Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Läppskrubb med kaffesump, socker & kokosolja

DIY: Coffe Lip Scrub with coffee grounds, coconut oil and sugar

Inlägget presenteras i samarbete med Nescafé

 

Här kan vi snacka om en riktig treat för dina läppar. Återanvänd din kaffesump och sväng ihop en härlig läppskrubb på bara någon minut (dina läppar kommer tacka dig).

I samarbete med Nescafé och hållbarhetsplanen Nescafé Plan* har jag försökt klura ut hur man kan återanvända kaffesump på ett rolig sätt. Det är så dumt att slänga när den går att använda till så mycket! Från att ta bort dåliga lukter, rensa avloppet och rengöra svårdiskade kastruller till att få färggladare blommor i rabatten, jämna ut celluliter och exfoliera. Eftersom kylan redan har börjat komma smygandes tänkte jag att det passade perfekt att göra något på det sista temat. Resultatet blev denna härligt exfolierande läppskrubb. Den passar helt perfekt i höst och vinter för att undvika torra och fnasiga läppar.

Vill du bara ha en lite mildare läpp-peeling går det utmärkt att använda bara kokosolja och kaffesump, men jag tillsatte även socker för att få liiiite mer riv i skrubben (he ska kännas!).

DIY: Läppskrubb med kaffesump, socker & kokosolja

DIY: Coffe Lip Scrub with coffee grounds, coconut oil and sugar
Kokosoljan gör underverk med sina mjukgörande och återfuktande egenskaper samtidigt som kaffesumpen och sockret tar bort döda hudceller och gör läpparna supermjuka.

Du behöver: 

  • 1 tesked kokosolja 
  • 1 tesked socker 
  • 1/2 tesked kaffesump

Gör så här: 
1. Blanda kokosolja och socker i en liten skål till en mjuk massa.
2. Rör i kaffesump.
3. Massera försiktigt skrubben på dina läppar med ett finger, skölj av med varmt vatten och applicera sedan ett läppbalsam för att hålla läpparna återfuktade extra länge.

Läppskrubb som blir över kan du lägga i en liten burk och förvara på ett svalt ställe i upp till två veckor. Tänk bara på att kokosoljans konsistens förändras beroende på temperatur. Om du förvarar din skrubb i kylen kan den bli för hård att använda, men det är bara att ställa fram den en stund innan applicering. I annat fall kan skrubben ”separera”, men det är inget att ora sig för. Det är bara att röra runt och applicera din härliga latte-skrubb på läpparna igen (du känner på lukten när den inte är okej att använda längre).

DIY: Läppskrubb med kaffe, socker och kokosolja

Smarta tips för en hemmagjord skrubb med kaffesump

  • Våga experimentera! Du kan till exempel addera pepparmyntsolja för en härlig och uppfriskande liten kick eller byta ut sockret mot honung för en mildare peeling med en riktigt yummiesmak.
  • Har du inte kokosolja hemma? Använd olivolja istället.
  • Om du gillar din skrubb – gör mer och fixa både en kroppsskrubb och ansiktsmask.
  • Ett annat grymt tips är att massera in skrubben med en tandborste i drygt en minut en gång i veckan. Det gör susen för att undvika torra läppar.
  • Skrubba inte för ofta! 1-2 gånger i veckan är tillräckligt.

*The Nescafé Plan är Nestlés plan för att säkra kaffets framtid. I planen ingår bland annat att omvandla överflödigt kaffeproduktionsmaterial till bränsle, hjälpa kaffeodlare att förbättra sin odlingsteknik med ökat miljötänk och plantera 220 miljoner kaffeträd. Läs mer om planen HÄR

19 Shares
Pin
Share
Tweet
Share