Annonssamarbete med Nescafé
Artikeln innehåller reklamlänkar

Kaffe håller på att ta slut: Här är planen som kan stilla din panik

The Nescafé Plan

Visste du att kaffe riskerar att ta slut i världen? Ja, du hörde rätt. KAFFE KAN TA SLUT! Redan 2020 kommer vi märka av en minskning om ingenting görs.

Jag vet. Det är officiellt dags att börja bli lite panikslagen. Men som tur är finns det kaffegudar som agerar och kan stilla vår oro. Nestlé investerar cirka 3,7 miljarder kronor mellan 2010 och 2020 i Nescafé Plan. Det är en konkret handlingsplan för kaffets framtid. I korta drag handlar det om att kaffet måste odlas på ett miljömässigt och socialt sätt – samtidigt som odlarna måste kunna tjäna pengar på det.

Så låt oss ta en närmare titt på vad som konkret ska göras för att säkra livets dryck:

The Nescafé Plan – En plan för kaffets framtid:

The Nescafé Plan

Plantering av 220 miljoner kaffeträd

Ett av Nescafés mål är att plantera 220 miljoner nya kaffeplantor innan år 2020. Heja heja!! Plantorna är speciellt utvecklade för att vara resistenta mot klimatförändringar och olika sjukdomar.

Utbilda bönder i miljövänlig odling

Nescafé hjälper kaffeodlarna att växa sin verksamhet och utbilda lantbrukare i bättre metoder och miljövänlig odling. Nescafés ursprungliga mål var att utbilda 10 000 lantbrukare per år mellan 2010-2020. 2014 hade Nescafé redan utbildat 376 500 lantbrukare i samarbete med Rainforest Alliance. I planen ingår också att öka avkastningen för varje utbildad kaffeodlare.

Omvandla avfall till energi

2020 kommer alla Nescafé-fabriker att använda överflödigt kaffeproduktionsmaterial som bränsle. Målet är att minska den totala energikonsumtionen med 30 procent och vattenkonsumtionen med 20 procent.

Tajmat och klart in i minsta detalj. Jag tycker det låter som en alldeles lysande plan Nescafé! Jag hoppas innerligt att världen aldrig behöver se en dag utan kaffe.

Läs mer om The Nescafé Plan på nescafe.se/the-future-of-coffe.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share