Artikeln innehåller reklamlänkar

Ultimat löshårsguide med clip-in extensions: Det behöver du!

Rapunzel of Sweden Löshårsguide med clip-in extensions

Använder du clip-in extensions ofta? Eller är du sugen på att börja använda löshår? Då ska du titta hit. Jag har nämligen sammanställt en löshårsguide vad gäller saker du behöver för att kunna styla och vårda ditt löshår dagligen.

[dropcap size=small]T[/dropcap]ill guiden har jag använt mig av produkter från Rapunzel of Sweden. Jag fick nämligen hem ett kit tidigare i veckan med typ precis allt man kan tänkas behöva (tusen tack Rapunzel!). Som ni vet älskar jag löshår och använder det nästan varje dag. Jag fixade håret hos Poze Hair för lite mer än en månad sedan och är fortfarande supernöjd med både resultatet och mitt clip-on-set. Men som regelbunden användare av löshår är det så himla smidigt att ha ett extra löshår att variera med. Därför blev jag superglad när detta clip-on-set från Rapunzel hittade hem till mig. Det är 10 centimeter längre än mitt andra, och är dessutom lockigt – vilket är perfekt då min favoritlook är strandlockar 🙂

Ultimata löshårsguide med clip-in extensions: Det behöver du!

Rapunzel of Sweden Strawberry Brown Mix clip-in extensions

Clip-on set Body Wave Strawberry Brown Mix 60 cm.

Ett clip-on set i äkta hår

Först och främst behöver du givetvis ett clip-on set. Om du vill använda det ofta ska du köpa ett set i äkta hår som ser mest naturligt ut. Det tål värme och du kan enkelt styla det precis som ditt egna hår. Ett syntetiskt clip-on set kan fungera om du enbart vill använda det vid något enstaka tillfälle. Även om du bara vill använda löshåret till fest tycker jag att det är värt att satsa på ett äkta set då det blir mest naturligt (och du slipper att det syntetiska löshåret skiner upp på alla vimmelbilder).

Det du kan tänka på vid köp av ett clip-on set är framförallt längd och färg. Löshåren brukar vara runt 40 – 60 cm långa. Jag brukar främst använda set i 50 cm men tycker även att 60 cm är toppen – speciellt när man vill locka håret eller göra fina uppsättningar. När det gäller färg – välj ett så nära din naturliga hårfärg som möjligt, eller köp ett blont set och färga hemma själv. Du färgar på egen risk men om det är bra kvalité på håret brukar det inte vara några problem. Jag har både färgat och slingat löshår från Rapunzel tidigare med ett bra resultat.

Rapunzel of Sweden Beachwave-locktång

Beachwave-locktång

Stylingverktyg

Ett stylingverktyg är ett måste för att löshåret ska smälta in bra med ditt egna hår. Om du både vill locka och platta håret skulle jag rekommendera dig att satsa på en styler. Själv älskar jag att fixa fina lockar och framförallt vågiga strandlockar! En beachwave-locktång är därför helt perfekt. Det gör det enkelt och snabbt att fixa lockar som andas strandkänsla.

Rapunzel of Sweden Inpackning & Shine Drops

Rapunzel Reconstruction Treatment Hårinpackning & Rapunzel Shine Drops

Hårvårdsprodukter

När du plattar och stylar ditt löshår är det givetvis extra viktigt att även ta hand om det ofta.  Satsa på värmeskydd, inpackning och hårolja/serum (Rapunzel Shine Drops är guld värt!). Det finns även shampoo och balsam framtaget för löshår men jag tycker nästan det är smidigast att använda samma produkter som för mitt egna hår.

Rapunzel of Sweden hårborste

Simply Tamed – Hårborste Paddel Mini

Bra hårborstar

När du använder clip-in extensions är det särskilt värt att satsa på lite bättre hårborstar. De finns borstar som ger glans, förebygger frizz, risiga toppar och gör att du behåller ett näringsrikt och vackert hår. Ett hett tips är även att köpa en liten borste som du kan ha med i handväskan. Rapunzels mini-hårborste är gjord av både långa nylonstrån och kortare svinborstrån som transporterar oljor från hårbotten till längderna vilket gör håret både glansigare och antistatiskt. De långa borststråna reder även ut håret bra. Visste du förresten att det är bra att borsta igenom håret flera gånger om dagen? Det ger ökad blodcirkulation i hårbotten vilket gör ditt hår både starkare och friskare.

Ultimat löshårsguide med clip-in extensions

Fler tips

– Smart förvaring: Ett löshårsfodral är perfekt att ha hemma så att du kan förvara löshåret utan att det trasslar sig samt ta med det smidigt på resan.
– Hästsvans på en minut: Om du gillar att sätta upp håret ofta är det toppen att även ha en clip-in ponytail hemma.

Vill du ha fler löshårstips eller har du själv tips att dela med dig av? Dela med dig i en kommentar 🙂

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share