Artikeln innehåller reklamlänkar

Snapshots från första dagen i Los Angeles

Hollywood / California

Häng med på resan och vår första dag i soliga Los Angeles. Jag har fyllt mitt minneskort till kameran flera gånger om och vet knappt hur jag ska välja ut eller dela upp bilderna i olika inlägg. Så jag tänkte att det är lika bra att börja från början 😉

California from above

Efter en 11 timmars lång flygresa med Norwegian landade vi i ett stekande hett Los Angeles. När vi hade passerat flera säkerhetskontroller på flygplatsen var det dags att hämta upp hyrbilen vi bokat hemma i Sverige. Den skulle få plats med fyra stora bagageväskor … MEN vi kunde knappt pressa in tre väskor i bagageutrymmet. Vi hade därför inget annat val än att byta upp oss till en större bil. Till en kostnad på drygt 20 000 svidande kronor från vår resekassa. En hint alltså: Om du ska åka på road trip i USA – boka hyrbil hemma i Sverige (det blir billigare och du kan vara säker på att du får den bil du vill ha), MEN TRIPPELkolla att bilen är tillräckligt stor. Annars kan det bli en kostsam historia.

Hyrbil i Los Angelesvalley-inn_hotel

Efter så mycket strul med bilen däckade vi allihopa på hotellet när vi checkade in på Valley Inn i Mission Hills (fler bilder här).

Venice Beach in Los Angeles

Nästa dag klev vi upp tidigt, käkade frukost på hotellet, och styrde bilen mot första stoppet: Venice Beach. Här är jag och Simon framför vår nya fina bil, en Ford Explorer (2016). Den må ha varit mycket dyrare, men fasen vad bra och cool den är. Dessutom får våra resväskor plats utan problem.

Venice Beach

Klockan hade inte ens blivit 08.00 när vi rullade in bilen på Venice Beachs parkering. Vi möttes av en mulen himmel och nästintill folktom strand = perfekt fototillfälle (se bilderna som Simon tog på mig här). Vädret var ändå supervarmt och vattnet likaså.

Venice Beach Venice Beach - Panos Emporio Bikini

Det dröjde inte länge innan alla moln var som bortblåsta och vi möttes av den Kaliforniska värmen på riktigt.

Driving in Los Angeles

Nästa destination: Hollywood!

HollywoodHollywood walk of fame

Att gå på Walk of Fame är givetvis ett måste.

Hollywood Walk of Fame

Vi hoppade sedan på en guidad busstur för att få en överblick över Hollywood och samtidigt spana in kändishus.

Hollywood celebrity house Iron Man's house

Känner ni igen huset längst upp på kullen? Det är Tony Starks hus i Iron Man-filmerna.

Chines theatre

Utanför den världskända biografen Chinese Theatre som öppnade 1927. I dag är det en av södra Kaliforniens mest besökta turistställen.

Palm tree in HollywoodHollywood sign Hollywood hills

Den slingrande vägen i Hollywood hills bjöd på en magisk utsikt.
Beverly hills

Bussturen tog oss från bländande vyer i Hollywood till Beverly Hills och lyxgatan Rodeo Drive.

Rodeo drive

Bara på Rodeo Drive.

Sunset Plaza HollywoodFarmer's marketEfter Hollywood åkte vi till shoppingcentret The Grove och Farmers Market.
Walmart

När solen började gå ner svängde vi in på Walmart och köpte ett storpack med vatten innan vi begav oss till den sagolika utsikten som Griffith Park bjöd på (se fler bilder här).

Los Angeles by Night - Griffith Observatory

Sååå … det var första dagen i magiska Los Angeles. Staden är mer än allt jag drömt om. Jag tror faktiskt aldrig att jag kommer hitta en stad som jag älskat och älskat lika mycket från första ögonkastet. LA har allt!

Fler bilder från våra dagar i Los Angeles dyker upp inom kort. Då får ni hänga med till Universal Studios, Santa Monica, Long Beach, Rodeo Drive, Downtown och olika gallerior innan äventyren fortsätter till San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon och Mexico (i skrivande stund sitter vi faktiskt i bilen på väg till San Fran 😀 !).

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share