Artikeln innehåller reklamlänkar

Frågor och svar om löshår

rapunzel-of-sweden-loshar-clip-in

Jag får dagligen Googletrafik genom sökningar på hår och löshår. Eftersom det även ofta trillar in frågor om löshår tänkte jag besvara några av de vanligaste här. 

Vad använder du för löshår?
– Just nu använder jag Clip-on set Original Rakt “Chocolate Brown” från Rapunzel of Sweden. Jag har även en clip-in hästsvans därifrån som jag använder ibland.

Hur långt är ditt löshår? 
– 60 cm.

Hur lång tid tar löshåret att sätta in?
– Typ 5 minuter. Att styla det tar dock mer tid eftersom det är så långt och tjockt.

Hur får man löshåret att smälta in med sitt egna?
– Först och främst är det viktigt att hitta en nyans som passar. Om det är stor skillnad mellan längden på ditt eget hår och löshåret är även ett bra tips att klippa in det i lager. Sök på Youtube efter guider eller gå till en frisör för att få hjälp. Sedan är det bara att platta eller locka ditt hår som vanligt.

Hur stylar du ditt hår?
– Jag brukar oftast bara locka håret lite slarvigt och sedan dra fingrarna genom det.

rapunzel-of-sweden_clip-on-set
Älskar mitt löshår från Rapunzel

Vilken typ av löshår rekommenderar du? 
– Jag har provat allt från weaving och keratin till clip-on set. Jag kan varmt rekommendera de två senare. Vilken metod du väljer beror dock på hur mycket pengar du vill lägga ner och vad du trivs med. Med en förlängning med keratinvax vaknar du upp med långt hår varje dag och behöver inte funderat på att sätta i det. Det kostar dock en slant och varar bara i drygt tre månader innan du måste sätta om fästena. Fördelen med clip-on set är att du själv kan välja när du vill ha extensions eller inte. Det är billigt och jag upplever även att det sliter allra minst på håret. Den största nackdelen tycker jag är att man måste sätta fästena beroende på frisyr. Om du vill ha en hög hästsvans måste du t.ex. sätta fästena åt motsatt håll för att det ska bli snyggt = alltså ingen idé att byta frisyr under dagen. Men om du bara vill prova så skulle jag helt klart rekommendera clip-on set. Om du tar hand om det väl kan du ha det länge.

Hur ofta ska man tvätta löshåret? 
Har du clip-on set så skulle jag säga max 1 gång i veckan, knappt det. Vatten torkar ut löshåret så det är bäst att inte göra det för ofta.

Har du fler frågor? Skriv en kommentar så svarar jag där! 🙂 

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

5 reaktioner på ”Frågor och svar om löshår”

  1. Billiga löshår, är dom billiga för att det inte är äkta hår, eller är dom billiga för att kvalitén är sämre? Och ser det helt fake ut om det inte är äkta hår? För mitt hår är både tunt och inte jättelångt, så jag behöver kanske rätt mycket 😕

    1. Det är äkta hår och Rapunzels kvalitet är toppen! 🙂 Ser så äkta ut! Jag skulle inte rekommendera syntethår om du vill ha det ofta. Det ser nämligen rätt plastigt och onaturligt ut om det är clip-on set.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet