This post is available in
13 Awesome Reasons to Visit Phu Yen, Vietnam

Skynda dig innan resten av världen hittar hit! Här är 13 grymma anledningar att besöka Phu Yen i Vietnam. Njut av orörda tropiska stränder, magiska soluppgångar och fascinerande platser – som Vietnam’s egna Giant’s Causeway.

Jag blev inbjuden till Vietnam för rese-eventet ITE HCMC. Efter att ha besökt Ho Chi Minh-staden tog vi en timmes flyg till största staden i Phu Yen (Tuy Hoa). Vi var bara i Phu Yen i två dagar men hann se och uppleva väldigt mycket – allt i en avkopplande takt.

13 ANLEDNINGAR ATT BESÖKA PHU YEN I VIETNAM

1. Phu Yen är en dold pärla i Vietnam

Phu Yen, Vietnam - View from airplane

Jämfört med kända turistmål i Vietnam som Hanoi, Saigon, Ha Long Bay och Sapa, är Phu Yen fortfarande en oupptäckt del i Vietnam. Det är också den bästa anledningen till att du borde besöka Phu Yen nu. Innan massor av turister hittar hit.

Just nu är det inte ovanligt att stränder och vägar är folktomma (med undantag för kor här och där). Med massor av sol, vacker natur, vänliga människor och fantastisk mat är Phu Yen perfekt för besökaren som vill uppleva Vietnams underverk utan att gå vilse i turistmassor.


Jämför flyg till Vietnam 


Läs också: 14 Saker att göra i Ho Chi Minh-staden i Vietnam

2. Beundra Ganh Da Dia Reef

Adaras at Ganh Da Dia in Phu Yen, Vietnam | Girl in Red Dress Walking on basalt rock columns

En sak du inte kan missa i Phu Yen besöker Gahn Da Dia Reef. Denna plats är verkligen helt otroligt. Jag slår vad om att du redan har hört talas om den berömda Giant’s Causeway i Nordirland? Gahn Da Dia Reef är Vietnams motsvarighet.

Det är en geologisk underverk med tusentals stenar staplade i överraskande kolumner och pelare. Detta unika steniga landskap bildades efter ett vulkanutbrott för miljontals år sedan. Den heta lavan mötte det kalla havet och när lavan kyldes ner skapades detta magnifika fenomen.

Till skillnad från andra platser i Phu Yen kan du räkna med turister här. Människor kommer från hela världen för att se Da Dia Reef. Men det är fortfarande lätt att ta bra bilder och beundra utsikten. Kom bara ihåg att ta med vatten, solskydd och en hatt eftersom hettan kan vara extrem.

Läs också: 8 Magiska Game of Thrones-platser i Nordirland
Things to Do in Phu Yen, Vietnam: Visit Ganh Da Dia Reef
Fiskebåtar sedda från Ganh Da Dia Reef
Visit Da Dia Reef (Tuy Hoa) - Things to Do in Phu Yen
Tourist Attraction in Phu Yen: Ganh Da Dia in Vietnam
Till skillnad från andra platser i Phu Yen kan Ganh Da Dia Reef vara turisttätt
Vietnamese Boats seen from Ganh Da Dia Reef in Phu Yen

3. Du kan ha en strand för dig själv

Beautiful Bai-Mon Beach in Phu Yen, Vietnam
Bai-Mon Beach i Phu Yen, Vietnam
Adaras alone on Mon Beach in Phu Yen, Vietnam
Avkoppling deluxe på Bai-Mon-stranden i Phu Yen, Vietnam

Om du drömmer om en lugn solsemester utan turister bör du definitivt överväga Phu Yen. Det är till och med möjligt att få en strand bara för dig själv. Kolla bara på den orörda sanden ovanför. Inbjudande, eller hur?

Jag tycker att Phu Yen är som ett dolt paradis med sin underbara kuststräcka, honungsfärgade stränder och avskilda vikar.

Kolla till exempel in Bai-Mon-stranden, Tuy Hoa-stranden och Bai Xep-stranden.

 

 

4. Beundra vackra chamtornet Nhan Tower<