Artikeln innehåller reklamlänkar

Multimasking: hur du gör + nya ansiktsmasker att testa

loreal-pure-clay-mask-multimasking

Multimasking är så mycket mer än en koreansk skönhetstrend som miljoner har hypat. Det är ett ultimat sätt för att skräddarsy din maskrutin och få ännu bättre resultat hemma. Har du inte provat än?

Då är det mer än dags att sätta igång och uppdatera ditt mask-game.

Varför multimasking?

Vi har ofta olika problem i ansiktet, så att behandla det med en och samma mask blir såklart inte optimalt. Har du en fet t-zon? Välj till exempel en peel off-maskexfolierande mask eller djuprengörande mask för den zonen. Torra partier? Applicera en återfuktande mask där. Kanske har du även partier som är känsliga eller lätt rodnar? Behandla de zonerna med en lugnande ansiktsmask.

När du skräddarsyr din egen ansiktsbehandling blir det lättare och effektivare att behandla din hud. Plus, du har en bra anledning till att bunkra upp med lite fler ansiktsmasker.

loreal-skin_expert-pure-clay-mask
Mixa och matcha ansiktsmasker efter hudens behov

Plocka fram de ansiktsmasker du redan har hemma och köp till den eller de masker du saknar för en ultimat behandling. På så sätt kan du få ut det maximala av alla dina ansiktsmasker.

Tips: Spännande nyheter att multimaska med

Inte nog med att The Body Shop har lanserat härliga vegetariska ansiktsmasker med superfoods (som gjorda för multimasking med sina olika egenskaper), nu har även L'Oréal Paris lanserat Pure Clay Mask. Det är tre olika lermasker som ger lyster (Glow mask), exfolierar (Exfo Mask), och rengör (Purify Mask).

För mig som har blandhy har produkterna fungerat ruskigt bra. Huden blir så fräsch och fin efter att jag multimaskar. Har du däremot lite känslig hy kan det dock vara bättre att kolla på andra ansiktsmasker. Annars kan du bli rödflammig (som Kicki).

Maskerna kostar i alla fall 129 kr/st och finns att köpa på Kicks. loreal-skin-expert-pure-clay-mask

Multimasking-tips

  • Applicera dina ansiktsmasker med en ansiktsmaskpensel (det går även utmärkt att använda något i stil med denna). Jag tycker alltid det känns lite extra gött att applicera som på spa. Jag menar, vad gör man inte för lite mer vardagslyx?
  • Var kreativ! Hashtaggen #multimasking trendar som bara den på Instagram. Experimentera på och dela med dig av din snygga multimasking-kreation.
  • BONUS: Skulle du ha lite tid (och extra mycket ansiktsmasker) över, skulle du även kunna göra snygga ansiktsmask-målningar att hänga upp på väggen, precis som en konstnär (kommer tyvärr inte ihåg vad du heter, du kreativa människa!) gjort för L'Oréal.

loreal_pure-clay-mask-multimasking

Tänk vad man kan hitta på.

Multimaskar du än? Dela gärna med dig på Snapchat (@adarasblogazine)!

disclaimer

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share