Artikeln innehåller reklamlänkar

10 supersmarta travel hacks inför din nästa resa!

Super smart travel hacks

Att resa är utan tvekan bland det bästa som finns. Med det sagt kan det ändå vara både stressigt och jobbigt att bo i en resväska. Som tur är finns det smarta travel hacks som gör resan både lättare, billigare, roligare och mer bekväm.

Som ni vet reste jag en hel del förra året. Jag var dels på roadtrip i USA i en månad samt i England, Polen, Tyskland, Danmark och Finland. Övning ger färdighet säger jag bara. Jag samlade på mig flera fiffiga knep på hur man kan resa smartare och smidigare. Check it out!

Här är mina 10 bästa travel hacks

Super smart travel hacks

1. Spara väskutrymme – rulla kläderna!

Istället för att skapa högar med vikta kläder i din resväska, rulla dina plagg så sparar du massor av utrymme. Se till att rulla kläderna så tight som möjligt så får du lätt plats med dubbelt så mycket i resväskan! Du får också en bättre överblick över vad du har med dig och sparar tid på att inte behöva stryka. Detta knep fungerar på allt från toppar, linnen och skjortor till kjolar, klänningar och jeans. Tjockare kläder som stickade tröjor och ytterkläder är bäst att vika.

Travel hacks - Pack like a pro
Nästan dubbelt så mycket kläder får plats när man rullar istället för viker plaggen. Här är ett handbagage med två rader av rullade kläder.

2. Spara pengar med deals

Deals for the win säger jag bara! Jag vet inte hur mycket pengar Simon och jag har sparat – dels på flygresor men också på nöjen, mat och boende. När vi var i USA köpte vi allt från en flygtur med helikopter över Las Vegas till lyxigare hotellnätter, restaurangmiddagar med mera till upp till 70 procent rabatt via Groupon. Nu finns ju det tyvärr inte i Sverige längre men kolla vilka deal-appar som är aktuella dit du ska resa för att spara pengar på plats. LateRooms.com är också en grym app för billiga sista minuten-boenden (perfekt om du ska på roadtrip!).

När det gäller grymma reseerbjudanden är Travelbird ett hett tips. Där får du en massa härlig inspiration (kolla bara på alla fantastiska bilder!) och tips på saker du kan göra på din resa. Du hittar också paketresor till olika destinationer liksom temaresor som spapaket, sportresor och naturresor (perfekt om du vet vad du vill göra men inte vart du vill åka).

Travel hacks - Smart deals

3. En city guide i mobilen

En riktigt bra-att-ha-app är Foursquare. Det är liksom en ultimat city guide i mobilen. Den låter dig upptäcka de bästa platserna för att äta, dricka, shoppa och besöka – över hela världen. Med den kan du även finna vart det finns gratis wifi och dela med dig av dina egna upplevelser och tips. Ett måste för resenären helt enkelt!

4. Scanna ditt pass och viktiga handlingar

Undvik potentiell jätteångest. Scanna in kopior av dina kort, pass och försäkringsbrev och mejla dem till dig själv. På så sätt har du dem alltid tillgängliga om du skulle bli av med dem.

California, Here We Come!

5. Ta med en förlängningssladd

Nuförtiden har jag alltid med mig en förlängningssladd när jag reser. Jag har alltid så mycket som ska laddas. Mobil, dator, kamerabatteri, nödladdare – you name it. Att ha med en förlängningssladd är himla smidigt och gör dessutom att du lätt kan bjussa på ström till dina medresenärer.

Travel hacks for jewelry

6. Håll smycken på plats med plastfolie

Du som brukar ha med dig olika smycken på resan vet säkert hur lätt alla kedjor kan trassla ihop sig. Ett enkelt knep är att lägga dina smycken mellan plastfolie. Då kan då låta trassliga halsband och armband bli ett minne blott!

7. Undvik väntan vid bagagebandet

Märk ditt bagage som ”fragile” (ömtåligt) så hanteras bagaget med mer försiktighet av personalen. Bagaget packas dessutom in överst av alla bagage vilket innebär att det också kommer vara bland de första som anländer på rullbandet.

8. Trött på sladdkaos i väskan? Använd ett fodral för solglasögon.

Vet du något som smidigt håller reda på sladdar och laddare? Ett glasögonfodral! Rota fram ett gammalt fodral och samla alla sladdar på ett och samma ställe.

Travvel hacks for chargers

9. Betala i den lokala valutan

När du ska betala eller ta ut pengar med kort utomlands och får frågan om du vill att köpet ska dras i svenska kronor eller i landets lokala valuta – välj den lokala valutan! Det blir billigare för dig. Företagen har nämligen fria händer att själva sätta valutakursen om du vill betala i SEK, vilket ofta kan bli dyrare än om du betalar i den lokala valutan och låter din kortutgivare växla pengarna. 

Kom ihåg att betala i den lokala valutan

10. Ge bort alla småmynt

Sista dagen på resan, samla ihop alla småpengar du har över och ge dem till en hemlös.

Discover 10 Super smart travel hacks

Dessa travel hacks har hjälpt mig en hel del på mina resor och jag hoppas att de kan hjälpa dig också. Berätta i en kommentar vilken av dessa ”hacks” som är din favorit och om du har fler resetips att dela med dig av själv.

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share