This post is available in
325 Shares

DIY - Marmorerad mugg med nagellack

Du har förmodligen redan sett detta knep för en snygg vattenmarmorerad nageldesign. Men visste du att det går lika bra att piffa till porslin med nagellack? Jag visar hur du gör en ”water marble”-kopp med några droppar nagellack och vatten.

Du behöver:
En kopp
En skål med varmt vatten
Nagellack
En blompinne eller tandpetare
+ något att ställa din kopp på när den ska torka

DIY - Marmorerad mugg

Så gör du en ”water marble”-mugg:

 1. Droppa i nagellack i vattnet från en eller flera olika nyanser. Ju fler droppar du har i desto maffigare blir mönstret. Vill du bara ha en diskret pastellig-effekt räcker det gott och väl med en droppe nagellack.
 2. Använd en tandpetare för att skapa den effekt du vill ha.
 3. Doppa muggen i vattnet och se det färdiga resultatet. Upprepa detta steg om du vill ha fler färger eller bättra på din design.
 4. Ta eventuellt bort överflödigt nagellack på botten eller insidan av muggen med hjälp av nagellacksremover. Låt sedan muggen torka i drygt två timmar.

Tips! Tänk på att hålla ett ganska högt tempo så att lacket i skålen inte torkar.

DIY - Water Marble Mug

Jag provade att köra en av mina koppar i diskmaskinen. Det gick utan några problem, mönstret är fortfarande kvar – lika fint som innan. Men jag skulle ändå rekommendera att handdiska kopparna så kan du vara säker på att mönstret håller sig fint länge framöver. Hållbarheten beror såklart också på hur bra nagellack du har. Testa och experimentera! Kanske har du även annat porslin eller glas som kan piffas till? Om du inte blir nöjd är det bara att ta bort allt med remover.

DIY - Marmorerad mugg med nagellack

Vad tycker du om ”water marble” på en kopp? Något du kommer prova på?

Psst! Gillar du detta inlägg? Dela det gärna! 🙂

325 Shares

38 KOMMENTARER

  • Använd vilken nagellack som helst. Vattnet ska vara varmt men inte kokhett för då blir nagellacket som kulor istället för att lösas upp. Mina har torkat nu i två dgr men när jsg provade att handdiska så gick färgen bort. Behöver man lacka eller köra dem i ugnen?

   • Hm … Det kan kanske bero på kvalitén på nagellacket? Billigare lack är ofta tunnare och sitter inte lika bra. Men det kan säkert vara en god idé att prova att lacka muggarna eller köra dem i ungen. Jag har inte provat det själv så hör gärna av dig om du testar och berätta hur det fungerar 🙂

    Kram

  • Vad konstigt Ulrica! Vad var det som hände? Vattnet ska vara varmt (inte kokande utan från vattenkranen). Det kan vara lite svårare med billiga nagellack eftersom många ofta inte är lika täckande och jag upptäckte också att de kan torka i vattnet istället för på muggen. Men det kan ju alltid vara värt att testa!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.