥ (3/5)
Shop here: John Frieda Frizz-Ease Original Serum

Kérastase Carré Lissant Hairstyle Touch-Up Sheets

Om: Stylingark som motverkar frissigt hår. Fördela i torrt hår jämnt över längderna.

Vad jag tycker: Dessa ark gör vad de ska men är inte alls lika effektiva som Redkens stylingark som är ”oil-infused”. Dessa är torrare och kräver några extra svep med dessa för att få samma resultat.

ca 270 kr/50 ark
Betyg: ♥♥♥ (3/5)
Shop here: ?

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share