Artikeln innehåller reklamlänkar

London med Daisy Beauty: Snapshots från dag 2

London - Waterloo

[dropcap size=small]B[/dropcap]ack to London baby! Här är andra delen av bilder från min grymma helg i London med Daisy Beauty. Efter fredagens spännande presentationer av Akademikliniken och Revlon blir det nu dags att lära känna Apoteket, L’Oréal Paris, GlossyBox, Vita Liberata och REN Skincare lite bättre. Häng på!

London med Daisy Beauty – Dag 2

Pär Svahnberg

Tänk om man, precis som i kosmetikabranschen, skulle tvingas skriva ut exakt vilka ingredienser livsmedel innehåller. Skulle du äta passionsfrukten eller äpplet då?

Pär Svahnberg

Apoteket

[column size=one_half position=first ]

Åh, jag finner knappt några ord när Pär Svahnberg, doktor i organisk kemi, äntrar scenen. Han vet minsann hur man trollbinder en publik. Pär är som ett uppslagsverk när det kommer till kemi och tycks veta svaren på alla frågor. Jag har hört honom föreläsa en gång tidigare och var lika fascinerad denna gång. Wow vad intressant det är med naturkunskap och ingredienser! Han visade bland annat ingredienserna i en passionsfrukt samt i ett vanligt äpple. Som ni ser innehåller ett vanligt äpple exempelvis formaldehyd (misstänks kunna orsaka cancer), acetofenon (skadligt vid förtäring) samt metanol (giftigt vid förtäring). Men är det farligt att äta ett vanligt äpple? Nej. Allt handlar om dos och respons. Allt är farligt i hög dos och tvärtom.

Något som är särskilt värt att lägga på minnet är att allting är kemi. Oavsett om det kommer från naturen eller är skapat i ett laboratorium. I de flesta fall finns det ingen skillnad mellan syntetiska och naturliga ämnen.

[/column]

[column size=one_half position=last ]

Ett ämnes egenskaper beror på dess kemiska struktur och inte på dess ursprung. Farliga ämnen existerar naturlig i allt. Från passionsfrukter till äpplen. Det handlar om att veta var ämnen faktiskt kan vara ett riktigt problem. Parabener är ett fantastiskt konserveringsmedel och sulfater har en väldigt bra funktion men dåligt rykte. När vi överallt ser produkter märkta med exempelvis parabenfritt eller sulfatfritt kan vi fundera över vad produkterna innehåller istället. Är alternativet verkligen bättre?

Apoteket bjöd inte bara på den bästa kemilektionen någonsin utan också på spännande nyheter. Det lanseras bland annat en lyxig spa-inspirerad kroppsvårdsserie vid namn Apoliva Argan & Almond samt en serie med fotvårdsprodukter, Apoliva Ört & Natur. En särskilt rolig nyhet är också att Försvarets älskade hudsalva nu kommer i en mer praktisk förpackning.

[/column]

L'Oréal Paris Exclusive ColletionL'Oréal Paris 2014L'Oréal Paris 2014

L'Oréal Paris

L'Oréal Paris bjöd på en historisk resa och spännande nyheter. Visste du att märket grundades redan 1909 av forskaren och kemisten Eugène Schueller? Namnet kommer från den första säkra hårfärgen – Noir et Or = L'Oréal. I dag är L'Oréal Paris världens största renodlade kosmetikaföretag, har 30 globala varumärken och omsätter 23 miljarder euro. L'Oréal fokuserar även särskilt mycket i dag på att ta hänsyn till naturen samt att driva välgörenhetsprogram världen över. Ett stort mål inför 2020 är att låta 100 procent av märkets produkter bidra till en gynnsam utveckling av miljön eller samhället.

När det kommer till nyheter så är det två spännande kollektioner vi kommer få se nu till jul. Det är bland annat Collection Exclusive Pure Reds som består av röda matta läppstift framtagna med deras talespersoner samt en nyårslook med bland annat en fantastisk glittermascara. Ni ska få en närmare titt på dessa godbitar inom kort! 😉

London Harry Potter T-shirt

När det var lunchdags passade jag och Malin på att ta några outfitbilder innan vi skulle käka. Vi kände oss extra glada i våra nya t-shirts med Harry Potter-tryck som vi köpt på Primark.

Molkan i LondonFish & Chips på Garfunkel's

Fish and chips på Garfunkel's. Gaaah!

vGlossybox

GlossyBox

Efter lunchen berättade GlossyBox mer om hur de har byggt ett varumärke genom storytelling. Det är framförallt vi bloggare som gjort att GlossyBox spridit sig. I dag finns det i tio länder. Vi fick även se en tjuvtitt på kommande nyheter. Den fina designboxen i december ser ni en sneak peek på ovan. Den är designad av Maria Nilsdotter och är inte bara superfin utan även väldigt genomtänkt (historien bakom designen får ni i boxen). Nästa år kommer vi också kunna se fram emot en alla hjärtans dag-box, en Frankrike-box och en designbox med Carolina Gynning. Spännande va? 😀

Vita Liberata Vita Liberata

Vita Liberata

Näst på tur var ett helt nytt märke för mig – Vita Liberata. Självaste grundaren och VD:n, Alyson Hogg, var med på konferensen och berättade att hon ville fixa allt som är fel med brun-utan-sol-produkter. De luktar, de kladdar, färgen blir ofta orange och det tar lång tid att torka. Då uppfann hon Vita Liberata, en ”luxury tan for busy womens”. Produkterna innehåller en balans av ekologisk DHA (Dihydroxyacetone) och aminosyror som gör att man får en perfekt, naturlig, bränna.

Jag måste i alla fall säga att jag är sjukt sugen på att prova dessa produkter närmare. Om jag kan BUS:a mig utan att det luktar, kladdar och färgar av sig på lakan kommer jag jubla.

En kul detalj är att det är grundarens yngsta dotter vi ser på reklambilderna.

REN

REN Skincare

[column size=one_half position=first ]

Sist ut på skönhetskonferensen var det brittiska märket REN. Sedan lanseringen år 2000 finns REN nu på varuhus, apotek, parfymerier och spa i fler än 50 länder runt om i världen. Richard Hedman, country director Pagro AB, skämtade om att märket även finns i Vatikanstaten, utifall ”påven vill vara REN”. RENs filosofi kan sammanfattas i tre ord; Performance, Purity, Pleasure. De använder högteknologiska bioaktiva ingredienser, naturliga växt- och plantextrakt och fokuserar på känslan och upplevelsen av att använda produkterna.

[/column]

[column size=one_half position=last ]

Vi kvinnor använder över 300 ingredienser i ansiktet varje morgon och REN vill hålla koll på vilka ingredienser det är. Det ska vara ett märke för alla – för alla åldrar, kön och hudtyper. Jag har aldrig provat märket tidigare men fick enorma cravings efter flera produkter. REN har också en väldigt fin historia som jag gärna delar med mig av i ett inlägg senare när jag hunnit bekanta mig med märket mer 🙂

[/column]

London med Daisy Beauty

London by night. Malin och jag tog en promenad till Waterloo bridge innan middagen och fotade några kvällsbilder på London. Magisk utsikt va? London är otroligt vacker stad.

Molkan

Söta Malin med sitt gulliga kattparaply.

Hakkasan Restaurang
Fina Kicki utbringar en skål på Hakkasan. Hon och Sam på Daisy Beauty har gjort ett fantastiskt jobb med att styra upp den här resan. Kvällen kunde inte avslutas på ett bättre sätt.

Helgens beautykonferens avrundades med en fantastisk middag på den kinesiska restaurangen Hakkasan Hanway Place. Det var ett suveränt ställe med underbar mat. Ett hett tips om du vill käka gott och glammigt i London.

hakkasan_restaurant

Kort och gott var min lördag i London med Daisy Beauty en otroligt intressant, rolig och lärorik dag. Jag hoppas att ni också tycker det var kul att ta del av mina upplevelser.


Läs mer: 
London med Daisy Beauty – Del 1
London med Daisy Beauty – Del 3

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share