Annonssamarbete med L.Y.X Cosmetics
Artikeln innehåller reklamlänkar

Så fixar du snygga chromenaglar hemma med Lachrome

Lachrome - Chrome Nails Tutorial with L.Y.X Cosmetics

Vem kan få nog av skinande naglar som blänker i solen? Själv är jag helt besatt av chrome-effekten som fortsätter att vara stekhet på nagelfronten.

Jag älskar att fler och fler nagelmärken skapar produkter som gör det lättare att fixa chromenaglar hemma. I samarbete med L.Y.X Cosmetics har jag satt ihop en guide som visar hur du, steg för steg, fixar glänsande chromenaglar med Lachrome.

Låt dig inte avskräckas av alla tillbehör eller alla moment. Detta tar en liten stund, men med rätt teknik har du en manikyr som håller i upp till två veckor – och som du även smidigt kan ta bort on the go genom att dra bort nagellacket.

Lachrome används nämligen med fördel över L.Y.X Cosmetics snälla vatten- och mineralbaserade lack, Lacqua, som både är återfuktande och har en peel off-effekt. Om du inte känner till Lacqua sedan tidigare, passa på att spana in min guide till Lacqua så kommer även denna tutorial kännas mycket lättare.

Om Lachrome

Lachrome Chrome Nails Swatches

Lachrome är effektpulver som finns i sex olika färger (blå, guld, grön, silver, röd och lila) och som ger en metalliknande yta på nageln. Det är busenkelt (och extremt fascinerande) att applicera med L.Y.X Cosmetics silikonverktyg.

Lachrome Chrome Powder for nails from L.Y.X Cosmetics

Steg för steg: Så fixar du chromenaglar med Lachrome

Lachrome - Chrome Nails Tutorial with L.Y.X Cosmetics

Först och främst, sätt på något i bakgrunden (som en tv-serie eller ljudbok), bunkra upp med te och gör dig redo för att pyssla om dina naglar. Eftersom Lachromes akryllack behöver torka under LED-lampa i 1 minut, och det blir bäst resultat av att jobba med varje nagel enskilt, behöver du MINST en halvtimme till godo för denna guide.

Vad du behöver
 • Putsblock
 • L.Y.X Multiverktyg
 • Nagelborste
 • LACQUA Över/Underlack
 • LACQUA Nagellack i valfri färg (svart ger dock bäst effekt för de flesta nyanserna)
 • LACHROME Akryllack
 • LACHROME Chromepulver i valfri färg
 • LED-lampa

Så applicerar du Lachrome

Innan du börjar, se till att naglarna är helt fria från andra nagelvårdsprodukter såsom nagellack, gelélack och nagelolja. Annars fäster inte Lachrome ordentligt.

 1. Tryck försiktigt tillbaka nagelbanden med multiverktyget.
 2. Putsa med putsblocket lätt över naglarna. Det är viktigt att ta bort glansen på nagelplattan, liksom döda hudrester vid nagelbandsområdet. Men var noga med att inte putsa för mycket.
 3. Borsta bort allt fildamm med nagelborsten.
 4. Applicera ett tunt lager av Lacqua Över/underlack på nagelplattan. Låt torka i cirka 3 minuter.
 5. Applicera 1-2 lager av valfri Lacqua-kulör. Svart ger mest effekt för de flesta Lachrome-färgerna, men feel free att experiementera! Låt lacket torka helt (ca 3-8 minuter)
 6. Stryk på ett tunt lager akryllack över hela nageln
 7. Torka nageln i LED-lampan i 1 minut
 8. Nu till det roligaste! Applicera chromepulvret på hela nageln med en av silikonverktygets applikatorsidor. Ett tips är att jobba över Lachrome-burken så att du inte spiller pulver i onödan. Det viktigaste när du applicerar är att pressa in pulvret och inte stryka in det (då blir det repor). Om du skymtar ditt nagellack under, fortsätt att pressa in mer pulver. När du känner dig nöjd, använd andra sidan av silikonverktyget och pressa in pulvret lite mer, nu borde spegeleffekten vara helt framme!
 9. Borsta bort det överflödiga pulvret med borsten
 10. Försegla looken med ett tunt lager av akryllacket över hela nageln
 11. Torka nageln i LED-lampan i 1 minut
 12. Applicera L.Y.X Cosmetics Nail Drops på naglarna och massera lätt in nageloljan. För att få maximal glans, vänta i 2 minuter innan appliceringen av nageldropparna.

Lachrome - Chrome Nails Tutorial with L.Y.X Cosmetics

Borttagning av Lacqua/Lachrome

 1. Det kan inte bli smidigare att ta bort nagellack! Allt du behöver göra är att använda multiverktyget och ta loss en flik vid nagelbandet. Dra sedan bort nagellacket.
 2. Applicera L.Y.X Nail Drops på naglarna
Lachrome Chrome Nails Swatches
SWATCHES: Lachrome i färgerna blå, guld, grön, silver, röd och lila

Smarta Lachrome-tips

 • För bäst effekt, gör rent silikonverktyget i penseltvätt varje gång du doppar verktyget i Lachrome-pulvret.
 • Blir ditt resultat kornigt? Då beror det på att du inte pressat in pulvret tillräckligt. Om det behövs kan du lacka en pressa in pulvret en gång ytterligare.
 • Lacka alltid tunna lager
 • Arbeta med varje nagel enskilt för bästa resultat
 • Använd L.Y.X Nail Drops dagligen så blir inte bara naglarna starkare och vackrare utan Lachrome-manikyren håller även längre.
1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share