Artikeln innehåller reklamlänkar

Simma med hästar i Jamaica

Har du någonsin tänkt att du kan simma med hästar? Det är ett helt magiskt äventyr, speciellt när du rider in i glittrande, varmt karibiskt vatten.

Om jag inte hade bilder eller videoklipp som bevis skulle jag lätt kunna tro att denna sommarmorgon var en dröm.

Ända sedan jag var liten har jag drömt om att rida häst på stranden. Jag hade ingen aning om att denna bucket list-upplevelse går att toppa. Tills jag befann mig i Jamaicas turkosa vatten och klängde mig fast i min simmande hästs man.

Hur kan man ens beskriva ett sådant här äventyr? Det är som en surrealistisk utflyk i paradiset. Och något du bara måste uppleva själv!

För att förstå lite mer hur det är att simma med hästar har jag klippt ihop denna korta video ↑. Den är gjord med mina skakiga GoPro och iPhone-videos. Men jag hoppas du gillar videon ändå!

Adaras swimming with horses in Jamaica

Om The Surf & Turf Experience

Surf & Turf

Passar både erfarna ryttare och nybörjare

Längd: ca 1 timme och 45 minuter
Restriktioner: Deltagare måste vara över 10 år och väga under 104 kg.
Klädsel: Långa byxor/jeans med skor/sneakers och badkläder under.
Tider: 08:30 eller 10:00
Pris: $120

Hjälm och livväst är inkluderat och obligatoriskt.

Att simma med hästar är inte en ovanlig upplevelse i Jamaica. Många hästar älskar att simma och jag antar att det Karibiska havet måste vara lika lockande för hästarna som det är för oss, speciellt i hettan.

Det finns faktiskt flera ridturer att välja på i Jamaica. Vi provade på Surf & Turf Experience på samma hotell som vi bodde, på lyxresorten, Half Moon Resort. Det var nog den mest perfekta morgonen i mitt liv (önskar bara att jag hade kunnat dela den med Simon också). Innan vi simmade med hästar hade vi yoga i en paradismiljö, en ahh-mazing massage på hotellrummet och njöt av en tropisk frukost. Jag vet. Jag är avundsjuk på mig själv.

Denna morgon var för bra för att vara sann och ännu bättre skulle den bli.

Horse in stable, Half Moon Equestrian Centre, Montego Bay, Jamaica

Half Moon Equestrian Centre, Montego Bay, Jamaica

När jag klev in på The Half Moon Equestrian Centres kontor blev jag inte bara överraskad över antalet ridtoféer som fyllde rummets hyllor, men också av alla hundar och katter. Tre hundar låg sovandes på golvet, en katt låg vilandes på skrivbordet och en annan sov förnöjt i en stol.

Trina DeLisser, grundaren av Equestrian Centre, berättade för oss att de inte bara tar hand om skadade och övergivna hästar men också hundar och katter. Hon berättade om att djurens läkande krafter gör att många finner ro i att bara vara här.

Horse-back riding on Half Moon Equestrian arena

The Surf & Turf Experience håller på runt två timmar och passar för både erfarna ryttare och nybörjare. Då jag tyvärr fortfarande tillhör den senare gruppen var jag särskilt glad över att få lära känna min häst lite och galoppera i arenan innan vi begav oss till stranden.

Hästridning på stranden 

Horse-back riding on Half Moon Beach in Jamaica

Så snart som vi red ut från hotellkomplexet och jag såg den vita sandstranden, palmerna och det inbjudande turkosa vattnet framför oss ville jag bara skrika av lycka. Något jag undvek för att inte skrämma hästarna.

Jag har, som sagt, alltid drömt om att rida häst på stranden. Men jag hade inte föreställt mig att göra det i en paradismiljö som denna.

Horses on Caribbean Beach, Jamaica

Vi ledde hästarna till skuggan under palmerna och tog en liten paus för att ta in den vackra miljön. En av våra guider klättrade upp i kokospalmen och kastade ner en kokosnöt till oss var.

Guiderna satte verkligen pricken över i:et på hela upplevelsen. De var så vänliga, roliga och hjälpsamma. De simmar med hästar nästan varje dag och vet hur man gör det mesta av upplevelsen (liksom var och hur man tar de bästa fotona).

Horse-back riding on the beach at Half Moon Resort, JamaicaFresh Coconut at Caribbean BeachAdaras with horse in water, in Montego Bay, Jamaica

”When someone told me I live in a fantasy land, I nearly fell off my sea horse”.

White horse eating palm trees on beach in JamaicaIda Josefin Eriksson - Hästridning på strand i Jamaica

Hur det är att simma med hästar

Efter en uppfriskande kokosdrink och en liten fotografering togs sadlarna av. Vi tog på oss livvästarna och red sedan barbacka in i Karibiska havet. Hästarna behövde inte ens styras, de gick frivilligt och långsamt ner i vattnet. När vattennivån började nå upp till mankhöjd bad guiderna oss att släppa tag om tyglarna och hålla i manen istället.

Jag kände direkt hur hal min häst blev i vattnet. Allt jag kunde göra var att hålla tag i manen. Eftersom jag hade livvästen på mig flöt jag nästan ovanför hästen medan han simmade. Det var en minst sagt overklig känsla! Det är något utöver det vanliga att simma med ett så fantastiskt djur som man annars bara ser på land.

Jag hade bara en ögonblicks tvekan när vår guide sa att jag skulle släppa tag om manen, glida ner och ta tag i hästsvansen istället. Men att bli sparkad behövde jag inte oroa mig för. Så snart jag tog tag i hästsvansen kunde jag lätt flyta med som en lycklig sjöjungfru medan min häst simmade fritt.

Det var så overkligt. Att simma med hästar är något alla borde få uppleva. Ung som gammal, erfaren som nybörjare. Det är magiskt!

Swimming with horses in JamaicaGoPro Hero 6 Photo - Horse-back riding in SeaSwimming with horses in Caribbean Sea - GoPro Hero 6 PhotoSwimming with horses - Underwater photo with GoPro Hero 6

Jag hade ingen aning om hur bra hästar simmar eller hur mycket de tycks älska det.

Adaras simmar med hästar i Jamaica, Half Moon Resort Horse swimming in Caribbean Water - GoPro Hero 6 Photo

Att simma med hästar på Half Moon Resort i Jamaica, Montego Bay

Förberedelser inför en simtur med hästar

Shop the Post

GoPro Hero 6
Swimming Suit, Hunkemöller

 

Jag skulle säga att A och O är att ta med en vatentålig kamera. Detta äventyr MÅSTE bara förevigas. Jag är så glad att jag köpt en GoPro innan, även om jag inte hade någon smart fäste med. Nu var guiderna så omtänksamma och tog min GoPro när hästarna började simma (och jag behövde båda händerna).

Annars är ett bra tips att ta med ett bröst-, huvud eller handledsfäste.

När det gäller kläder behövde vi ha på oss långa byxor och stängda skor (inte flip-flops eller sandaler) – samt badkläder under. Jag drog bara på mig ett par byxor med baddräkten under och i brist på bättre skor tog jag mina vattenskor (som jag även använde när vi klättrade uppför vattenfallet Dunn's River Falls).

Close-up on palm trees

Har du simmat med hästar eller är det något du skulle vilja göra? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar!


*Ett stort tack till Visit Jamaica, Half Moon Resort & Half Moon Equestrian Centre som bjöd in mig till denna oförglömliga upplevelse.

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share