Artikeln innehåller reklamlänkar

24 timmar i San Francisco – Tips på sevärdheter & upplevelser

San Francisco

Långa branta backar, kabelspårvagnar, majestätiska hängbroar och en massa skojiga sjölejon. San Francisco är inte lik någon annan stad jag besökt. Det är en färgstark, vänlig och mångkulturell turistpärla på USAs västkust.

Populära sevärdheter i staden är Golden Gate-bron, Alcatraz, Transamerica-pyramiden, Coit Tower, Fisherman's Wharf, Pier 39, Twin Peaks och Chinatown. Staden är också känd för sina hippies och sin gaycommunity. Här finns också världens brantaste gata, Filbert Street, liksom den krokigaste, Lombard Street.

En dag i San Francisco

San FranciscoStreet musician

Fishermans Wharf

Livliga Fishermans Wharf är väl värt ett besök med alla härliga skaldjursrestauranger, gatumusikanter, porträttmålare, magiker och roliga butiker. Det är ett mysigt område att vandra omkring i. Simon och jag satte oss ner på en restaurang och njöt av god mat och den avslappnade stämningen innan vi promenerade vidare.

Fisherman's WharfAlcatraz

Alcatraz

I Fisherman's Wharf kan du även se den legendariska fängelseön Alcatraz (eller ta en båttur ut till fängelset). Alcatraz var i bruk fram till 1963. Här har bland annat Al Capone a.k.a. Scarface suttit av tid.

Fångarna på ön blev inte bara fysiskt inlåsta, utan även psykiskt. Den vackra utsikten påminde ständigt om den frihet de själva inte hade.

Alcatraz

Alcatraz var ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av det omringande iskalla vattnet och de starka strömmarna.

Pier 39

Pier 39

Pier 39 ligger precis intill Fisherman's Wharf och är ett måste som turist. Här kan du dagligen se sjölejon ligga och dra sig på bryggorna. Ofta samlas hundratals sälar här samtidigt.

Sea lions at Pier 39 Pier 39Pier 39san_francisco-golden-gate-viewpointSan Francisco Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Något som självklart inte kan missas i San Francisco är stadens klenod och en av världens mest kända broar: Golden Gate Bridge.

Golden Gate

Så majestätisk och fin! Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har sett Golden Gate-bron i filmer. Att se den i verkligheten var otroligt mäktigt.

Golden Gate

Räkna med att det är ruskigt blåsigt vid bron (och alltid en massa turister).

Golden Gate Bridge

Från början trodde man inte ens att det var möjligt att bygga Golden Gate. Avståndet mellan stränderna var för stort, havsströmmarna för starka och risken för jordbävningar var bara några osäkerhetsfaktorer. Mot alla odds invigdes bron 1927. 200 000 människor passerade bron till fots och efter det öppnades de sex filerna officiellt för trafik. I dag är bron en symbol för både San Francisco och hela USA.

Golden Gate Bridge golden_gate San Francisco Golden Gate BridgeSan Francisco Golden Gate Bridgesan-franSan Francisco by night

Vi checkade bara in en dag i San Francisco men tycker ändå att vi hann se och göra mycket. Det är, hur som helst, en stad jag gärna vill besöka igen. Om vi hade varit här i några dagar till hade vi garanterat tagit en biltur till det världsberömda vindistriktet, Napa Valley.

San Francisco
San Francisco Oakland Bay Bridge

Efter San Francisco fortsatte bilresan mot … LAS VEGAS! Häng på i nästa roadtrip-inlägg! 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share