Artikeln innehåller reklamlänkar

Cholla Cactus Garden i Joshua Tree National Park

California outfit in Joshua Tree National Park

Cholla Cactus Garden är en plats jag aldrig kommer att glömma. Jag minns det fortfarande som igår när Simon och jag körde bil genom Joshua Tree National Park, svängde runt ett krön och möttes av ett hav av kaktusar så långt ögat kunde nå. Det var hänförande vackert och en riktig wow-upplevelse.

Jag kan faktiskt inte förstå att det faktiskt är över tio månader sedan vi var i nationalparken. Nu när jag nu äntligen tog mig tiden att redigera fler bilder från vår USA-resa (jag har fortfarande hundratals bilder från olika platser som jag inte visat än), kan jag fortfarande komma ihåg värmen, solnedgångs-stämningen och hur kaktustaggar fastnade i min klänning när det blåste, precis som om det hände igår.

Cholla Cactus Garden @ Joshua Tree National Park

Det är få platser i världen som kan stoltsera med en kombination av två ökentyper. Joshua Tree National Park är en av dem. De vackra klassiska träden (Yucca brevifolia) växer i Mojaveöknen, medan du i den högre delen av parken kan uppleva en buskigare växtlighet i Coloradoöknen.

Cholla Cactus Garden ligger där Mojaveöknen och Coloradoöknen möts.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, CaliforniaCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Cholla är känt för att vara en av de sötaste kaktusväxterna på jorden och brukar kallas för ”teddy bear”. Men det är inte plantor du vill krama eller ens gå nära. Chollas försvarsmekanism sätts igång vid minsta lilla beröring vilket gör att taggar lätt kan fastna.

Cholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

Min klänning fladdrade i den varma kvällsbrisen och jag insåg inte förrän vi skulle gå tillbaka till bilen att jag hade fullt av kaktustaggar på klänning. Jag kan bara säga: tur att jag inte hann sätta mig ner först.

CactusSimon Hallie ErikssonCouple Holing Hands in Joshua Tree National ParkIda Josefin Eriksson i Cholla Tree Cactus GardenSimon Hallie ErikssonCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkJoshua Tree National ParkCalifornia outfit in Joshua Tree National ParkCholla Cactus GardenCalifornia love pictureCholla Cactus Garden, Joshua Tree National Park, California

På riktigt, hur vackert? Denna plats är en dröm för alla kaktus-lovers och en plats jag önskar att jag kunde strosa genom varje dag (trots risken för att bli stucken).

 

Spara

Spara

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share