Artikeln innehåller reklamlänkar

14 Smarta Travel Hacks inför din nästa resa

Smarta travel hacks / Collage with travel pictures

Inlägget presenteras i samarbete med Nescafé

Res smartare, bättre och roligare med mindre problem. Här är 14 smarta travel hacks inför din nästa resa!

Ni kanske kommer håg att jag skrev ett inlägg med 10 supersmarta travel hacks i början på året? Det inlägget blev väldigt uppskattat, så jag tycker det är dags för fler matnyttiga restips nu när vinterresorna står för dörren. Sedan jag skrev mitt tidigare inlägg har jag dessutom varit utomlands i stort sett varje månad och lärt mig flera nya smarta knep.

#1 När du ska boka resa online – aktivera privat surfning

När du bokar flyg och hotell online surfa privat. Resesajter samlar in information om hur du surfar via cookies (precis som i stort sett alla andra webbplatser). Vad du kanske inte vet är att många flygbolag och resesajter justerar priset efter dig personligen. Om du kollar på en och samma biljett flera gånger kan priset höjas för att locka till snabbare köp. Surfa privat när du bokar nästa resa online så slipper du eventuell prishöjning. Google Chrome kallar detta för surfa inkognito, privat surfning heter det i Mozilla och Safari och inPrivate-surfning heter det i Internet Explorer.

Nescafé Lyx Rund - Coffee in luggage - Travel Hack
När du packar – tänk på att rulla kläderna istället för att vika dem. Då får du plats med mer och undviker veck.

#2 Kompromissa inte med smaken – packa med snabbkaffe

När vi är ute och reser är vi ofta inställda på att testa nya saker. Men en sak vill vi absolut inte kompromissa med: kaffet! Om du packar med dig svenskt Nescafé i resväskan kan du vara säger på att det smakar precis som du tänkt dig – oavsett om du befinner dig på en skidbacke i Norge eller en strand i Thailand. Man skulle kunna tro att innehållet i en burk Nescafé smakar likadant överallt i världen, men så är det inte. Kaffet som säljs i butik är anpassat efter smakpreferenserna som råder i det landet. I Sverige är det mest populärt med en intensiv smak med fruktiga toner medan finnarna och danskarna föredrar en rundare och mildare smak. Jag brukar packa med mig en refill-påse av Nescafé LYX Rund, eller bara ta med pulver för några koppar i en återförslutningsbar liten påse. Det är perfekt när man ska bo på hotell och vet att det finns vattenkokare på rummet.

#3 Ta med en poncho

En poncho eller stor sjal är det ultimata plagget att ta med på din resa oavsett när på året du reser. Det är inte bara härligt (och snyggt) att svepa in sig i utan agerar också som en värmande filt när du fryser.

4 ways to wear a poncho - Smart Travel Hack

#4 Ha en backup av ”must-haves” i handbagaget

Se till att ha extra underkläder och ombyte i ditt handbagage – bara utifall du skulle ha oturen att komma fram till ditt resmål utan bagage. Du kan inte vara beredd på ett förlorat eller försenat bagage – men du kan underlätta den potentiella ångesten med din ”backup”.

#5 Skydda din mobilladdare med fjädern från en penna

Om du är en iPhone-ägare vet du att mobilsladden lätt kan gå sönder – speciellt om du ofta rullar ihop den. Ett tips är att använda fjädern från t.ex. en tom kulspetspenna för att skydda sladden.

Protect Charger with Pen Spring - Travel Hack

#6 Håll dig frisk – Ha med handsprit i handväskan

Bakterier kan överleva flera dagar på ett flygplan. Det är därför en väldigt god idé att ha med handsprit i handbagaget under flygresan. Se även till att sprita händerna innan du äter och dricker på resan för att undvika smittor.

Girl wearing Gold Ray Ban Flash Lenses and drinking Strawberry Slush
Använd handsprit innan du äter och dricker

#7 Använd Google Maps offline

Inanna du åker, skriv in ”OK Maps” i Google Maps och spara ner kartor du behöver till din mobil för att kunna nå dem offline. Det är smart att göra om om du ska åka till en plats där internet är långsamt, mobildata är dyrt eller inte vet om du kommer ha tillgång till wifi. Spara till exempel en karta på området där du ska bo eller sevärdheter du vill gå till.

#8 Googla ditt flygnummer för att se status direkt

Google Flight Number for instant status update

Istället för att gå in på flygbolagets app eller hemsida, googla ditt flygnummer för att se aktuellt information direkt. Under de senaste åren har Google byggt en massiv databas för att göra sin sökmotor ännu snabbare och enklare att använda. En av de mest smidiga funktionerna är även den minst kända. Om du skriver i rätt sökfraser eller ord kan Google visa detaljerad information direkt – utan att du behöver klicka på en länk eller gå till en separat webbplats. Perfekt för att se datum, tider och fakta till din resa.

#9 Återfukta mera

REN Flash Defence Anti-Pollution Mist

En bra återfuktare är guld när du flyger. Luften i ett flygplan är nämligen lika torr som i den varmaste öken. Själv älskar jag att ha med en liten ansiktsspray eller mist eftersom det är så smidigt att använda (även över makeup) och ger huden en välbehövlig fuktboost. På längre flygresor är det också bra att du sminkar av dig och satsar på en återfuktande ansiktsmask som kan verka under flygturen för att råda bot på torrhet.

Young woman in white dress in Death Valley National Park
I stekheta Death Valley National Park i Kalifornien / I öken är en svalkande ansiktsmist gudomlig. Förvala i kylbagen så håller den sig sval i värmen.

#10 Satsa på multifunktionella produkter

Satsa på multifunktionella produkter för att spara en massa plats. Istället för läppglans och rouge använd till exempel en balm & blush och satsa på en kräm eller solid olja (som denna) för att smörja in allt från torra armbågar och nagelband till torra hårtoppar.

#11 Skydda kompaktpuder med bomull för att förhindra kross

Protect your compact powders with cotton - Travel Hack

Lägg en bomullsrondell över ditt puder eller en bommullsboll över ögonskuggan för att undvika att produkterna går sönder när du reser.

#12 Ha på dig något med större fickor när du ska flyga

Då slipper du rota runt i din handväska efter pass, plånbok, boardingkort eller mobil var femte minut.

#13 Ha en go-to-necessär med resevänliga favoriter nära till hands

Nuxe Travel Essentials 2015

Kanske har du prover och reseförpackningar liggandes hemma? Samla ihop dina favoriter och lägg dem i en necessär. Från shampoo och balsam till makeup, tandkräm och tandborste. Ha allt på ett ställe så är du redo för vilken sista minuten-resa som helst. Oavsett om det är en resa till landet med familjen eller en weekendresa till London.

Canada Goose

#14 Glöm inte solskydd!

Sist men inte minst. Även på vintern är solen stark, så glöm inte använda en kräm som innehåller skyddande SPF även då.

Har du fler tips på smarta travel hacks? Dela gärna med dig i en kommentar!

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share