Artikeln innehåller reklamlänkar

Lackryl: Så fixar du en manikyr med Akrylnagellack

En Guide till Lackryl Akrylnagellack

Lacka, härda – KLART! Möt världens bästa nagellack (om jag själv får välja) och se hur du fixar en perfekt allt-i-ett-manikyr med Lackryl Akrylnagellack.

Om jag bara fick använda ett enda nagellack i hela mitt liv så skulle jag utan tvekan vända mig till L.Y.X Cosmetics Lackryl Akrylnagellack. Jag har aldrig provat något nagellack som är så fantastiskt smart, smidigt och bra.

Först och främst är nagellacket ett allt-i-ett-lack som innebär att inget under- eller överlack behövs. Det är bara att lacka direkt på nageln och sedan härda säkert under LED-lampan.

Lägg till cirka 14 dagars hållbarhet (ännu längre om du har konstnaglar), lyxig glans och en massa snygga nagellacksfärger att välja bland. Det kan inte bli bättre. Lackryl är ett riktigt drömlack!

Om Lackryl

Säker – formeln är biomedicinsk, vilket innebär att du säkert kan använda den direkt på naglarna utan att använda ett skyddslack.

Smart – allt-i-ett formel innebär att du inte behöver en speciell rengöring eller under- eller överlack behövs. I Lackryl har du både nagellack, underlack och överlack i ett och samma penseldrag.

Stadig – Slitstark yta med långvarig hållbarhet i upp till 14 dagar. Forumaln ger en förstärkning och stadga på den naturliga nageln på ett skonsamt sätt.

Snabb – Akrylnagellaket härdas i LED-lampa på 60 sekunder. Du behöver inte oroa dig för att förstöra lacket efter härdning. Även borttagningen är snabb och skonsam.

Jag har tidigare guidat er till L.Y.X Cosmetics vattenbaserade nagellack Lacqua. Även om jag fullkomligt älskar det nagellacket fortsätter Lackryl att vara min favorit. Medan Lacqua har samma hållbarhet, ger en snygg gel-finish, torkar oerhört snabbt och enkelt kan peelas bort är det Lackryl som ger den riktiga salongsfinishen.

Du känner hur dina naglar blir hårdare och starkare, precis som med konstnaglar. Skillnaden är att du inte behöver spendera nästan en tusenlapp på en salong, utan bara drygt en timme hemma. Det är perfekt om du drömmer om långa naglar men upplever att dina egna lätt bryts av eller skivas. Lackryl blir en förstärkning på din egen nagel (lika väl fungerar det även på konstnaglar om du exempelvis vill dölja din utväxt med ett bra lack).

Nu till det roliga:

ADARAS Guide till Lackryl Akrylnagellack

Flatlay with Lackryl 518 Ruby Wine / 134 Cherry Baby / 422 Pale Rose 
518 Ruby Wine | 134 Cherry Baby | 422 Pale Rose 

Till att börja med är allt du behöver göra att välja en färg att lacka med. Vilket är lättare sagt än gjort med så många snygga färger att välja bland.

En guide till Lackryl Akryl Nagellack

För guidens skull valde jag själv ut vinröda Lackryl 544 Eternal. Röda naglar är alltid lika snyggt och hett.

Lackryl - Vad du behöver

Du behöver:

Tips: Du kan köpa ett Lackryl Startkit med allt du behöver (förutom nagellacket) för 390 kr.

En Guide till Lackryl Akrylnagellack

Så applicerar du Lackryl:

Börja med rena händer och naglar. Ta bort befintliga rester av andra lack. Fila och forma naglarna efter behov, tvätta händerna och torka naglar och händer ordentligt.

 1. För försiktigt tillbaka nagelbanden med multiverktyget/manikyrpinnen.
 2. Putsa med putsblocket lätt över naglarna för att ta bort glans på nagelplattan och döda hudrester vid nagelbandsområdet. Var noga med att inte putsa för mycket. Det viktiga är att nagelplattan är fri från produkter, nagelband och fett, annars fäster inte akrylnagellacket ordentligt.
 3. Borsta bort allt fildamm med nagelborsten.
  Valfritt: Applicera ett lager Lacqua (detta gör att du bara kan dra bort din manikyr senare. Smidigare borttagning går inte att få!)
 4. Applicera ett tunt lager av Lackryl på nagelplattan. Skaka flaskan innan applicering och tänk på att lacka tunt.
 5. Härda nageln under LED-lampan i 60 sekunder.
 6. Applicera ett andra lager av Lackryl. Försegla nagelns fria kant genom att lätt styrka med sidan av penseln längs nagelns tipp.
 7. Härda nageln under LED-lampan i 60 sekunder.
 8. Inget topplack behövs! Men för att få maximal glans, avvakta i 2 minuter innan du applicerar återfuktande LYX Nail Drops.
Läs också: Lacqua: Så fixar du en chic manikyr

Lackryl Akryl Nagellack Eternal - Red Manicure

Voilà! Så här snyggt blev det med två lager av Eternal. Glossigt, täckande och bara så FAB!

Några andra av mina Lackryl-favoriter är nudefärgade Pale Rose (så fin att jag dör!), blåglittrande High Heals, vita French White och det glossiga gråa lacket Ms Grey.

Lackryl Akryl Nagellack - ADARAS Lookbook

Tips för en perfekt manikyr

 • Undvik att överdosera penseln med för mycket färg för att förhindra att överflödig produkt rinner ut på huden. Vid behov använd manikyrpinnen för att avlägsna överflödig produkt längs nagelns kanter eller vid nagelbandet.
 • Använd L.Y.X Nail Drops dagligen så blir inte bara naglarna starkare och vackrare utan manikyren håller även längre.
 • Du kan enkelt fräscha upp dina naglar efter en vecka genom att applicera ytterligare ett lager av samma färg – eller en ny färg. Se bara till att naglarna är rena och torra innan.
Läs också: Så fixar du snygga Chromenaglar hemma med Lachrome

Så tar du bort Lackryl

#1 Borttagning med Lacqua som bas

Peel-Off Borttagning av Lackryl med Lacqua Under- & Överlack

Om du har använt Lacqua under Lackryl är allt du behöver göra att dra bort nagellacket med hjälp av manikyrpinnen när du väl känner för det.

#2 Borttagning med Remover

Så tar du bort Lackryl

 1. Applicera L.Y.X Nail Drops på naglarna.
 2. Applicera Lackryl Remover på en halv bomullsrondell. Lägg bomullen med remover på nageln.
 3. Packa in nageln i folieinpackning. Kontrollera att det inte finns någon öppning i folieinpakningen, detta försvårar upplösningen. Låt inpackningen verka i 8 minuter.
 4. Skrapa försiktigt bort akrylnagellacket med manikyrpinnen.

Flatlay med Lackryl Akryl Nagellack från LYX Cosmetics

Det finns ett stort urval av Lackryl-färger att välja bland. Vissa nyanser är väldigt täckande medan andra (framförallt de med skimmer) kan behöva tre lager eller fler. Det viktiga är att alltid lacka tunt för snyggast resultat.

Har du provat Lackryl? Vad tyckte du i så fall? Dela gärna med dig i en kommentar 🙂  

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share