Cholla Cactus Garden i Joshua Tree National Park

California outfit in Joshua Tree National Park

Cholla Cactus Garden är en plats jag aldrig kommer att glömma. Jag minns det fortfarande som igår när Simon och jag körde bil genom Joshua Tree National Park, svängde runt ett krön och möttes av ett hav av kaktusar så långt ögat kunde nå. Det var hänförande vackert och en riktig wow-upplevelse.

Jag kan faktiskt inte förstå att det faktiskt är över tio månader sedan vi var i nationalparken. Nu när jag nu äntligen tog mig tiden att redigera fler bilder från vår USA-resa (jag har fortfarande hundratals bilder från olika platser som jag inte visat än), kan jag fortfarande komma ihåg värmen, solnedgångs-stämningen och hur kaktustaggar fastnade i min klänning när det blåste, precis som om det hände igår.

Cholla Cactus Garden @ Joshua Tree National Park

Det är få platser i världen som kan stoltsera med en kombination av två ökentyper. Joshua Tree National Park är en av dem. De vackra klassiska träden (Yucca brevifolia) växer i Mojaveöknen, medan du i den högre delen av parken kan uppleva en buskigare växtlighet i Coloradoöknen.

Cholla Cactus Garden ligger där Mojaveöknen och Coloradoöknen möts.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, CaliforniaCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Cholla är känt för att vara en av de sötaste kaktusväxterna på jorden och brukar kallas för “teddy bear”. Men det är inte plantor du vill krama eller ens gå nära. Chollas försvarsmekanism sätts igång vid minsta lilla beröring vilket gör att taggar lätt kan fastna.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Min klänning fladdrade i den varma kvällsbrisen och jag insåg inte förrän vi skulle gå tillbaka till bilen att jag hade fullt av kaktustaggar på klänning. Jag kan bara säga: tur att jag inte hann sätta mig ner först.

CactusSimon Hallie ErikssonCouple Holing Hands in Joshua Tree National ParkIda Josefin Eriksson i Cholla Tree Cactus GardenSimon Hallie ErikssonCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkJoshua Tree National ParkCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkCholla Cactus GardenCalifornia love pictureCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

På riktigt, hur vackert? Denna plats är en dröm för alla kaktus-lovers och en plats jag önskar att jag kunde strosa genom varje dag (trots risken för att bli stucken).

 

Spara

Spara

REVIEW OVERVIEW

Cholla Cactus Garden

SUMMARY

Är du i trakterna är Joshua Tree National Park - och framförallt Cholla Cactus Garden väl värt ett besök.
Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

California outfit in Joshua Tree National Park

Cholla Cactus Garden är en plats jag aldrig kommer att glömma. Jag minns det fortfarande som igår när Simon och jag körde bil genom Joshua Tree National Park, svängde runt ett krön och möttes av ett hav av kaktusar så långt ögat kunde nå. Det var hänförande vackert och en riktig wow-upplevelse.

Jag kan faktiskt inte förstå att det faktiskt är över tio månader sedan vi var i nationalparken. Nu när jag nu äntligen tog mig tiden att redigera fler bilder från vår USA-resa (jag har fortfarande hundratals bilder från olika platser som jag inte visat än), kan jag fortfarande komma ihåg värmen, solnedgångs-stämningen och hur kaktustaggar fastnade i min klänning när det blåste, precis som om det hände igår.

Cholla Cactus Garden @ Joshua Tree National Park

Det är få platser i världen som kan stoltsera med en kombination av två ökentyper. Joshua Tree National Park är en av dem. De vackra klassiska träden (Yucca brevifolia) växer i Mojaveöknen, medan du i den högre delen av parken kan uppleva en buskigare växtlighet i Coloradoöknen.

Cholla Cactus Garden ligger där Mojaveöknen och Coloradoöknen möts.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, CaliforniaCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Cholla är känt för att vara en av de sötaste kaktusväxterna på jorden och brukar kallas för “teddy bear”. Men det är inte plantor du vill krama eller ens gå nära. Chollas försvarsmekanism sätts igång vid minsta lilla beröring vilket gör att taggar lätt kan fastna.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Min klänning fladdrade i den varma kvällsbrisen och jag insåg inte förrän vi skulle gå tillbaka till bilen att jag hade fullt av kaktustaggar på klänning. Jag kan bara säga: tur att jag inte hann sätta mig ner först.

CactusSimon Hallie ErikssonCouple Holing Hands in Joshua Tree National ParkIda Josefin Eriksson i Cholla Tree Cactus GardenSimon Hallie ErikssonCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkJoshua Tree National ParkCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkCholla Cactus GardenCalifornia love pictureCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

På riktigt, hur vackert? Denna plats är en dröm för alla kaktus-lovers och en plats jag önskar att jag kunde strosa genom varje dag (trots risken för att bli stucken).

 

Spara

Spara

REVIEW OVERVIEW

Cholla Cactus Garden

SUMMARY

Är du i trakterna är Joshua Tree National Park - och framförallt Cholla Cactus Garden väl värt ett besök.
Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Related Stories

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Comments

  1. “Friskt vågat är hälften vunnet”. Jag är fortfarande fylld av beundran att ni vågade språnget till USA och än mer över Simons körskicklighet. Jag kan förstå längtan tillbaka när jag ser bilder från resan. Talesättet: “Borta bra men hemma bäst” är nog inte relevant för er. Kramar!

    • Haha så sant! Vi längtar båda tillbaka galet mycket. Trots att det snart är ett år sedan vi var där tänker vi nog båda tillbaka till olika USA-ögonblick varje dag. Med Simon bakom ratten kände jag mig trygg, trots att jag aldrig sett så många trafikolyckor i hela mitt liv. Man får verkligen vara försiktig. Kramar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp