Sugen på något annat än tacos i kväll? Prova på en indisk gryta med quorn. Jag älskar spicy mat och detta recept är ett perfekt tips i höstkylan!
Jag och min kille käkar typ alltid tacos på fredagar. Men förra fredagen provade vi på något annorlunda. Nämligen detta vegetariska recept från Quorn. Det var så gott att det nästan vore ett brott att inte dela med sig av receptet här också. Utöver smaken är det bästa att grytan är väldigt snabb- och lättlagad.
Het indisk gryta med quorn
4 Portioner ♦ 10 – 15 minuter ♦ 397 kalorier
[column size=one_half position=first ]
Du behöver (4 portioner):
300 g Quorn Korv
2 msk olivolja
6 tomater
1 morot (skalad och riven)
1 gul lök (skalad och riven)
2 vitlöksklyftor (skalade och finhackade)
2 msk grönsaksfond
2 tsk Garam masala
1 kanelstång
Salt
1 röd chili (finhackad)
1 knippe färsk mynta (hackad)
400 g kokt ris
ev. 0,5 pkt saffran + 1 msk olivolja
[/column]
[column size=one_half position=last ]
Tillagning:
Skär ett kryss i varje tomat och lägg dem i kokande vatten i ca 1 min. Ta upp tomaterna, dra av skalet och hacka grovt. Fräs lök, vitlök, morot, korv i en stekpanna i olja på medelvärme. Tillsätt tomater och kryddor. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt. Rör ned mynta.
Servera med ris eller saffransris. Saffransriset kirrar du genom att hetta upp oljan i en kastrull och sedan tillsätta saffran och kokt ris. Rör runt så att saffranet löser sig. Servera korvgrytan med riset.
Smaklig måltid! 😀
[/column]