Artikeln innehåller reklamlänkar

Adaras testar: Juvéderm fillers under ögonen hos Akademikliniken

Före och efter fillers under ögonen hos Akademikliniken

Det har inte spelat någon roll hur mycket jag sover eller hur många ögonkrämer eller concealers jag provar. Mina mörka ringar under ögonen består. I höst har jag tagit itu med ett av mina största komplex och, i samarbete med Akademikliniken, provat på något helt nytt för min del – nämligen fillers.

Det är många som drabbas av både mindre och mer allvarliga komplikationer i dag på grund av att det inte finns några regler eller lagar kring vem som får injicera en filler. Därför var det absolut viktigaste för mig att gå till en klinik som jobbar med säkra injektioner. Eftersom jag varit i kontakt med Akademikliniken tidigare (bland annat via events med Daisy Beauty) kändes det som ett självklart val. Det är Nordens ledande privata klinik för estetiska behandlingar (liksom estetisk och rekonstruktiv plastkirurgi och medicinsk hudvård). Alla som utför injektionsbehandlingar hos dem är legitimerade läkare och sjuksköterskor.

Adaras testar: Juvéderm fillers under ögonen hos Akademikliniken

Akademikliniken Walk-in Clinic i Stockholm

Vad är fillers?

Fillers är en injektionsbehandling som används för att bland annat addera volym, ändra ansiktets konturer och fylla ut rynkor i bland annat ansikte, på hals och händer. Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk om du går till en certifierad behandlare.

Det finns flera olika fillers på marknaden varav icke-permanenta fillers betraktas som mycket säkra och förknippas med få biverkningar. Just Akademikliniken jobbar med Restylane, Juvéderm och Teosyal som alla är baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Vilken filler som används baseras på vilken produkt som din behandlare bedömer som mest lämplig för just dina behov och förutsättningar.

Hitta din närmsta behandlare här

Hur går en behandling till?

Fillers injiceras via en fin nål. Antalet stick, placeringen och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Fillers hos Akademikliniken

Jag träffade injektionssjuksköterska Sofia Augustsson den 11 augusti på Akademiklinikens walk-in-clinic på Kungsgatan 66 i Stockholm. Vi började med en konsultation där jag fick berätta mer om mina önskemål. Sofia var väldigt öppen och ärlig och berättade att fillers egentligen inte kunde göra något åt just mina mörka ringar. Men har man däremot lite ”hålighet” kan man lägga fillers vilket både ger ett litet lyft (volym) och ljusar upp.

Nu tyckte inte Sofia att jag hade speciellt mycket ”hålighet” under ögonen, men jag ville ändå prova fillers för att se om det skulle kunna göra någon skillnad.

Gör det ont?

Nej, jag tycker inte alls att det gjorde ont. Jag är inte rädd för sprutor men jag måste erkänna att jag tyckte det var lite obehagligt att sitta i behandlingsstolen. Själva behandlingen kändes knappt, det var bara lite obehagligt när fillern injicerades, annars blev jag främst så förvånad över hur snabbt det gick. Det tog bara några minuter.

Många fillers innehåller numera även lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.

Före och efter fillers under ögonen hos Akademikliniken

Så här såg det ut direkt efter första behandlingen med ca 0,3 ml av Juvéderm Volbella under mina ögon (lite mer under mitt vänstra). Sofia sa innan att det skulle kunna ta två veckor innan jag såg ett resultat, men till min stora glädje syntes det redan på en gång.

Jag gick till Akademikliniken och var fullt beredd på att kunna bli svullen, röd och kanske till och med få blåmärken efter behandlingen (jag hade till och med rensat schemat efter behandlingstiden utifall jag skulle vilja åka hem direkt). Att det gick så snabbt och smidigt, och att två pyttesmå röda prickar var allt som syntes efter nålen hade jag inte väntat mig.

Resultatet: Före och efter Juvéderm fillers under ögonen

Före och efter fillers under ögonen hos Akademikliniken
Före och efter med ca 0,3 ml Juvéderm Volbella under ögonen (lite mer under vänstra ögat) + återbesök

Det är diskret och naturligt – men det är ett litet lyft som gör att mina mörka ringar inte syns lika mycket. Jag tycker fortfarande att jag kan vara rätt mörk under ögonen ibland, men fillerbehandlignen har gjort mer för mig än vad sömn, primers, ögonkrämer och concealers någonsin kunnat göra. Det är inget mirakel, men jag är sååååå nöjd med resultatet! Det bästa är att det lilla lyftet gör det lättare att sminka sig och ljusa upp området under ögonen med makeup. Det är guld värt.

Vi följde upp behandlingen med ett återbesök den 27 september då Sofia injecerade liiiite mer under mitt vänstra öga igen. Så nu återstår det bara att se hur länge resultatet varar. Fillern försvinner efter 6-12 månader men den kan även hålla längre.

Beroende på hur länge det håller kommer jag göra en fillerbehandling under ögonen igen. Kan jag fylla på en gång per år och se piggare ut hela året är det lätt värt priset.

Fillers hos Akademikliniken
Nöjd och glad efter mitt andra besök hos Akademikliniken

Fördelar med fillers

  • Du ser resultat direkt
  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns
  • Resultatet blir naturligt vackert (- men OERHÖRT VIKTIGT att gå till en skicklig behandlare)

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent. Påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet
  • Är du känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå
  • Resultatet är beroende av behandlarens skicklighet och erfarenhet
  • Priset för en behandling är rätt dyrt – och eftersom påfyllning krävs kan det bli en större extrautgift (det kostar ungefär 2 500 – 6 000 kr per område)

» Ett stort tack till Akademikliniken och Sofia Augustsson för fantastiskt bemötande och grym hjälp med ett komplex som jagat mig i flera år. 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share